Bästa löparskor på nätet – Allt du behöver veta vid köp av löparskor

bästa löparskor på nätet 2023

Det finns en hel del du behöver tänka på vid köp av löparskor. I denna artikel reder jag ut begreppen och hjälper er hitta bland bästa löparskor på nätet 2023.

Jag har ett par år jobbat som expert hos en rådgivningssida där jag tipsar om bästa produkter inom en rad olika områden gällande träning. Det är främst löpning som jag är expert inom och eftersom jag själv haft löpning som passion genom hela mitt liv är det där min största expertis finns.

bästa löparskor på nätet 2023

Jag testar årligen i en stor mängd av nya löparskor som kommer ut på marknaden för att kunna få en bild av vilka som är bästa löparskor på nätet. Främst genom att besöka olika fysiska butiker och prova mig fram genom utbudet. Men också genom att själv köpa (onödigt) många löparskor under ett år.

Eftersom jag springer minst en gång om dagen behöver jag ha många löparskor i användning samtidigt. Här tänkte jag gå lite närmare in på området och tipsa om de skor som jag tycker att är bäst på marknaden just nu.

Dessa har jag sammanställt utifrån vanliga frågor som jag fått genom åren.

Var hittar man bästa löparskor på nätet 2023?

Var hittar man bästa löparskor på nätet 2023?

Det finns många bra sajter online för löparskor just nu. Om du vet vilket märke du föredrar är det bäst att gå in genast på deras hemsidor för bästa möjliga utbud. Där får du tillgång till nya lanseringar snabbast och hittar också bäst utbud av skostorlekar. Det finns också möjlighet att få specialerbjudanden som medlem hos sajter som Nike och Adidas.

Om du däremot vill ha ett brett spektrum av olika märken att jämföra mellan kan jag rekommendera sajter som är specialiserade på löpning, som Runningdirect.se. Fördelen med en sajt som denna är att du även hittar specialpriser på olika modeller av löparskor, som du inte nödvändigtvis hittar direkt från märket.

Hos nämnda Runningdirect finns även många intressanta modeller av löparskor som du sällan hittar hos sajter som är inriktade på ett brett spektrum av idrotter. Det gör att du bland annat hittar ett bra utbud av bland annat löparskor med kolfiberplatta.

Outnorth är en sajt som jag kan rekommendera om du letar efter bästa möjliga utbud bland trailskor, men de har också ett riktigt bra utbud bland andra typer av löparskor.

Bästa löparskor på nätet 2023 – mina val

bästa löparskor på nätet 2023

Det har hänt enormt mycket gällande löparskor under de senaste åren. Jag skulle nästan vara beredd att säga att produktutvecklingen för tillfället är den snabbaste någonsin. Det är bra ur konsumentsynpunkt eftersom allt fler får tillgång till allt bättre löparskor till bättre priser.

Samtidigt kan det vara förvirrande. Hur vet man vilka skor som passar för just mina behov? Det finns ju en mängd olika kriterier som avgör vad som är bäst för just ens egna individuella behov.

Längst ner har jag sammanställt några vanliga frågor att tänka på vid när du vill hitta bästa löparskor på nätet för just dina behov. Här är mina val för bästa löparskor på nätet 2023:

Bäst i test löparskor 2023
Löparskor med bäst dämpning 2023
Bästa löparskor för nybörjare 2023
Bästa löparskor för tunga löpare 2023
Bästa löparskor för pronation 2023
bästa löparskor för breda fötter 2023
Bästa billiga löparskor 2023
Bästa löparskor för löpband 2023
Löparskor med bäst löpkänsla 2023
Bästa maratonskor 2023
Bästa löparskor som vardagsskor 2023
Bästa löparskor för terräng 2023
2999,00 kr
1699,00 kr
1699,00 kr
1399,00 kr
1299,00 kr
1599,00 kr
1179,00 kr
1799,00 kr
2 949 kr
2 699 kr
1699,00 kr
1599,00 kr
Bäst i test löparskor 2023
Löparskor med bäst dämpning 2023
Bästa löparskor för nybörjare 2023
Bästa löparskor för tunga löpare 2023
Bästa löparskor för pronation 2023
bästa löparskor för breda fötter 2023
Bästa billiga löparskor 2023
Bästa löparskor för löpband 2023
Löparskor med bäst löpkänsla 2023
Bästa maratonskor 2023
Bästa löparskor som vardagsskor 2023
Bästa löparskor för terräng 2023

Löparskor bäst i test 2023

löparskor bäst i test 2023

Det är omöjligt att generellt sett säga vilka löparskor som är bäst på marknaden eftersom det delvis är en smaksak. Löparskor med bra dämpning har blivit väldigt populära under de senaste åren och det går inte att bortse från att Nike och Adidas är de två klart populäraste märkena på marknaden – speciellt bland elitlöpare. Det är också dessa märken jag valt när jag köpt mina löparskor de senaste åren.

Det är också många som specifikt söker efter löparskor med kolfiberplatta efter alla framgångar som Nike och Adidas haft med dessa modeller på gatulopp runtom i världen under de senaste åren.

Det har även gjort att många andra märken börjat ta fram skomodeller med inbyggd kolfiberplatta under de senaste åren tack vare populariteten. Det var också i ett par kolfiberskor från Nike som Andreas Almgren satte det omtalade inomhusrekordet i 3000 meter för några år sedan.

Bäst i test löparskor 2023

Jag anser själv att Nike Air Zoom Alphafly 2 är bästa löparskor på nätet 2023. Löpkänslan är oöverträffad och kan inte jämföras med något annat på marknaden. Skorna ger en studsande och responsiv känsla som garanterat kommer att hjälpa dig till snabbare tider i löpspåret. Jämfört med den första modellen av Nike Alphafly som kom ut på marknaden för några år sedan är dessa mjukare och har generellt sett en bättre löpkänsla.

En annan stor fördel med skon är att den är väldigt skonsam mot benen, vilket hjälper dig att hålla dig skadefri.

Den är rätt dyr, så därför är det inte en skomodell för alla. Det är också en skomodell som är främst ämnad för tävling, även om jag själv personligen använder den på de flesta av mina träningspass just nu. Det kan vara bra att ha fler modeller av löparskor hemma i garderoben om du vill spara dessa för tävlingar.

Löparskor med bästa dämpning 2023

Nya Asics Gel-Nimbus 25 är en skomodell fått utmärkt respons för sin bekvämlighet och utmärkta dämpning sedan den släpptes i början av året. Asics löparskor har alltid haft bra dämpning, men Nimbus 25 har flera utmärkta uppdateringar som gör den både mer skonsam mot benen och skönare att springa i.

Löparskor med bäst dämpning 2023

Den har också en lätt vikt och bättre energiåtergivning än tidigare modeller. Om du letar efter en prisvärd löparsko som både kan användas för träning och tävling kan jag rekommendera Asics Gel-Nimbus 25.

Löparskor med bäst löpkänsla 2023

En annan löparsko som jag har väldigt positiva erfarenheter av är Adidas Adizero Prime X. Löpkänslan i dessa skor är annorlunda än vad du hittar hos någon annan löparsko på marknaden.

Löparskor med bäst löpkänsla 2023
Adidas Prime X Strung
2 949 kr

Bästa pris hos Adidas.se

Köp här

Känslan när du springer i dessa kan närmast liknas vid att springa på en trampolin med dess tjocka sula med ENERGYRODS – Adidas egna sula med kolfiberteknologi. Överdelen kan dock kännas aningen ostabil för löpare med pronation.

Men då det gäller känsla i löpningen är det få modeller som slår Prime X.

Bästa löparskor för maraton 2023

Bästa löparskor för maraton 2023

Då det gäller bästa löparskor för maraton på marknaden 2023 finns det speciellt en modell som utmärker sig. Framförallt med de förbättringar som gjort på den senaste modellen av skorna. I version 3 av Adidas Adizero Adios Pro har mer skum lagts i framfoten och en mer aggressiv tåfjädring har adderats. Allt detta gör skon mjukare, stabilare och mer drivande i steget än den tidigare versionen.

För mig som lider av Mortons Neurom är speciellt mer skum i framfoten något som gör att den är betydligt skönare att springa i. Det gör även skon mer lämplig för övriga än elitlöpare om du siktar på att förbättra dina tider i ett maraton.

Bästa maratonskor 2023
Adidas Adizero Adios Pro 3
2 699 kr

Bästa pris hos Adidas.se

Köp här

Adidas Adizero Adios Pro har alltid varit en snabb sko med utmärkt rullning och en av de absolut snabbaste på marknaden. Men nu har man tagit ett steg framåt med den senaste modellen.

Bästa löparskor för nybörjare 2023

Vanligen har jag rekommenderat Asics GT-2000 som en stabil löparsko för nybörjare, men jag har ändrat mig en aning på den punkten. Nu anser jag att Hoka One One Clifton 9 är bästa löparskor på nätet för nybörjare tack vare dess mångsidighet och goda dämpning. Förutom dämpningen känns den också stabil på marken och är också väldigt hållbar.

Bästa löparskor för nybörjare 2023

Denna skomodell finns både i normal passform och i en bredare modell, men om du letar efter löparskor för breda fötter finns det bättre modeller på marknaden (mer om det nedan).

Bästa löparskor som träningsskor

Om du vill prestera bra på tävling är det också att rekommendera att du tränar även i andra skor, som t.ex. Nike Tempo och Nike Zoom Fly 5. Det ger en betydligt bättre känsla i löpningen när du väl väljer att ta fram premiummodellen.

Nike Tempo är också en modell med en synlig Zoom Air-enhet som ger responsiv dämpning, men den saknar kolfiberplatta. Det är såklart inte samma löpkänsla som på Nike Air Zoom Alphafly 2, men det är ändå en riktigt prisvärd modell. Inte minst tack vare hållbarheten.

Nike Zoom Fly 5 har en kolfiberplatta i mellansulan, men den har en hårdare sula än premiummodellerna. Speciellt om du lider av Mortons Neurom kan jag rekommendera denna skomodell.

Bästa löparskor som träningsskor 2023

En annan löparsko som jag kan rekommendera tack vare deras mångsidighet är Adidas Boston 11. Detta är en klassiker bland löparskor som genomgick en stor förändring redan under fjolåret när deras teknik med ENERGYRODS implementerades i mellansulan.

Denna skomodell är väldigt hållbar och erbjuder en utmärkt känsla i löpningen. Den är också en av de mest prisvärda löparskorna på marknaden med sina 1699 kronor.

Vilka löparskor använder eliten – Nike Alphafly, Nike Vaporfly eller Adidas Adizero Adios Pro 3?

vilka löparskor använder elitlöpare?

Det är omöjligt att förbise att största delen av elitlöpare använder sig av Nike Alphafly eller föregångaren Nike Vaporfly 3 just nu. Även Adidas Adizero Adios Pro 3 har blivit mer populär bland eliten.

Det gäller såväl hos svenska elitlöpare och utländska. Även om många svenska elitlöpare sponsras av andra skomärken är det någon av dessa skor de sätter på fötterna när det drar ihop sig till tävling. Det har vi sett många exempel på under de senaste åren.

Alla som testat dessa två modeller vet att de löpkänslan är utomordentlig. Det är ingen tillfällighet att mängder av rekord slagits med dessa två skomodeller på fötterna.

Skomodellerna hos eliten har aldrig varit mer ensidig än vad den är i dagsläget. För tillfället använder sig i princip alla elitlöpare av skor med kolfiberplattor som Nike Air Zoom Alphafly, Nike Vaporfly 3 (ovan) eller Adidas Adizero Adios Pro 3.

Men även många andra märken som ASICS och HOKA har lanserat premiummodeller av tävlingsskor med kolfiberplatta de senaste åren. Vi har sett allt fler elitlöpare med även dessa skor på fötterna under tävlingsdagen de senaste åren.

bästa löparskor träningsskor 2023

Själv föredrar jag främst Nikes modeller, men har alltså också kört många pass med Adidas Adizero Adios Pro 3 och Adidas PrimeX, som jag nämnde ovan.

En annan skomodell från Adidas som definitivt tävlar i prestanda med premiummodellerna från Nike är nämnda Adidas Adizero Adios Pro 3 (nedan). Även denna skomodell ser du ofta på topplöpare i olika halvmaraton och maratonlopp runtom i världen.

Vilka löparskor använder eliten 2023

Vilken är då den modell som främst används hos elitlöpare? Det är svårt att svara på. I världsrekordloppet i maraton i Berlin 2022 använde sig Eliud Kipchoge av Alphafly, men vi har också sett mängder av elitlöpare använda Vaporfly under rekordlopp det senaste året. I Boston Marathon 2023 hade tre främsta löparna bland herrarna Adidas Adizero Adios Pro 3 på fötterna.

Vilken sko som egentligen bättre är alltså svårt att svara på. Jag personligen gillar skor som Alphafly eller Prime X bättre eftersom mina fötter gillar den högre sulan på grund av mina problem med Mortons Neurom. Men samtidigt är även Vaporfly väldigt snabb och med en tillräckligt bra dämpning för att slippa dessa problem.

Vaporfly är något lättare och har en något högre häldropp, vilket anses ge bättre rullning i löpsteget. Det kan också vara orsaken till att flera i eliten föredrar denna modell. Men vilken modell som är bättre är egentligen en smaksak enligt mig. Fördelen med Vaporfly är att den är något förmånligare än Alphafly.

Jag har tidigare skrivit en recension om de tidigare modellerna av Nikes Vaporfly-modeller som ni kan läsa här. Mer om nya Vaporfly 3 kan ni även läsa om i en skild artikel.

Bästa löparskor med bra dämpning för tunga löpare

Det finns en modell av löparskor som jag kan rekommendera för alla nybörjare och de som är skadebenägna – Nike React Infinity 3. Denna skomodell är också utmärkt för tunga löpare tack vare den utmärkta dämpningen. Jag kan även rekommendera denna som en av bästa löparskor för dåliga knän.

Jag har själv köpt två olika par av Nike React Infinity 3 till min flickvän under det senaste året. Hon är nybörjare inom löpning och behöver löparskor med bra dämpning för att undvika vanliga löparrrelaterade skador hos nybörjare.

Bästa löparskor för tunga löpare 2023

Detta är också en skomodell som utvecklats specifikt för minska risken för belastningsrelaterade skador. Den har också en bredare framfot som gör att den passar de flesta modeller av fötter.

Bästa löparskor mot pronation 2023

Om du letar efter bästa löparskor på nätet mot pronation finns det flera par skor jag kan rekommendera. Asics med sin modell GT-2000 i spetsen är erkänt stabila löparskor. Även Saucony Guide är en pålitlig skomodell mot överpronation.

Men en av de löparskor för pronation som jag speciellt kan rekommendera är Adidas Solarcontrol. Detta är löparskor som ger extra stabilitet tack vare adidas LEP 2.0. Skorna är designade för att guida varje nedtramp och driva dig framåt.

Hos ovandelen i mesh finns ett system som fixerar foten med strategiska zoner som ger ökat stöd och ventilation. Denna skomodell har genomgående fått bra recensioner hos användare.

Bästa löparskor för pronation 2023

Om du letar löparskor med pronationsstöd från Nike är det Zoom Structure 24 du skall satsa på.

Bästa löparskor för breda fötter 2023

För smal passform passform på löparskor är ett vanligt problem för många och det kan också orsaka flera olika löparrelaterade problem. Trots att många märken numera börjat lansera bredare passform på flera av sina skomodeller finns det mycket att förbättra inom området.

bästa löparskor för breda fötter 2023

Saucony Triumph 20 är en av modeller jag kan rekommendera för dig som letar efter bästa löparskor för breda fötter 2023. Denna har bra dämpning och sitter också en mjuk och skön ovandel som passar utmärkt för breda fötter.

Bästa billiga löparskor 2023

Då det gäller billiga och prisvärda löparskor är det få modeller på marknaden som slår Nike Pegasus. Denna klassiska löparsko fick ett ansiktslyft för några år sedan då den både ficke en bredare framfot och mer skummaterial i mellansulan. Det gör att den är både mer bekväm och ger mer dämpning än tidigare modeller.

Redan tidigare var det en av de mer hållbara av alla löparskor på marknaden och numera är det också en av de bästa bland mängdskor om du letar efter billiga modeller av löparskor.

Bästa billiga löparskor 2023

Detta är också en av de löparskor som jag kan rekommendera för vardagsbruk på grund av hållbarheten och det faktum att det finns oerhört många färger att välja bland hos modellen. Under 2023 lanseras den 40:e versionen av Pegasus – ett bevis så gott som något på den succé skomodellen haft i löparvärlden.

Bästa löparskor för löpband 2023

Då det gäller löparskor för löpband behövs i allmänhet inte samma dämpning som på asfalt eller grusväg eftersom löpband ofta har inbyggd dämpning. Speciellt om du använder någon av de bästa modellerna av löpband 2023.

Bästa löparskor för löpband 2023

Själv har jag använt mig av modellen Nike Zoom Fly i flera år för träning på löpband och tycker att de är utmärkta för ändamålet. Detta är en stabil och samtidigt lätt sko. Den har en något hårdare sula än flera av ovan nämnda modeller, vilket både har sina fördelar och nackdelar. För löpband känns det dock optimalt.

Bästa löparskor till marathon

bästa löparskor till marathon

Vilka löparskor är bäst för marathon? Jag kan rekommendera ovan nämnda skor från Nike för tävlingsdagen. Men eftersom båda modellerna är både dyra rekommenderar jag att man springer med andra skor i uppbyggnadsträningen. Nike Tempo och Nike React Infinity Run är två bra alternariv.

Det finns även flera andra bra alternativ på marknaden. HOKA har lanserat skor med bra dämpning och kolfiberplatta den senaste tiden, som Carbon x3. Det är både snabba och skonsamma skor för den som springer mycket.

Bästa maratonskor 2023
Adidas Adizero Adios Pro 3
2 699 kr

Bästa pris hos Adidas.se

Köp här

Löparskor som vardagsskor

bästa löparskor som vardagsskor 2023

Generellt sett är det bra att särskilja löparskor från vardagsskor. Du nöter på skorna även i vardagen och skorna förlorar lätt sina spetsegenskaper om du använder dem alltför ofta.

Om du dock söker specifikt löparskor som promenadskor eller vardagsskor är det inte lika viktigt med egenskaper som dämpning och pronationsstöd. Då kan du främst sikta in dig på att helt enkelt hitta skor som tilltalar dig stilmässigt och är bekväma.

bästa löparskor som vardagsskor 2023

Löparskor som vardagsskor behöver heller inte ha så mycket extra utrymme i tåpartiet. För det stilmässiga är det sällan eftersträvansvärt med för stora skor.

Bästa löparskor som vardagsskor 2023

Bland löparskor som ofta används som vardagsskor hittar vi modeller som Adidas Ultraboost. Det är både bekväma och snygga skor för vardagsbruk. Även ovan nämnda Nike Pegasus är löparskor som kan rekommenderas som vardagsskor. Här kan du läsa mer om nya Ultraboost Light som nyligen lanserades.

Vilka löparskor på vintern?

vilka löparskor på vintern

Då det gäller löparskor för vintern ställer det sina skilda krav. Den som springer utomhus bör definitivt satsa på ett par löparskor med dubbar. De vintrar vi har i dagsläget gör också att det kan vara bra att införskaffa löparskor som tål vatten.

Det finns flera märken på marknaden just nu som har löparskor med gore-tex. Dessa är speciellt utformade för att tåla vatten och hålla fötterna torra även vid krävande väderomständigheter.

Detta är också löparskor som andas bra. Det är för övrigt även en detalj att komma ihåg vid valet av löparskor. Välj gärna skor som har bra andningsförmåga för att undvika svettiga fötter. Speciellt vid vinterlöpning är det viktigt att ha löparskor som andas bra.

Nike har under 2023 Pegasus Trail 4 GORE-TEX som är vattentäta terränglöparsko både för män och kvinnor. Detta är inte enbart utmärkta skor för vinterföre, utan även som terränglöpningsskor för resten av året om du vill hålla dig torr om fötterna.

Bästa löparskor för terräng 2023

Hur välja löparskor på nätet?

Hur välja löparskor på nätet?

En vanlig fråga bland nybörjare som söker bästa löparskor på nätet är hur man skall välja löparskor. För det första handlar det om att tänka på när det är tänkt att du skall använda löparskorna. Kommer du att använda dem vid vinterlöpning utomhus eller blir det främst på löpband? Gillar du att springa i terräng? Allt detta inverkar på valet av löparskor.

Tåutrymme på löparskor är också en vanlig fråga som jag personligen får när jag ger råd åt nybörjare. Gällande detta är mitt råd att alltid välja minst en storlek större än på vanliga skor. Många är rädda för att skorna skall falla av eller kännas lösa vid användning.

När du vant dig vid att ha rejält med tåutrymme är dock detta inget du tänker på. Det är alltid viktigast att det finns rejält med svängrum i tårna för att löparskorna skall kännas sköna.

Hur ska löparskor kännas?

hur ska löparskor kännas?

Löparskor och tåutrymme är en fråga som återkommer även i detta fall. När du trycker på tårna skall det finnas ett glapp på några centimeter från tåspetsen till främre delen av skon.

Detta är speciellt viktigt om du springer längre sträckor. Annars kommer du garanterat att få sjuka tånaglar efter längre löpsträckor.

I övrigt är även löpkänslan individuell. Men en sak som jag speciellt vill göra er uppmärksamma på är att välja löparskor med bra energiåtergivning. Pröva gärna skor innan du köper. Om de känns stumma är löparskorna sällan optimala för annat än löpning på löpband.

Vad ska man tänka på vid köp av löparskor på nätet

bästa löparskor online 2023

Valet av löparskor är bland det mest komplexa som finns. Vid valet bästa löparskor på nätet finns det många olika saker att beakta. Här är några av dessa:

 • Användningsändamål: Först och främst är det användningsändamålet, något som vi går närmare in på nedan. Du behöver veta i vilka sammanhang du främst kommer att använda dina löparskor.
 • Kroppsbyggnad och erfarenhet: Vi har också alla olika kroppsbyggnad och bakgrund. Det inverkar i hög grad på de skor som du bör använda. Många nybörjare har problem som gör att de bör hitta löparskor som är bra för knän eller löparskor som är bra för hälsenan – bara för att nämna några vanliga löparrelaterade problem.
 • Dina fötter: Självklart bör skorna också sitta bra på fötterna. Om du har breda fötter kan du inte tvinga in dig i smala skor oavsett om skomodellen i övrigt skulle vara optimal för dig. Numera har som tur allt fler märken börjat tillverka mer universella modeller som skall passa de flesta fötter.
 • Budget: Ofta går kvalitet ofta hand i hand med pris – men inte alltid. Om du springer mycket och vet att du kommer att använda löparskor ofta är du säkert beredd att betala mer för ett par löparskor.

Vilka löparskor ska man köpa?

vilka löparskor ska man köpa 2023

Du bör först och främst tänka praktiskt snarare än på design och det visuella när det gäller löparskor. Eftersom löpning är slitsamt för ben och leder bör de passa just dina unika behov.

De som har problem med hälsenan bör helst välja löparskor utan hälkappa. Löparskor som är bra för hälsenan finns det faktiskt en hel del av på marknaden just nu i och med att allt fler valt att tillverka löparskor med mjuk hälkappa.

Den som har breda fötter bör också se till att hitta löparskor för breda fötter. Detta är två exempel på saker att beakta vid val av löparskor. Bekvämlighet är bland de första faktorerna att beakta.

Vilka löparskor passar mig?

vilka löparskor passar mig?

Det är individuellt vilka löparskor som passar just dig. Den som är överviktig bör tänka på att ha bra dämpning på skorna. I början av 2010-talet var det en trend med löparskor med barfotakänsla. Nu kan vi dock se att allt fler skotillverkare istället tillverkar skor med allt bättre dämpning. Hit är bland annat Nike pionjär som med sina Vaporfly och sub 2 hour-projekt tog fram flera modeller med maximal dämpning.

Det visade sig nämligen att flera elitlöpare i projektet önskade skor med bra dämpning snarare en tunna och minimalistiska löparskor. Löparskor för tunga löpare och överviktiga bör alltid ha bra dämpning. Några undantag från denna regel finns inte.

Hur många löparskor behöver man?

hur många löparskor behöver man

Antalet löparskor som behövs är främst beroende på hur flitigt du har dem i användning. Om du endast springer ett par gånger i veckan och undviker att använda skorna i vardagen kan ett par räcka.

Om du springer varje dag bör du åtminstone två par löparskor i användning. Om du använder dem för ofta finns risken att svett och annan fukt gör att material i sulan och ovandel av skon blir nötta i förtid.

Skorna bör alltid vara helt torra inför varje användning för skorna skall hålla så länge som möjligt. Undvik att använda löpskor i vardagen om du vill att de skall behålla sina spetsegenskaper så länge som möjligt.

Hur många mil kan löparskor användas?

hur många mil kan löparskor användas

En vanlig fråga för den som söker löparskor är hur många mil man kan använda dessa innan det är dags att överge dem. Det finns inget entydigt svar på denna fråga.

Nötning på skorna beror både på användaren och kvalité på skon. Om du har ett lätt löpsteg och skon även är riktigt hållbar kan du lätt använda dessa i minst 200 mil innan du behöver byta.

Men det handlar mycket om löpkänsla. Om du märker att skorna förlorat dämpning och även med ögonmått kan se att sulan format sig efter användning, kan det vara dags att överge skorna.

Sammanfattning – bästa löparskor på nätet 2023

Det finns alltså en hel del att tänka på vid köp av löparskor och här har jag gått igenom några vanliga frågor som jag ofta fått genom åren.

Jag hoppas att jag kunnat hjälpa er i sökandet efter bästa löparskor på nätet för just dina önskemål och krav. Om det finns frågor är det bara att skicka dessa i kommentatorsfältet eller maila dem till benny.sjolind@gmail.com.

Vanliga frågor om löparskor på nätet

Vilka löparskor passar mig?

Detta är individuellt. Tänk framförallt på i vilka sammanhang du använder löparskorna och hur du är byggd. Om du är nybörjare eller överviktig är det en bra idé att skaffa löparskor med bra dämpning.

Hur ska löparskor kännas?

Till skillnad från skor som används i vardagen skall gärna finnas extra tåutrymme på löparskor. Ta gärna en storlek större än du vanligtvis använder för att vara på säkra sidan.

Vilka löparskor är bäst?

Detta är svårt att ge ett entydigt svar på. Den skomodell som är bäst för vissa, kan vara ett dåligt val för andra. Eftersom vi alla har olika bakgrund och olika löpstil finns det flera faktorer att beakta när man väljer löparskor. Vi har också alla olika typer av fötter som kräver sina speciella skomodeller.

Hur många löparskor behöver man?

Det beror till stor del på hur ofta de används. Om du springer alla dagar i veckan kan det behövas minst 3 olika skomodeller att välja mellan. Detta eftersom löparskor håller längre om man låter dem luftas ordentligt mellan användning. För de som springer 3 dagar i veckan kan till och med ett par räcka.

Tags from the story
Join the Conversation

3 Comments

 1. says: Eva Ani

  Hej,
  Stort tack för ett väldigt bra inlägg.
  Har själv kört med Nike infinity react 3 och älskade de.
  När jag skulle uppdatera skorna och köpa nya (exakt likadana) så hade man ändrat på plösen. Sjukt störande.
  Passformen på nya modellen känns också annorlunda då jag också lider av MN och smärtan kommer ganska fort med de nya:(. Har du några tips,.hur gör du för att klara av smärtan?

 2. says: Eva

  Hej,
  Stort tack för ett väldigt bra inlägg.
  Har själv kört med Nike infinity react 3 och älskade de.
  När jag skulle uppdatera skorna och köpa nya (exakt likadana) så hade man ändrat på plösen. Sjukt störande.
  Passformen på nya modellen känns också annorlunda då jag också lider av MN och smärtan kommer ganska fort med de nya:(. Har du några tips,.hur gör du för att klara av smärtan?

  1. says: Benny

   Hej Eva,

   Tack så mycket! 🙂 Har själv Infinity React 3 och flickvännen har både Infinity React 1 och 2, så jag förstår vad du menar. Det är definitivt en nedgradering av plösen i detta fall eftersom jag också gillar att skorna är tunna på det partiet.

   Det enda rådet jag har då det gäller Mortons Neurom är att ha skor med tjockt framparti på sulan, som t.ex. Nike Zoom Fly 5 och premiummodellerna Vaporfly 3 och Nike Alphafly har. Även Adidas Adizero Prime X har väldigt tjockt framparti på sulan och jag har inga problem med Mortons Neurom när jag använder nämnda skomodeller.

   Jag hade själv väldiga problem med Mortons Neurom tidigare, men som tur försvann problemen helt när jag hittade dessa skomodeller.

   Hoppas du hittar en skomodell som hjälper mot dina problem!

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *