Nya Nike Vaporfly 3 har lanserats!

nya nike vaporfly 3 har lanserats

Om du följt mig en längre tid här på bloggen så vet du att jag haft alla modeller av Nike Vaporfly sedan de lanserades och jag har även sett till att införskaffa både Alphafly Next% och Alphafly Next% 2. Med andra ord är jag en van användare av dessa skor och kan med lätthet avgöra om det är en förbättring av tidigare modeller. Nu har en ny modell av Nike Vaporfly lanserats – Nike Vaporfly 3 – och som vanligt är det ett oerhört stort intresse kring skomodellen.

Mest populära löparskor bland eliten

Nya Nike Vaporfly 3 har lanserats

Det råder ingen tvekan om att både Nike Vaporfly och Alphafly Next% är de dominerande löparskorna bland eliten. Inte undra på det med tanke på alla löparprofiler som använt sig av skorna de senaste åren. Som bekant använde sig Eliud Kipchoge av Nike Alphafly Next% 2 när han slog världsrekordet i marathon september 2022.

Det var Nike som introducerade hypen med kolfiberplattor i löparskor när man presenterade Vaporfly Elite som bars av Eliud Kipchoge den 6 maj 2017 under Breaking 2 – ett försök att gå två timmars på maratonsträcka på Monza-racebanan i Italien. Skon släpptes sedan till allmänheten som Vaporfly 4% – en modell som även jag ägt och recenserat.

Ny modell av Nike Vaporfly 3 har lanserats

Ny modell av Nike Vaporfly 3 har lanserats

Nya Nike Vaporfly 3 finns nu ute för allmänheten i en Hyper Pink/Laser Orange/Svart nyans. Tidigare fanns en begränsad prototyp ute till försäljning, men nu har alltså den färdiga produkten ute. Detta är en allsidig tävlingssko som kan hjälpa löpare på alla distanser att avverka den snabbare.

Bland de viktigaste uppdateringarna finns en mjukare övergång, förbättrad stabilitet och mer energiåtergivning i Vaporfly 3:s lättviktsdesign. I designdetaljerna syns en reducerande ZoomX-mellansulageometri och en övredel i Flyknitgarn.

Med utgångspunkt i lärdomarna från Nike Vaporfly 2 fokuserade Nike-designerna på att förfina Vaporflys lättviktsdesign med förbättringar för att möta distanslöpares tidlösa behov, inklusive en mjukare övergång, förbättrad stabilitet och mer energiåtergivning.

Motorn i Vaporfly 3 förblir densamma, med den drivande känsla som löpare älskar från kombinationen av en sula kolfiber i fulllängd under namnet Flyplate och ZoomX-mellansula.

Vaporfly 3:s mellansulgeometri har en konvex form runt framfoten, vilket ger en bekväm och stabil gång under hela övergången i löpsteget med Nikes mest elastiska skum hittills.

Jag kommer inom kort att införskaffa denna sko och återkommer då med recension av modellen.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *