Bästa löparskor från Hoka One 2024 – Den ultimata guiden

Bästa löparskor från Hoka One One 2024

Hoka One One har etablerat sig som ett populärt varumärke i löparvärlden med sina innovativa och bekväma löparskor. Med en unik design och utmärkt prestanda i sina löparskor har skor från Hoka One One snabbt blivit ett av de mest populära även i Sverige. Här tar jag fram bästa löparskor från Hoka One One 2024, med deras egenskaper samt fördelar och nackdelar med var och en av modellerna.

Oavsett om du är en erfaren löpare eller nybörjare är det viktigt att hitta rätt par löparskor för att få en bekväm och skadefri löparupplevelse. Vilken Hoka ska jag välja? Låt oss dyka in djupare i ämnet och utforska bästa löparskor från Hoka One One.

Var hittar man bäst utbud av Hoka One One löparskor online?

Var hittar man bäst utbud av Hoka One One löparskor online 2024

Löparskor från Hoka One One finns nu i de flesta nätbutiker, men det skiljer lite i utbud hos de olika aktörerna. Enligt mig hittar du det bästa utbudet av Hoka One One löparskor hos Runningdirect.se.

Som namnet antyder är detta en plats där fokuset ligger helt på löpning. Det finns många fördelar med detta för dig som löpare. För det första slipper du navigera mellan en massa avdelningar för att hitta fram till löparprodukter. Den andra stora fördelen är att du även hittar ett betydligt bredare utbud om du letar bland specifika märken av löparskor.

Det gäller också deras utbud av Hoka One One. Redan vid lanseringen av Hoka One One Rocket X2 hittade du dessa skor i utbudet hos Runningdirect.se, medan många andra nätbutiker endast erbjuder de mest populära modellerna av märket. Du hittar även kolfiberskon Hoka One One Carbon X3 som är den senaste modellen av denna eftertraktade maratonsko.

Med andra ord är Runningdirect.se en sajt jag rekommenderar om frågar dig var man hittar bästa utbud av Hoka One One löparskor. Här hittar du ofta också bra rabatter på olika modeller av skor från märket.

Hoka Mach X – Bästa nya löparskor från Hoka One One 2024

Hoka One One Mach är en av märkest mest populära skomodeller. Nu har modellen Hoka Mach X lanserats som nu även innehåller kolfiberplatta. Hoka Mach X är en löparsko som erbjuder en bekväm och responsiv åktur.

Det är ett bra alternativ för löpare som letar efter en sko som kan hantera en mängd olika löprundor, från daglig träning till långa distanser. Det är dock viktigt att notera att prislappen är hög och att vissa användare kan tycka att passformen är för bred.

Här är några ytterligare detaljer om för- och nackdelarna med Hoka Mach X:

Fördelar:

 • Väl dämpad och bekväm: Hoka Mach X har en fullängds Pebax-mellansula som är utformad för att ge en mjuk och dämpad löpkänsla. Mellansulan är också lätt och responsiv, vilket gör den till ett bra val för löpare som vill ha en sko som kan hantera både lätta och hårda löprundor.
 • Lätt och responsiv: Hoka Mach X väger bara 8,8 gram för män och 7,8 gram för kvinnor, vilket gör den till en av de lättaste Hoka-skorna på marknaden. Skon är också responsiv, vilket innebär att den återför energi till löparen vid varje steg.
 • Ovandel som andas: Hoka Mach X har en ovandel i ventilerande jacquard mesh som hjälper till att hålla foten sval och torr. Ovandelen är också stödjande och säker, vilket ger en fastlåst passform.
 • Säker och stödjande passform: Hoka Mach X har en säker och stödjande passform tack vare sin klyftade tunga och snörningskonstruktion. Skon har också en bred tåbox, vilket kan vara bra för löpare med bredare fötter.
 • Bra för en mängd olika löprundor: Hoka Mach X är ett bra val för löpare som letar efter en sko som kan hantera en mängd olika löprundor, från daglig träning till långa distanser. Skons dämpade och responsiva löpning gör den till ett bra val för lätta löprundor, medan dess lättviktskonstruktion gör den till ett bra val för fartträning och tävlingar.

Nackdelar:

 • Dyr: Hoka Mach X är lite dyr och kostar drygt 2000 kronor. Detta är dyrare än vissa andra Hoka-modeller och kan vara utom räckhåll för vissa löpare.
 • Inte idealisk för löpare med smala fötter: Hoka Mach X har en bred tåbox, vilket kan vara till hjälp för löpare med bredare fötter. Löpare med smala fötter kan dock tycka att skon är för bred.
 • Vissa användare tyckte att Pebax-plattan var lite stel: Hoka Mach X har en Pebax-platta, som är utformad för att ge stöd och stabilitet. Vissa användare tyckte dock att plattan var lite stel och obekväm.
 • Hållbarheten kanske inte är lika bra som vissa andra Hoka-modeller: Vissa användare har rapporterat att Hoka Mach X inte är lika hållbar som vissa andra Hoka-modeller. Detta kan bero på användningen av Pebax-plattan, som är ett nyare material.

HOKA One One Clifton 9 – Bäst för breda fötter

Hoka One One Clifton är en populär skomodell som är känd för sin dämpning och lätta design. Det är en neutral löparsko som är utformad för löpning på väg och den erbjuder en bekväm och stödjande passform för löpare.

För löpare som föredrar en bekväm och dämpad sko för långdistanslöpning på väg är Hoka One One Clifton ett bra alternativ. Den passar även för löpare som har bredare fötter och behöver en bredare tåbox. Löpare som behöver mer stöd eller stabilitet eller föredrar trailrunning kan dock behöva överväga andra skomodeller.

Här är för- och nackdelarna med skomodellen Hoka One One Clifton:

Fördelar:

 • Dämpning: Skon erbjuder en hög dämpning, vilket gör den bekväm för löpare, särskilt för dem som har ledvärk eller de som springer långa sträckor.
 • Lättvikt: Clifton är lätt, vilket hjälper löparna att hålla ett högt tempo utan att känna sig tyngda.
 • Hållbarhet: Skon är tillverkad av högkvalitativa material som gör den hållbar och långvarig.
 • Andningsförmåga: Skon har en överdel i mesh som tillåter luft att cirkulera och håller foten sval och torr under långa löprundor.
 • Bred tåbox: Clifton har en bredare tåbox än de flesta skor, vilket gör den bekväm för löpare med bredare fötter.

Nackdelar:

 • Begränsat stöd: Skon saknar de stabilitetsfunktioner som vissa löpare kan behöva, särskilt de med överpronation eller plattfot.
 • Inte lämplig för traillöpning: Clifton är utformad för väglöpning och ger kanske inte tillräckligt med dragkraft och stöd för trailrunning.
 • Dyr: Skon är relativt dyr jämfört med andra löparskomodeller på marknaden.

HOKA One One Bondi 8 – Bästa dämpning

Hoka One One Bondi är den mest dämpade bland alla skomodeller från Hoka One One. Bondi är bästa löparskor från Hoka One One om du prioriterar dämpning och komfort framför snabbhet och reaktionsförmåga. Det är ett bra alternativ för långdistanslöpare och de som har en historia av skador eller ledvärk.

Det är dock kanske inte det bästa alternativet för löpare som föredrar en mer lätt och minimalistisk sko eller de som prioriterar hastighet framför komfort.

Fördelar:

 • Utmärkt dämpning: Bondi är välkänd för sin maximala dämpning, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för löpare som föredrar en plyschig känsla och komfort under sina löprundor.
 • Bred tåbox: Skomodellen har en bredare tåbox, vilket möjliggör en mer naturlig tåspridning, vilket kan bidra till att minska risken för att utveckla blåsor och värmepunkter.
 • Hållbar: Skomodellen Bondi är tillverkad av högkvalitativa material, vilket gör att den är hållbar och klarar höga miltal.
 • Mångsidig: Skomodellen är lämplig för en mängd olika löparunderlag, inklusive vägar, stigar och banor.
 • Bra för att förebygga skador: Bondi-skomodellens dämpning kan hjälpa till att absorbera stötar och minska påverkan på lederna, vilket kan vara fördelaktigt för löpare med en historia av skador.

Nackdelar:

 • Tung: Bondi är på den tyngre sidan, vilket gör den mindre lämplig för träning i högre hastighet eller tävling.
 • Bristande reaktionsförmåga: Den höga dämpningsnivån kan göra att skon känns mindre responsiv, vilket kanske inte är lämpligt för löpare som föredrar en mer minimalistisk sko.
 • Pris: Bondi-skomodellen ligger på den dyrare sidan, vilket kanske inte passar för löpare med en liten budget.

HOKA One One Arahi 6 – Mest stabil

Hoka One Arahi är en populär skomodell för löpare som behöver stöd och stabilitet. Skon är bäst för löpare som överpronerar och behöver extra stabilitet och stöd. Det är också ett bra alternativ för löpare som värdesätter lätta skor och komfort under långa löprundor. Löpare med platta fötter eller bredare fötter kan dock behöva överväga andra skomodeller.

Fördelar:

 • Utmärkt stabilitet: Arahi har Hoka Ones J-Frame-teknik, vilket är ett fast EVA-skum som omsluter hälen och sträcker sig längs skons insida. Den här konstruktionen ger utmärkt stabilitet och stöd till överpronatorer, vilket hjälper till att förebygga skador och förbättra den totala prestandan.
 • Lätt vikt: Trots de extra stabilitetsfunktionerna är Arahi förvånansvärt lätt, vilket gör den till ett bra alternativ för löpare som värdesätter snabbhet.
 • Bekväma: Arahi har en mjuk och plyschig insida, vilket ger utmärkt komfort under långa löprundor.
 • Hållbara: Arahis yttersula är tillverkad av högkvalitativt gummi, vilket gör att den är hållbar och tål tung användning.

Nackdelar:

 • Inte lämpliga för platta fötter: Arahis stabilitetsfunktioner kan vara för mycket för löpare med platta fötter eller för dem som behöver en mer neutral sko.
 • Dyra: Arahi är en av Hoka Ones dyrare skomodeller, vilket gör den mindre tillgänglig för löpare med en budget.
 • Smal passform: Vissa löpare med bredare fötter kan tycka att Arahi är för smal, vilket leder till obehag under långa löprundor.

HOKA One One Rincon 3 – Mest hållbar

Hoka One One Rincon passar bäst för löpare som letar efter en lätt, mångsidig sko med responsiv dämpning. Det är kanske inte det bästa valet för löpare som behöver mycket stöd eller dragkraft på våta ytor.

Det är också värt att notera att skons hållbarhet kan vara ett bekymmer för vissa löpare, särskilt de som tillryggalägger många mil per vecka i samma skor.

Fördelar:

 • Lätt vikt: Rincon är en av de lättaste skorna på marknaden från Hoka One One.
 • Responsiv dämpning: Skon har en EVA-mellansula i full längd med Hokkas signatur Meta-Rocker-teknologi, som ger en mjuk och responsiv gång.
 • Andningsbar: Rincon har en andningsbar överdel i mesh som ger ett bra luftflöde och håller foten sval och bekväm.
 • Mångsidig: Skon kan användas för en mängd olika aktiviteter, bland annat löpning, promenader och crosstraining.

Nackdelar:

 • Hållbarhet: Vissa användare har rapporterat hållbarhetsproblem med Rincon, särskilt med yttersulan som slits snabbt.
 • Yttersulan kan vara hal: Skons yttersula kanske inte ger tillräckligt med dragkraft på våta eller hala ytor.
 • Begränsat stöd: Rincon har en relativt minimal design, vilket kanske inte ger tillräckligt stöd för löpare med specifika behov.

HOKA One One Mach 5 – Snabb med bra grepp

Hoka One One Mach är en lätt och responsiv sko som är utformad för snabbhet. Den passar bäst för löpare som letar efter en lätt, responsiv sko som klarar olika distanser och terräng. Det är ett bra alternativ för löpare som prioriterar komfort och energiåtergivning framför stöd och stabilitet. Det är kanske inte det bästa valet för löpare som behöver mer struktur eller dämpning för att lösa specifika problem med foten eller gången.

Den har en lätt och andningsbar överdel med en bredare framfot, vilket ger mer stabilitet och komfort under långa löprundor. Skon har en mellansula av EVA-skum i full längd med HOKAs PROFLY-teknik, som ger utmärkt stötdämpning och energiåtergivning. Yttersulan är tillverkad av slitstarkt gummi, som ger utmärkt grepp på en mängd olika underlag.

Fördelar:

 • Lättviktsdesign: Mach är konstruerad med lätta material som gör det lätt att bära den under längre perioder.
 • Responsiv dämpning: Skons mellansula är utformad för att ge responsiv dämpning som hjälper till att absorbera stötar och ge energiåtergivning, vilket kan bidra till att minska trötthet under långa löprundor.
 • Övre del som andas: Machs överdel är tillverkad av ett andningsbart material som hjälper till att hålla fötterna svala och bekväma, även under varma och fuktiga förhållanden.
 • Bra grepp: Skons yttersula är utformad med ett multidirektionellt mönster som ger bra grepp på en mängd olika underlag, inklusive våta och hala.

Nackdelar:

 • Smal passform: Vissa löpare kan tycka att Mach är för smal, särskilt i tåboxen, vilket kan orsaka obehag eller blåsor.
 • Hållbarhetsproblem: Det kan också göra den mer utsatt för slitage med tiden, särskilt för löpare som kör många mil.
 • Begränsat stöd: Mach är utformad för att vara en neutral sko, vilket innebär att den inte ger mycket stöd eller stabilitet för löpare med t.ex. överpronation.

HOKA One One Challenger 7 – Bästa löparskor från Hoka One One för Traillöpning

Hoka One One Challenger är bästa löparskor från Hoka One One för dig som prioriterar dämpning, stabilitet och skydd vid terränglöpning. Den är idealisk för långdistanslöpare som behöver en bekväm och slitstark sko som klarar av olika typer av terräng.

Challenger är också ett bra alternativ för löpare med bredare fötter eller de som behöver en rymligare tåbox. Det är dock kanske inte det bästa valet för löpare som prioriterar snabbhet och smidighet, eftersom skons vikt och styvhet kan hämma prestandan på dessa områden.

Fördelar:

 • Dämpning: Challenger har Hoka One Ones signatur maximalistdämpning som ger utmärkt stötdämpning och komfort för löpare.
 • Bra grepp: Challengers yttersula är utformad för att ge pålitligt grepp på en mängd olika spårytor, inklusive stenar, rötter och lera.
 • Stabilitet: Skons breda plattform och låga häl-till-tå-dropp bidrar till att ge en stabil bas för löpare, särskilt på ojämn terräng.
 • Skydd: Challengers överdel har ett slitstarkt nätmaterial och en tåhätta för extra skydd mot stenar och skräp på stigen.

Nackdelar:

 • Vikt: Challenger är en relativt tung sko, vilket kanske inte är idealiskt för löpare som prioriterar snabbhet och smidighet.
 • Styvhet: Vissa löpare kan tycka att Challenger är något styv, särskilt under inkörningsperioden.
 • Andningsförmåga: Skons överdel är utformad för att ge skydd snarare än andningsförmåga, vilket kan leda till att foten känns varm och svettig under längre löprundor.

Hoka One One Carbon X 3 – Bäst för maraton

Hoka One One Carbon X passar bäst för långdistanslöpare som kräver maximal komfort och stöd. Skons unika design och kolfiberplatta gör den till bästa Hoka One One löparskor för maraton eller de som springer ultradistanser.

Skon kan också vara lämplig för löpare som återhämtar sig från skador eller löpare som behöver bra dämpning och stöd. Däremot är den kanske inte det bästa valet för löpare som behöver en sko med mycket flexibilitet eller för dem som springer på våta eller hala ytor.

Fördelar:

 • Kolfiberplatta: Kolfiberplattan som löper genom mellansulan ger utmärkt energiåtergivning och hjälper till att driva löparen framåt, vilket gör den idealisk för längre distanser.
 • Komfort: Skon har en bred plattform och plyschdämpning som ger maximal komfort och minskar påverkan från fotstöten under långdistanslöpning.
 • Hållbarhet: Skon är tillverkad av högkvalitativa material och är byggd för att hålla även efter långvarig användning.
 • Lätt vikt: Trots den tjocka dämpningen är skon relativt lätt, vilket bidrar till att minska belastningen på fötter och ben.
 • Andningsbar: Ovandelen är tillverkad med ett andningsbart nät som ger tillräcklig ventilation och hjälper till att hålla fötterna svala och torra.

Nackdelar:

 • Pris: Hoka One One Carbon X är relativt dyr jämfört med andra löparskor på marknaden, vilket gör den mindre tillgänglig för budgetmedvetna löpare.
 • Kan vara hal på vissa underlag: Skon kanske inte erbjuder tillräckligt med dragkraft på våta eller hala ytor, vilket gör den mindre lämplig för löpare som ofta möter sådana förhållanden.
 • Storlek: Vissa löpare har tyckt att skon är smal, vilket kanske inte är bekvämt för dem med bredare fötter.
 • Styvhet: Kolfiberplattan kan kännas stel för vissa löpare, särskilt under de första löprundorna.

Hoka One One Speedgoat 5 – Bäst för tuff terräng

Hoka One One One Speedgoat är en trailrunningsko som är utformad för att ge maximal komfort och skydd i tuff och stenig terräng. Skon har en bred plattform som ger stabilitet och en tjock mellansula som ger utmärkt dämpning.

Hoka One One Speedgoat passar bäst för traillöpare som prioriterar komfort och skydd framför snabbhet och smidighet. Skons tjocka dämpning och stödjande design gör den till ett utmärkt val för långdistanslöpning i tuff terräng, men den är kanske inte det bästa valet för löpare som föredrar en mer minimalistisk sko eller som har en liten budget för skoinköp.

Fördelar:

 • Bekväm: Speedgoat är en mycket bekväm sko som är utformad för att stödja foten under långa sträckor. Skons tjocka mellansula och breda plattform hjälper till att absorbera stötar och minska stötarna, vilket kan bidra till att förebygga trötthet och skador.
 • Hållbar: Speedgoat är tillverkad av högkvalitativa material och är utformad för att tåla slitaget från traillöpning. Skons yttersula är tillverkad av ett slitstarkt gummi som ger utmärkt grepp på en mängd olika underlag.
 • Stödjande: Speedgoat ger utmärkt stöd för fot och fotled, vilket kan hjälpa till att förebygga skador. Skons breda plattform och tjocka mellansula bidrar till att stabilisera foten och minska risken för att vrida vristen.
 • Lätt vikt: Trots den tjocka dämpningen är Speedgoat en relativt lätt sko, vilket kan hjälpa löpare att behålla sin snabbhet och smidighet på leden.

Nackdelar:

 • Dyr: Speedgoat är en premiumlöparsko som kommer med en hög prislapp. Detta kan göra det svårt för vissa löpare att motivera kostnaden, särskilt om de har en stram budget.
 • Otymplig: Speedgoats tjocka mellansula och breda plattform kan få den att kännas skrymmande och otymplig för vissa löpare, särskilt de som föredrar en mer minimalistisk sko.
 • Begränsad andningsförmåga: Vissa löpare kan tycka att Speedgoats överdel inte ger tillräcklig andningsförmåga, vilket kan leda till att fötterna överhettas och svettas.

Hoka One One M Kawana – Bäst för överpronation

Hoka One One M Kawana är särskilt väl lämpad för löpare som har problem med överpronation eller som behöver extra stöd under sina löprundor. Däremot är den kanske inte det bästa valet för löpare som prioriterar lätta eller mycket andningsbara skor.

Fördelar:

 • Utmärkt dämpning: Hoka One One M Kawana är känd för sin dämpade mellansula som hjälper till att absorbera stötar och minska stötarna under löpningen.
 • Bra stabilitet: Skons design ger en stabil plattform, vilket hjälper till att förebygga överpronation och minskar risken för skador.
 • Hållbar: Skon är tillverkad av högkvalitativa material, vilket gör att den håller länge även vid regelbunden användning.
 • Bra grepp: Skons yttersula ger ett bra grepp, vilket gör den idealisk för löpning i olika terränger.
 • Bekväm passform: Skon är utformad för att sitta bekvämt och säkert, vilket innebär att det är osannolikt att den orsakar blåsor eller andra obehag.

Nackdelar:

 • Tung: Hoka One One M Kawana är relativt tung.
 • Begränsad andningsförmåga: Vissa löpare kan tycka att skon inte ger tillräcklig andningsförmåga, vilket kan resultera i svettiga eller obekväma fötter.

Hoka One One Rocket X 2 – Bäst för elitlöpare

bästa Hoka one one tävlingsskor för asfalt 2024

Hoka One One Rocket X 2 passar bäst för löpare som letar efter en lättviktig, mycket responsiv sko för tävling och fartträning. Även om det kanske inte är det bästa valet för löpare med problem med stabilitet eller överpronation är det ett utmärkt alternativ för dem som prioriterar snabbhet och effektivitet i sin träning.

Fördelar:

 • Lättvikt: Rocket X är en av de lättaste skorna i Hoka One One-utbudet, vilket gör den idealisk för löpare som letar efter en sko som inte tynger ner dem.
 • Responsiv: Skons mellansula är mycket responsiv, vilket innebär att den återger energi till löparen vid varje steg.
 • Bekväm: Skans överdel är tillverkad av ett andningsbart nätmaterial som anpassar sig efter foten, vilket ger en bekväm passform för långa löprundor.
 • Bra grepp: Rocket X:s yttersula är utformad med gummipoddar som ger utmärkt grepp på en mängd olika underlag, inklusive våta eller hala förhållanden.

Nackdelar:

 • Begränsat stöd: Skon är utformad för snabbhet, så den ger inte lika mycket stöd som vissa andra modeller. Detta kan göra den mindre lämplig för löpare med problem med stabilitet eller överpronation.
 • Smal passform: Vissa löpare har rapporterat att skon har en smal passform, vilket kan vara obekvämt för dem med bredare fötter.
 • Pris: Rocket X är en skomodell premiumklassen, något som också syns i priset.

Här tog jag fram bästa löparskor från Hoka One One 2024 och de för- och nackdelar som var och en av modellerna erbjuder. Hoppas du hittar den modell som passar din löpning bäst!

Vanliga frågor om Hoka One One löparskor

Vilka Hoka One One löparskor skall jag välja?

Vilken Hoka One One löparsko som är bäst för dig beror på flera faktorer, till exempel din löpstil, fotform och önskad dämpningsnivå. Några populära alternativ är modellerna Clifton, Bondi och Challenger. Det rekommenderas att prova olika modeller och storlekar för att hitta den bästa passformen för dina behov.

Hur är Hoka One One i storlek?

Det rekommenderas att du väljer en halv storlek större än vad du vanligtvis använder eftersom skor från Hoka One One är aningen åtsittande. Du bör också kolla märkets storlekstabell för korrekt information om storlek eftersom storlekarna kan variera något mellan olika modeller.

Vilken Hoka One One sko är bäst?

Den “bästa” Hoka One One-skon beror på individuella preferenser och behov. Märket är dock känt för sin höga nivå av dämpning, komfort och stöd, vilket gör det till ett populärt val bland löpare. Ovan har jag redogjort för olika skomodeller från Hoka One One och deras för- och nackdelar.

Vem säljer Hoka One One löparskor?

Hoka One One- löparskor säljs av en mängd olika återförsäljare både online och i butik, inklusive Hokas egen webbplats. Skor från Hoka One One är några av de mest tillgängliga av alla löparskor på marknaden för svenska konsumenter.

Varför Hoka skor?

Hoka One One-skor är kända för sin unika design som prioriterar dämpning och stöd samtidigt som de har en lättviktskänsla. Märket är populärt bland löpare och idrottare som prioriterar komfort och prestanda i sina skor.

Är Hoka One One löparskor bra?

Överlag har Hoka One One löparskor fått positiva recensioner och anses vara av god kvalitet och bekväma för löpning. Det är dock viktigt att hitta rätt passform och modell för dina individuella behov för att säkerställa maximal komfort och prestanda.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *