Garmin lanserar den smarta blodtryckmätaren Index BPM för en mer komplett bild av hälsan

Bästa blodtrycksmätaren för hemmabruk 2024

Garmin har nu lanserat ett intressant tillskott i deras produkter för hälsoövervakning med Index™ BPM. Detta är en väldigt intressant nyhet för mig personligen som led av hjärtattack ifjol och regelbundet behöver kolla upp viktiga parametrar för hjärthälsan. Är detta bästa blodtrycksmätaren för hemmabruk 2024? Vid en närmare koll finns det goda förutsättningar för det.

Garmin är dominerande bland GPS-klockor för löpning, men vad som är mindre bekant för många är att man även har många andra innovativa produkter inom hälsa. Hit hör bland annat den smart personvågen Garmin Index S2 som förutom vikt, även mäter BMI, fett- och vattenprocent samt benmassa – bara för att nämnda några parametrar.

Den nya innovativa blodtrycksmätaren som nyss lanserats markerar Garmins första steg in i världen av hemmabaserad blodtrycksövervakning. Den möjliggör för användare att noggrant följa både systoliskt och diastoliskt blodtryck var de än befinner sig. Index BPM, en kompakt enhet designad för överarmen, kommer med en inbyggd skärm som visar resultat omedelbart efter mätning, vilket ger en direkt insikt i användarens hälsotillstånd.

Garmin Connect: Ett Ekosystem för Hälsa

Bästa blodtrycksmätaren för hemmabruk 2024

Garmin Index BPM är en utvidgning av Garmins ekosystem. Genom att integrera Index BPM med Garmin Connect™ appen, kan användare få en helhetsbild av sin hälsa genom att samla all hälso- och träningsdata på ett ställe.

Denna sammanföring underlättar för användare att se övergripande hälsotrender, sätta påminnelser för blodtrycksmätningar och exportera detaljerade rapporter för att dela med hälsovårdspersonal.

Varför detta är bästa blodtrycksmätaren för hemmabruk 2024

Garmin Index BPM skiljer sig från andra blodtrycksmätare med sin förmåga att leverera exakta avläsningar av både blodtryck och puls när den används enligt anvisningar.

Wi-Fi®-teknologin möjliggör enkel synkronisering av data till Garmin Connect, där användare kan följa sin mäthistorik och identifiera mönster över tid. Enheten har en justerbar manschett som är kompatibel med en mängd armstorlekar och stöder upp till 16 individuella användarprofiler, vilket gör den idealisk för familjer eller grupper som vill övervaka sin hälsa tillsammans.

Tillgänglighet och prissättning

Bästa blodtrycksmätaren för hemmabruk

Med en batteritid på upp till nio månader, levereras Index BPM redo att användas med fyra AAA-batterier. Enheten är nu tillgänglig online och erbjuds till ett rekommenderat pris på 2 149 kronor.

Det är viktigt att notera att Index BPM är en fristående medicinsk enhet avsedd för vuxna och bör användas i enlighet med medföljande instruktioner för att säkerställa noggrannhet och effektivitet. Index BPM är inte avsett för diagnostiska eller terapeutiska syften och bör inte ses som en ersättning för professionell medicinsk rådgivning.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *