Om mig

jobba som digital nomad

Jag bor sedan hösten 2019 på Malta och trivs alldeles utmärkt med mitt nya liv här. Jag hade länge längtat efter ett liv i ett varmare klimat än det vi har i Finland och när jag tog beslutet att flytta utomlands under våren 2019 kändes det som en tyngd lyfte från mina axlar. Jag avskydde det mörka vinterhalvåret och behövde en förändring i mitt liv. Det räckte inte att uppleva värme och sol på några veckors semester i året.

Att det blev just Malta var en slump. När jag tog beslutet att flytta utomlands lutade det främst mot Lissabon i Portugal och sedan kom även Valencia samt Madeira in som beaktansvärda alternativ. Det var inte innan månaden innan jag faktiskt flyttade som Malta kom in i bilden.

När jag läste på om Malta var det framförallt två saker som vägde tungt. Här är det soligt över 300 dagar i året och alla kan engelska här. Som första flytt utomlands är dessa väldigt viktiga saker. Som person är jag dock ingen som lägger speciellt mycket tid på efterforskning och jag kollade t.ex. aldrig upp var Malta faktiskt låg eller andra saker om Malta. Jag tänkte att det alltid går att flytta om jag inte trivs.

Med facit i hand har allt varit över förväntan. Som värmeälskare trivdes jag genast när jag satte ner foten på Malta. Visst finns det saker som inte fungerar så bra här, men enligt mig är det också en fråga om inställning och vad du värdesätter i livet. Du har kanske inte samma trygghet här, men enligt mig handlar det inte om att fegköra hela livet.

Här är livet mer avslappnat och efter att ha levt hela livet i Finland värdesätter jag också de korta avstånden överallt. Nackdelen är att det är trångt och mycket trafik på ön. Det kan kännas jobbigt för löpare. Men man kan inte få allt. De positiva sakerna med Malta överväger definitivt och jag är lycklig att jag hittar mitt nya hem här.

Sedan hösten 2020 har jag också en underbar flickvän som lärt mig mycket om både mig själv, livet och Malta. Trots att jag känner mig stark i mig mig själv är det alltid en underbar känsla att ha någon man älskar i livet.

Vill ni veta mer om mig och mitt nya liv på Malta är det bara att följa bloggen där jag uppdaterar de senaste händelserna i mitt liv.