Stockholm Marathon är nära nu!

Idag kom det postvägen en påminnelse om att Stockholm Marathon är rätt nära nu. Jag fick nämligen startbeviset till årets lopp. Som tidigare nämnt har jag alltså startnummer 396 i år vilket innebär att jag tillhör startgrupp B.

PicsArt_1367862014201

Det pirrar lite i magen när jag tänker på det stundande maratonloppet. Det finns så många minnen förknippade med detta maratonlopp och just det fysiska startbeviset gör att man drar sig till minnes sina tidigare upplevelser i samband med Stockholm Marathon. Hittills har jag inte ens haft tid att ägna loppet en tanke eftersom jag kört såpass hård träning den senaste tiden att löpkänslan är rätt långt bort från vad den borde vara när man ställer sig på startlinjen till ett maratonlopp.

Idag har det annars varit den första riktigt varma dagen här i Vasa med närmare 15 plusgrader och sol. I träningsväg blev det 15 km löpning och styrketräning i Wasa Sports Club. Det känns att jag hade många kilometer löpning i helgen eftersom kroppen kändes riktigt trött under dagens löptur. Jag drar därför bara ett pass om dagen idag och imorgon.

Imorgon blir det dessutom lite snabbare intervaller som omväxling. Jag behöver helt enkelt chocka kroppen med lite fartträning nu efter en vecka med främst långintervaller och mycket mängd.

PicsArt_1367862125857
Startordningen. Jag är i startgrupp B.

PicsArt_1367862291772
På kartan över banan finns utmärkt alla vätske- och energistationer.

PicsArt_1367864012472
Den tuffa banprofilen. Inte den lättaste av banor ifall man siktar på en bra tid…

Join the Conversation

2 Comments

    1. says: Benny

      Ja, det blir en riktig upplevelse som alltid. 🙂 Klart att du skall springa om du är anmäld!

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *