Sammanfattning av träningsveckan

I och med kvällens löppass på 14,3 km kan jag sammanfatta en vecka med totalt 9 träningspass och 156,5 km löpning. Trots de många kilometerna löpning känner jag mig inte speciellt slutkörd just nu, utan jag märker att formen börjar vara på väg uppåt. Därför känns det nu bra att övergå till formtoppningsstadiet av min träning inför Stockholm Marathon.

kvällslöpning 12.5
Kvällens distanspass drogs i vackert och varmt väder. Snart dags att övergå till shorts!

Kvällens träning var tänkt att vara startskottet för hur jag kommer dra mina distanspass fram till maratonloppet om tre veckor. Eftersom jag nu minskar på min träningsmängd kommer jag troligen att kunna börja med att köra även distanspassen mellan kvalitetspassen i ett hårdare tempo. Framförallt är det tänkt att det skall börja gå rejält undan de sista kilometerna av distanspassen.

Jag började med 5 km tillsammans med Heidi (duktigt kämpat älskling :)) och körde sedan nästan 10 km i mitt eget tempo. Jag började i rätt lugn fart i runt 4:50 min./km och ökade sedan tempot för att avsluta de sista två kilometerna i 4:10 min./km. Riktigt bra genomkörare med tanke på långpasset igår och morgonpasset idag.

Imorgon blir det vilodag från träningen. Jag har inte kollat tillbaka i träningskalendern, men jag skulle tro att det blir min första vilodag från löpningen sedan jag på allvar kom tillbaka till löpningen i början av april. Det kommer säkert att vara en välbehövlig vila för mina ben även om jag inte alls har några skadekänningar eller ens speciellt ömma ben just nu. Överraskande bra har mina ben hållit ihop med tanke på mina mängder de senaste veckorna.

Just på grund av detta kan det kännas lite stressigt att ta en vilodag. Men som jag ser det är jag helt enkelt tvungen att börja köra lite lugnare nu ifall jag skall få mer fart i benen. Förhoppningsvis ger mina ben den respons som jag hoppas på av vilan.

Denna veckas träning:

Måndag 6.5:

Återhämtande löppass 15 km + styrketräning WSC

Tisdag 7.5:

Supertusingar 5×400-300-200-100 meter, uppvärmning 3 km, stegrande nedjoggning 5,5 km, totalt 15 km löpning

Onsdag 8.5:

Morgon: Löppass 8 km

Kväll: Fartlek 12,7 km

Torsdag 9.5:

Backlöpning 7×380 m. flack backe, 7×230 m. (totalt 9 km backlöpning) brant backe, 5 km uppvärmning och 8 km nedjoggning, totalt 22 km löpning + styrketräning hemma.

Fredag 10.5:

21 km återhämtande löppass + styrketräning WSC

Lördag 11.5:

Uppvärmning 3,5 km, långpass 32,5 km (snittfart 4:36), totalt 36 km löpning

Söndag 12.5:

Morgon: 12,5 km återhämtande löppass

Kväll: 14,3 km stegrande distanspass

Totalt 9 stycken träningspass och 156,5 km löpning

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *