Löparskorna jag använder just nu

bästa löparskor 2021

De svenskar som läst Aftonbladet eller Svenska Dagbladet har säkert kunnat se annonser där jag frontar löparskor inne i någon av artiklarna de senaste dagarna.

Det handlar om en lista som går till Advized – en plattform för produkttester, recensioner och köpråd. Där oberoende experter som ger sina bästa produkttips. I den aktuella listan har jag listat de löparskor som jag använder mig av just nu och som är mina favoriter på marknaden.

Om ni klickar på bilden kommer ni fram till min lista på Advized.

bästa löparskor 2021

Hos Advized har jag tipsat om allt från löparskor, löpband och spinningcyklar genom åren. Ni kan också läsa om mina bästa tips för träning på löpband på min samlingssida.

Den senaste listan som jag nyss uppdaterade handlar om bästa hantlar på marknaden just nu. Träningsverktyg som jag använt mig av flitigt under det senaste året då jag inte kunnat besöka innegymmet.

Min träning just nu

Det för mig osökt in på min träning just nu. För tillfället kör jag inte speciellt hård träning. I brist på tävlingar har allt handlat om träning för hälsan de senaste månaderna. Istället har jag helt fokuserat på flickvännens träning eftersom hon nyligen påbörjat med löpträning.

Vanligen har vi kört träning vid utomhusgymmet tidigt på morgonen innan jobbet. Nu vintertid är det lite kallare morgontid, så då har vi istället kört morgonpassen framför tv:n i vardagsrummet.

styrketräning hemma

Vissa dagar blir det löpning på lunchpausen för min del och andra dagar väntar jag på att flickvännen kommer hem så att vi kan köra en gemensam löptur. Jag har alltså inget speciellt schema jag kör efter just nu. Istället har jag funnit mening i träning genom att försöka göra det till ett gemensamt intresse för oss båda.

I planen finns att så småningom börja med hårdare löpträning igen, men troligen kommer detta dröja tills det finns realistiska planer att kunna resa igen.

Den Youtube-kanal som vi följer för att köra vår morgonträning framför TV:n heter Mr and Mrs Muscle. Här finns riktigt bra övningar som gör det mer motiverande att köra styrketräning hemma. Dessa övningar är även nyttiga för den som vill bli en bättre löpare.

Mina löparskor för tillfället

Då det gäller tidigare nämnda träningsprylar, så har jag tidigare redogjort för de bästa löparskorna på marknaden även här på bloggen. Även bästa löpband och återhämtningsprodukter för löpare har jag skrivit om.

Det är ingen hemlighet att det är Nike som jag använder mig av just nu gällande löparskor och kläder. Det är ett märke som varit ledande inom utvecklingen gällande löparskor de senaste åren.

bästa löparskor 2021

En av mina favoriter på marknaden just nu är Nike Air Zoom Tempo NEXT%. Man kunde säga att detta är det optimala valet för den som vill ha en bra dämpad och samtidigt snabb sko för den dagliga träningen. Den är oerhört slitstark och därför har den ett utmärkt kvalitet/pris förhållande.

snabbaste och bästa löparskor 2021

Nike ZoomX Vaporfly NEXT% är den nyaste modellen av Vaporfly som jag skrivit om många gånger här på bloggen. Det är den snabbaste och skönaste skon som jag någonsin ägt. Samtidigt också den mest hållbara i serien. Väl värd sina pengar trots det höga priset. För den som aldrig testat ett par skor i Vaporfly-serien är det dags att testa det. Åtminstone jag har aldrig ägt ett par skönare löpskor under de år jag ägnat mig åt löpning.

bästa löparskor för löpband 2021

Nike Zoom Fly 3 är den tredje skomodellen som jag använder regelbundet just nu. Trots den inbyggda kolfiberplattan har denna skomodell en rätt hård botten. För den som vill ha en sko som håller i evigheter är detta ett utmärkt val. Jag har använt den väldigt mycket till vandringar, gymmet och löpband. Detta var den första löparsko jag skaffade till min flickvän när hon började springa.

bästa löparskor mot skador 2021

Detta är den allra nyaste löparskon i hushållet. Rätt snabbt efter att flickvännen började med löpning fick hon löparrelaterade problem i benen trots att vi försökte hålla tillbaka. Det gjorde att vi satsade på en mjukare modell av löparskor. Nike React Infinity Run 2 är speciellt utvecklad för att minska på antalet löprelaterade skador och det är en av de mjukaste skorna hos Nike.

snabbaste och bästa löparskor 2021

Mina nästa löparskor som jag kommer att skaffa inför våren är Nike Zoom Alphafly NEXT%. Jag är mer än nöjd med ovan nämnda Vaporfly NEXT% och dessa kommer jag att skaffa för att se om det verkligen finns någon skillnad mellan modellerna.

Detta var skon som Eliud Kipchoge bar när han sprang ett marathon under 2 timmar. Numera använder också så gott som alla löpare i eliten dessa skor under tävlingar. Jag har ännu inte hört ett negativt ord om skomodellen, vilket måste betyda att den är något alldeles extra.

Detta var i stora drag de löparskor jag använder just nu. Jag har såklart mängder av löparskor både här och framförallt i Finland. Men även vi löpare är sugna på att testa på det senaste. För tillfället springer jag heller inte så mycket som normalt och det gör att jag inte behöver ha så många skor i omlopp som normalt.

I följande inlägg kommer jag att ta fram lite andra löparprylar jag använder mig av i min träning. Men detta får räcka för idag.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *