Dagens andra pass i hamn

Det är sällan det känns speciellt lätt i benen under någotdera av träningspassen de dagar då jag drar två pass om dagen. Idag var dock ett undantag. På morgonens 8 km kändes det riktigt bra och likaså under kvällens 12,7 km långa fartlek. Jag vet inte om detta hänger samman med att gårdagens kvalitetspass i antalet kilometer faktiskt var aningen kortare än vad jag vanligen brukar dra, eller om jag kroppen så småningom börjar vänja sig vid de mängder jag utsätter den för. Hur som helst börjar det så småningom vara dags att öka farten även på de distanspass jag brukar dra i återhämtande syfte mellan mina kvalitetspass.

Precis som vanligt när det gäller återhämtande pass drog jag kvällens pass enligt den känsla jag hade för dagen. Det blev därför lite av en fartlek där jag under de “planare” partierna brände av i en rätt bra fart på tider strax under 4:00 min./km och i de backigare partierna höll tillbaka lite. Detta främst för att inte utsätta kroppen för några skaderisker. Jag blev lite för ivrig ibland och märkte genast en viss stramhet i baklåret och saktade därför ner en aning.

Det viktigaste när det gäller de återhämtande passen är att jag hela tiden bibehåller en avslappnad löpstil och inte i onödan utsätter kroppen för risker. Löptekniken är a och o under dessa pass. Jag märker dock att jag så småningom börjar närma mig en form där jag utan alltför mycket ansträngning kan hålla farter nära 4:00-tempo. Det är främst på grund av att benen är aningen trötta och styva av all hård kvalitetsträning som jag ännu inte riktigt vågar köra distanspassen vid 4:00-tempo och under. Jag hoppas och tror att detta blir möjligt när jag från och med nästa vecka börjar köra med vilodagar under min träningsvecka.

Då skall jag även börja köra min distanspass i stegrande tempo, varav de sista kilometerna skall gå i maratonfart. Som ni märker är jag väldigt sent ute i min träning inför Stockholm Marathon. Men på grund av min skadeperiod har jag helt enkelt varit tvungen att köra enligt ett sista-minuten schema i hopp om att hinna bli i form till nämnda maratonlopp.

Dagens fartlek i siffror:

Tider fartlek 8.5

PicsArt_1368039363994
Idag var jag och införskaffade lite Quinoa. Jag läste i Vasabladet igår att FN:s generalförsamling har utsett 2013 till Quinons år. Jag blev därför mycket nyfiken på detta näringsrika frö och skall pröva med att ersätta riset med detta vid morgondagens matlagning.

PicsArt_1368039455259
Jag älskar mörkt kaffe och är mycket nyfiken på hur denna nyhet kommer att smaka.

PicsArt_1368039694428
I min jakt på lite hälsosammare öl träffade jag på en ny japansk vän som heter iki beer. Iki lär vara det första ölet i världen där man använder grönt te i produktionsprocessen. Får se hur den gifter sig med min Quinoa-rätt imorgon…

PicsArt_1368039755556

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *