Lyxig söndagsmorgon

Idag började jag morgonen med ett löppass på 12,5 km. Min vana trogen försöker jag leta upp motionsspår med mjukt underlag dagen efter veckans långpass som till största delen går på asfalt. Precis som förra söndagen kändes benen riktigt bra nu på morgonen och jag börjar därför misstänka att den mängd som jag utsatt mina ben för den senaste månaden nu börjar ge resultat. Jag behöver helt enkelt inte samma återhämtning som förut för att benen skall komma i skick redan med en kort vila. 

motionsspår 12.5
Vasklots mysiga motionsslinga.

Jag har haft några bråda dagar med mycket program och redovisar därför för gårdagens långpass lite senare idag. Idag var jag alltså på en återhämtande löppass i strålande väder på 12,5 km. Benen var riktigt pigga, mycket piggare än på gårdagens långpass faktiskt, men jag höll det oaktat tillbaka på farten och körde i ett bekvämt tempo på 5:00-5:20 min./km. Löppasset gick till största delen i den backiga terrängen vid motionsslingan på Vasklot, vilket gör att det finns gott om tillfälligheter att öva in löptekniken både i uppför- och nedförsbackar.

Jag ligger nu på en bit över 140 km denna vecka och skall ta ett löppass ännu i kväll för att avrunda veckan. Imorgon blir det första vilodagen på drygt en månad, vilket kommer väl till pass när jag från och med nästa vecka påbörjar min formtoppning.

motionsspår uppför 12.5
Jag vet inte vad det är för fel på mig, men jag längtar tills nästa torsdag då jag får dra snabba backintervaller här 🙂

morgonpass gräs 12.5
Fick springa drygt en kilometer på gräs idag. Sällsynt lyx i Vasa.

PicsArt_1368357221408
Väl hemma lyxade vi till det lite extra med en ordentlig brunch.

PicsArt_1368357126478

Join the Conversation

2 Comments

    1. says: Benny

      Tack så mycket! Som du märker finns det en kvinnlig touch på uppläggningen, en sak som jag inte riktigt kan ta cred för 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *