Adidas presenterar den fjäderlätta ADIZERO Adios Pro Evo 1

nya adidas ADIZERO Adios Pro Evo 1 löparskor

Det kommer många intressanta nyheter från Adidas just nu för alla som är intresserad av löpning. Från imorgon kan man köpa Adidas Adizero Prime X2 Strung och nu meddelar Adidas om ytterligare en nyhet när man lanserar ADIZERO Adios Pro Evo 1. Detta är en banbrytande racingsko med en vikt på 138 g som är den lättaste i deras sortiment hittills.

Högre hastighet kräver ofta lättare skor, och Adidas har överträffat förväntningarna med denna uppfinning. Skons vikt är hela 40% lägre än tidigare modeller, vilket visar på en sammanslagning av avancerad teknik och viktreducering.

Den här unika kombinationen syftar till att förbättra löparens prestanda genom att öka hastigheten och energiåterföringen.

Banbrytande riktmärke inom löpning

nya adidas ADIZERO Adios Pro Evo 1 löparskor

“ADIZERO Adios Pro Evo 1 sammanfattar vår obevekliga strävan efter det otänkbara. Det är vår vision att blanda den uppskattade tekniken i ADIZERO-serien i en sko med oöverträffad lätthet”, säger Patrick Nava, produktchef på Adidas.

Han förklarar vidare: “Vår strategi var holistisk och vi utvärderade varje komponent i en tävlingssko för att identifiera möjligheter till viktreduktion. Den här skon är skräddarsydd för de bästa landsvägscyklisterna och syftar till att ge löparna en extra fördel under tävlingarna. Vi ser med spänning fram emot dess debut i kommande maratonlopp, inklusive det i Berlin.”

Funktioner på nya adidas ADIZERO Adios Pro Evo 1

nya adidas ADIZERO Adios Pro Evo 1 löparskor

Skons design förkroppsligar dess väsen – minimalistisk med transparenta element som symboliserar dess lätta vikt. ADIZERO Adios Pro Evo 1 har flera innovativa designelement:

  • Rocker-design för framfoten: Denna funktion är placerad på 60% av skons längd och har vetenskapligt verifierats för att förbättra framåtriktad rörelse och löpningseffektivitet.
  • Revolutionerande LIGHTSTRIKE PRO: Den senaste versionen av detta skum tillverkas med en icke-komprimerande metod, vilket ger en avsevärd viktminskning och ökad energiåtergivning.
  • Förbättrad konstruktion av yttersula och ovandel: Den nya tekniken för yttersulan garanterar optimalt grepp samtidigt som den väger mindre. En modern ovandel i lättviktsmesh förstärker skons viktmedvetna design.

Feedback från toppidrottare som Peres Jepchirchir, Benson Kipruto, Amanal Petros och Tigist Assefa spelade en avgörande roll i utvecklingen av skon. Assefa reflekterade över skons känsla och sa:

“Att springa i de här skorna är overkligt. De låter mig koncentrera mig helt på loppet, och jag väntar ivrigt på att få dra på mig dem för Berlin maraton.”

Tillgänglighet – adidas ADIZERO Adios Pro Evo 1

Adidas ADIZERO Adios Pro Evo 1 kommer återigen att vara tillgänglig torsdag den 25 april kl. 10:00 på Adidas hemsida.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *