Nike presenterar Ultrafly – Ett underverk för traillöpning

nike lanserar ultrafly 3 traillöpning skor

Nike har återigen höjt ribban för trailrunning-entusiaster med lanseringen av den mycket efterlängtade Nike Ultrafly. Den här banbrytande skon har designats i samarbete med elitidrottare från Nike Trail och utlovar att leverera enastående hastighet och grepp för traillöpning.

Innovationer i nya Nike Ultrafly

En av de viktigaste innovationerna i Nike Ultrafly är introduktionen av en Flyplate i kolfiber, som finns inlagd mellan ZoomX-skum och en tyginlindad mellansula. Denna kombination lovar att ge traillöpare förbättrad energiåtergivning, så att de kan tänja på sina gränser och uppnå topprestanda.

nya nike ultrafly löparskor för traillöpning juli 2023

Nike Ultrafly markerar dessutom början på ett spännande partnerskap mellan Nike och Vibram, en välkänd expert på design och teknik för sulor. Genom att utnyttja Vibrams expertis har Nike lyckats skapa en exklusiv och banbrytande sulkonstruktion som ger exceptionellt grepp i tuff terräng.

Ultraflys yttersula har Vibrams Litebase-teknik, en lätt och smidig design som kompletteras av Vibrams Traction Lug-teknik och Vibrams MegaGrip-blandning.

Läs mer: Bästa Nike löparskor 2023

nike lanserar nya ultrafly 3 traillöpning skor

Utvecklad tillsammans med elitidrottare

Skapandet av Nike Ultrafly var ingen vanlig bedrift. Nike Running-designers ägnade över två år åt att noggrant testa och utveckla skon med input från elitidrottare inom Nike Trail. Tyler Green, en Nike Trail-idrottare, spelade en avgörande roll för att inspirera skons design.

nya nike Ultrafly traillöpning sko

Med över 1 000 mil i Ultrafly under träning och flera topp fem-placeringar i det prestigefyllda 100-milsloppet Western States Endurance Run var Greens feedback ovärderlig för att forma slutprodukten.

“Jag har testat skon i stenig terräng, hårda klättringar, snabba nedförsbackar och tuffa träningspass”, säger Green. “Det är spännande att se hur mitt perspektiv och min feedback direkt påverkar en produkt som hjälper alla löpare att nå sina mål på stigarna.”

nya nike ultrafly 3 traillöpning skor

Nike Ultrafly är en kulmen på Nikes engagemang för att förstå och möta de unika behoven hos traillöpare. Nike har hämtat insikter från sina förstklassiga innovationer för landsvägslöpning och finjusterat Ultrafly för att tillgodose dem som vill ha fart, strävar efter att erövra FKT (Fastest Known Times) och navigera på stigar i en imponerande takt.

nike lanserar ultrafly 3 traillöpning skor

Ultrafly har en ovandel i Vaporweave, en klassisk krage samt ett passformssystem som ger en lätt, bekväm och pålitlig löparupplevelse, så att du kan avverka många kilometer utan hinder.

nya nike ultrafly 3 traillöpning skor

Nike Ultrafly finns nu tillgänglig hos nike.com och utvalda återförsäljare.

Läs mer: När släpps Nike Alphafly 3?

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *