Bästa massagepistoler 2023

bästa massagepistoler 2023

Det har varit en enormt snabb utveckling på marknaden för massagepistoler de senaste åren. Tekniken har gått framåt, vilket gjort massagepistoler både mer effektiva och prisvärda. Här tar jag fram bästa massagepistoler 2023.

När jag tänker tillbaka på min idrottskarriär önskar jag att jag skulle haft tillgång till alla produkter för återhämtning som numera finns på marknaden. Hit hör definitivt massagepistoler som fungerar riktigt bra både i förebyggande syfte och som återhämtning i träning. Även för dig som sitter långa dagar framför datorn är detta ett bra verktyg för att låta dina muskler slappna av.

Läs mer om bäst-i-test vinnare Flowgun PRO 2.0!

Varför ska man använda massagepistol?

Varför ska man använda massagepistol

Det finns många orsaker till varför det är bra att använda massagepistol. Som aktiv idrottare fungerar den utmärkt i skadeförebyggande syfte. Jag använder massagepistolen så gott som dagligen för att förhindra inflammationer i skenbenen under hårda träningsperioder. Min massagepistol har också visat sig effektiv för att behandla styvhet i nedre ryggen – ett problem som ofta gjort det problematiskt vid löpning för min del.

Vi har alla våra specifika problem. I många fall kan problemen bero på för mycket stillasittande framför datorn. Det är något som även jag lider av och har ofta både styva axlar och trött rygg. För detta ändamål är behandling med massagepistol närmaste idealiskt.

Vilken massagepistol ska man köpa 2023?

Vilken massagepistol ska man köpa 2023

Det finns en enorm mängd massagepistoler på marknaden just nu. När de blivit allt populärare har det också kommit många nya aktörer som tillverkar högklassiga massagepistoler. Du skall alltid utgå från dina egna behov när du väljer massagepistol. Hit hör såklart priset som en viktig faktor. I många fall får du vad du betalar för – precis som inom vilket annat område som helst.

Men det är inte alltid hela sanningen. Det finns massagepistoler som är mer prisvärda än andra på marknaden. Därför gäller det att du vet vad du skall kolla på vid valet av massagepistoler.

Vad är viktigt vid val av massagepistol?

Vad är viktigt vid val av massagepistol?

Här har jag samlat det viktigaste att hålla koll på när du väljer massagepistol:

Slagdjup. En av de viktigaste faktorerna att hålla koll på är hur djupt en massagepistol når. Detta mäts i form av slagdjup, vilket alltid finns klart utskrivet när du kollar på olika alternativ.

Vibreringshastighet/slag per minut. En annan viktig detalj att hålla koll på är vibreringen. Alltså den styrka som massagepistolen har. Ofta går dessa två faktorer hand i hand och beror på motorstyrkan.

Batteritid. En tredje likaså viktig detalj att kolla upp är batteritiden. De bästa modellerna på marknaden har numera en väldigt lång batteritid.

Lättanvänd. Det är också viktigt att se till att din massagepistol är ergonomisk och enkel att använda. Detta är ytterst viktigt speciellt när du masserar dig själv. Långtifrån alla modeller har ett ergonomiskt grepp som tillåter dig att komma åt alla kroppsdelar på ett enkelt sätt.

Ljudnivå. Det är inte det viktigaste av alla urvalskriterier, men visst kan det ha betydelse. Speciellt om du planerar att t.ex. kolla på TV samtidigt som du kör massage.

Bästa massagepistoler 2023

Om du har ovan nämnda faktorer under kontroll blir det betydligt enklare att välja bästa massagepistol för just dina behov. Men ibland kan det behövas ännu mer vägledning eftersom vad som är bäst för just dig även beror på andra faktorer. Här har jag tagit fram bästa massagepistoler 2022 utifrån flera olika urvalskriterier.

Massagepistoler bäst i test 2023

bäst i test massagepistol 2023

Mitt val som bästa massagepistol i test är Theragun Elite. Detta är en massagepistol med allt man behöver. Den har ett slagdjup på 16 mm, vilket är 60% djupare än de flesta andra massagepistoler på marknaden.

Det är också en smart massagepistol som du kan köra en så kallad Smart Percussive Therapy via Bluetooth. Det finns tre inbyggda förinställda rutiner som är appstyrda.

massagepistoler bästa i test 2023

Den kanske största fördelen i jämfört med andra massagepistoler på marknaden är dess ergonomiska handtag. Det gör det enkelt att massera alla delar av kroppen helt själv utan hjälp av andra. Speciellt om du vill nå ryggen är handtaget optimalt utformat för massage. Det är också en av de tystaste massagepistolerna på marknaden.

bästa massagepistoler i test 2023

Du har total fem olika massagehuvuden på massagepistolen. Dessa erbjuder allt från punktmassage till knytnävsmassage, beroende på vad du väljer.

Allt detta gör att jag utnämner Theragun Elite till bästa massagepistol 2023.

Bästa massagepistoler för proffs

bästa massagepistoler för proffs

Det finns dock ytterligare en dyrare och mer avancerad modell av Theragun på marknaden. Theragun Pro är den mest avancerade modellen från Theragun. Den största skillnaden med tidigare nämnda modell är att armen här är roterbar, vilket gör att den ger ytterligare räckvidd till olika kroppsdelar. Det finns även två utbytbara batterier med i maskinen.

För egen del tycker jag dock att drygt 2000 kr mer i pris är för mycket i jämförelse med Theragun Elite, för i princip samma funktioner.

Bästa massagepistoler för nacken och axlar

bästa massagepistoler i fickformat

Även om det är viktigt med slagdjup för att få tillräckligt djup massage kan vissa modeller erbjuda en lite väl hård massage för vissa kroppsdelar. Det gäller speciellt då då masserar nacken och axlar. Bland bästa massagepistoler för nacke, bröst och axlar rekommenderar jag istället en mindre massagepistol i fickformat.

massagepistol för nacke och axlar

Flowgun Pocket är marknadens mest kraftfulla massagepistol i miniformat, vilket gör den perfekt också att ta med på resor. Den erbjuder ett slagdjup på 8 mm, vilket är alldeles tillräckligt för massage på mer omtåliga områden. En annan stor fördel med massagepistolerna från Flowgun är deras något annorlunda munstucken. Det finns totalt fyra olika munstucken, varav några ger riktigt kännbar punktmassage. Denna massagepistol har ett intervall på 2000 – 3200 slag per minut.

Bästa billiga massagepistol

Som nämnt får du oftast vad du betalar för och det gäller även massagepistoler. Problemet med de flesta massagepistoler i de lägre prisklasserna är att slagdjupet inte är tillräckligt. Det ligger i de flesta fall på runt 8 mm maximalt. Går du till strax under 2000 kronor hittar vi dock två riktigt bra modeller i Flowgun GO 2.0 och Massage Gun CairO Pro från Gymstick.

Båda dessa erbjuder vibrationsnivåer på upp till 3200 rpm och ett slagdjup på 10 mm. De har också identiska massagehuvuden. Det som främst skiljer modellerna åt är designen på handtagen.

Massagepistol mot tennisarmbåge

Om du söker efter en massagepistol mot tennisarmbåde kan jag rekommendera t.ex. Flowgun Pocket ovan som ett bra alternativ. Den har riktigt bra massagehuvuden som slipper åt även de minsta ligamenten i din armbåge.

Vanliga frågor om massagepistoler

Vad är en massagepistol?

En massagepistol är ett verktyg som används för djupgående massage på egen hand.

Vad gör en massagepistol?

Precis som med vanlig massage kan en massagepistol bidra med att påskynda återhämtning och göra musklerna mjukare genom att göra bindväven mjukare. Den kan också bidra till att mjuka upp stela muskler.

Vilken massagepistol ska man köpa?

Utgå alltid från dina egna behov när du väljer massagepistol. Förutom pris är det också viktigt att känna till olika termer som slagdjup, motorstyrka och batteritid när du köper en massagepistol.

Vilken är den bästa massagepistolen?

Det finns många olika massagepistoler på marknaden i olika prisklasser. Det som utmärker de dyrare premiummodellerna är större motorstyrka och mer slagdjup. Det ger en djupare massage i jämförelse med de flesta förmånliga modellerna av massapistoler på marknaden.

Massagepistol eller massagekudde?

En vanlig fråga är huruvida man skall välja en massagepistol eller massagekudde. Dessa produkter är väldigt olika och fyller olika ändamål. Eftersom massagekuddar inte ger lika punktspecifik massage är massagepistoler mer mångsidiga för massage. Däremot kan massagekuddar vara bättre för t.ex. nacken. Det finns oftast också en inbyggd värmefunktion i massagekuddar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *