Testvinnare 2024: Bästa hörlurarna för löpning

bästa hörlurar för löpning 2024

Under mina år som maratonlöpare har jag aldrig lyssnat på musik under mina löprundor. Det ändrade dock när jag fick en hjärtattack under 2023 och blev tvungen att börja ta det lugnare med min löpning. Nu kör jag alltid med musik när jag springer och tycker att det ger riktigt bra motivation. Det är dock viktigt att välja rätt typ av hörlurar som är speciellt anpassade för löpning om du planerar att använda dem för detta ändamål. Här tar jag fram bästa hörlurar för löpning 2024 och ger dig tips om vad du bör tänka på när du väljer hörlurar för löpning.

Nu när våren är här är det vanligare att bege sig ut på löparrundor i naturen istället för löpband. När man springer inomhus är det enkelt att lyssna på musik från högtalare, men utomhus behövs det hörlurar om du vill lyssna på musik.

Utvecklingen har varit snabb gällande hörlurar anpassade för idrott och utbudet är bättre än någonsin tidigare. Det finns både bra modeller bland on-ear och in-ear hörlurar för löpare. Jag själv skulle dock rekommendera in-ear varianterna på grund av att de är mer praktiska att använda – speciellt när man svettas mycket. Längre ner har jag skrivit mer om vad du bör tänka på vid köp av hörlurar för löpning.

Bästa hörlurar för löpning 2024

bästa hörlurar med benledning för löpning 2024
 1. Bäst i test hörlurar för löpning 2024SHOKZ OpenRun Pro
 2. Bästa nya hörlurar för löpning 2024Suunto Sonic
 3. Bästa AirPods för löpning 2024Apple AirPods Pro (2nd Generation)
 4. Bästa billiga hörlurar för löpning 2024MIIEGO W7 ACTION
 5. Bästa hörlurar för löpning för iPhone-användare 2024Beats Powerbeats Pro

Det är många som även gillar att springa tävlingar som maratonlopp med hörlurar. Läs mer här om löparutrustning som behövs för ett maraton.

Vilka hörlurar är bästa för löpning? Det är alltså viktigt att du väljer hörlurar som har rätt typ av egenskaper om du planerar att använda dem för löpning. Längre ner har jag listat allt du behöver tänka på när du köper hörlurar för löpning.

bästa hörlurar för löpning 2024

Men redan här kan jag avslöja att komfort, stabilitet samt vattenresistens är väldigt viktigt i detta sammanhang. Att de faktiskt hålls på öronen även vid högre intensitet är något av det viktigaste att tänka på när du införskaffar hörlurar för löpning.

Här har jag listat några av de bästa hörlurarna för löpning på marknaden just nu:

1. SHOKZ OpenRun Pro – Bäst i test hörlurar för löpning 2024

Bäst i test hörlurar för löpning 2024

SHOKZ är en av de mest populära bland alla märken då det gäller hörlurar för löpning och OpenRun Pro är deras mest avancerade flaggskeppsmodell.

Aftershokz OpenRun Pro är trådlösa hörlurar som garanterar snabb och pålitlig uppkoppling tack vare inbyggd Bluetooth 5.1. Den unika fördelen med dessa hörlurar är att du kan njuta av din musik samtidigt som du håller koll på omgivande trafik, detta tack vare användningen av deras patenterade teknik för benledning, vilket inte orsakar något obehag för dina öron.

bästa hörlurar benledning 2024

Den framstående 7:e generationens benledarteknik erbjuder ett livfullt stereoljud. Aftershokz OpenRun erbjuder en batterilivslängd på upp till 10 timmar och med en IP67-klassning, kan dessa hörlurar hantera både regn och svett.

Dubbla mikrofoner med brusreducerande kapabilitet tillsammans med Bluetooth 5.1 säkerställer en robust anslutning och filtrerar bort oönskat bakgrundsljud, vilket gör dem idealiska för videosamtal. Dessutom ger Aftershokz OpenRun Pro tre olika equalizerinställningar: standard, röst och hörlurar.

bästa hörlurar för löpning benledning 2024

Premiumpitch 2.0+-tekniken förbättrar passformen på käkbenet jämfört med tidigare AfterShokz-modeller, vilket resulterar i djupare bas, färre oönskade vibrationer och förbättrad volymkontroll.

Egenskaper:

 • USB-laddning
 • Stabil anslutning via Bluetooth 5.1
 • Patenterad 7:e generationens benledarteknik
 • Batterilivslängd på 10 timmar
 • IP67-klassificerad

2. Suunto Sonic – Bästa nya hörlurar för löpning 2024

bästa hörlurar för löpning 2024

Suunto är främst känt för sina löparklockor, men under hösten 2023 tog man ett stort steg framåt även gällande hörlurar för löpning benledningsteknik när man först lanserade Wing och nyligen även Suunto Sonic hörlurar för löpning.

Suunto Sonic är Bluetooth-hörlurar som använder benledningsteknik som är designade specifikt för sport. Benledningshörlurar sitter som bekant framför öronen så att de inte skadar trumhinnor eller hörsel när de används under längre perioder.

Detta gör också så att du enklare kan höra ljud i omgivningen och naturliga ljud medan du lyssnar på musik. Det är också enklare att hålla en normal temperatur i öronen under riktigt varma dagar.

Suunto Sonic har en aptX-Adaptiv ljudöverföringskod som kombinerar stabilitet och bra ljudkvalitet med låg latens för att säkerställa ljud- och bildsynkronisering. QCC3044-chippet och Bluetooth 5.2 ger även snabbare och stabilare anslutningar, lägre strömförbrukning, snabbare överföringshastigheter och högre ljudkvalitet.

Bästa hörlurar för löpning 2024

Ytterligare en fördel med dessa hörlurar är den låga vikten på 31 gram som gör att du knappt märker dem. Du kan även växla mellan olika ljudlägen.

Med en batteritid på upp till 10 timmar är dessa också perfekta hörlurar för maraton eller längre träningspass. Det behövs endast en laddning i 5 minuter för att ge 90 minuters speltid.

De har ett IP55 betyg för vattentäthet och dammtäthet, vilket gör att du inte behöver oroa dig för att förstöra hörlurarna när du svettas. Dock bör du inte simma med dessa hörlurar. För detta ändamål rekommenderar jag istället hörlurarna Shokz OpenSwim.

Egenskaper:

3. Apple AirPods Pro (2nd Generation) – Bästa AirPods för löpning 2024

bästa airpods för löpning 2024

Kan man springa med AirPods, och isåfall vilka AirPods är bäst för träning? Det är vanliga frågor eftersom de är några av de mest populära in-ear hörlurarna på marknaden. Inte minst eftersom det finns så många iPhone-användare.

Jag har själv Apple AirPods Pro 2nd Generation och de är definitivt bland de bästa på marknaden. Den senaste versionen har fått betydande ljudförbättringar tack vare ett H2-chip, med en förbättrad förstärkare som ger fylligare bas och överlag ett klarare ljud.

Det bästa av allt med dessa är att de har upp till 2× mer aktiv brusreducering än tidigare modell. Det gör att du i princip inte hör något störande ljud alls från omgivningen även under blåsiga dagar. En helt suverän ljudkvalitet utlovas med dessa på dina öron.

De sitter även stadigt på öronen även vid löpning tack vare de silikontoppar som följer med. De finns i fyra olika storlekar för att passa alla öron.

Apple AirPods Pro 2nd Generation är också damm-, svett- och vattentåliga för sporter som löpning, och har en IP54-klassning enligt IEC-standard 60529. Jag föredrar ändå att använda mig av förmånligare varianter som ovannämnda ShokzpenRun Pro i regnväder på grund av prislappen.

En av få nackdelar är nämligen prislappen. Med ett pris på drygt 3000 kronor använder jag främst dessa öronsnäckor under de löpturer när jag springer i klart väder med telefonen i handen.

Egenskaper:

4. MIIEGO W7 ACTION – Bästa billiga hörlurar för löpning 2024

Bästa billiga hörlurar för löpning 2024

En annan modell av hörlurar för löpning som jag kan rekommendera är MIIEGO W7 ACTION. Dessa har en lite annan design, men även dessa är väldigt bra för löpning tack vare en design som håller dem stadigt bakom öronen.

Med en vikt på endast 11 gram är det väldigt lätta och det gör att det knappt känns att de finns där.

Dessutom är MiiBUDS W7 ACTION utrustad med en IPX6-certifiering för vattentålighet, vilket gör att du kan svettas hur mycket som helst i dem och även använda dem i regnväder. De har även kristallklart ljud och bra ljudisolering från yttre ljud.

Batteritiden ligger på 12 timmar fulladdade, vilket är mer än väl godkänt för hörlurar i denna prisklass.

Egenskaper:

 • Batteritid på upp till 12 timmar
 • Anpassningsbara öronproppar med Memory Foam
 • IPX6-certifiering för vattenresistens
 • Banbrytande ljudkvalitet

5. Beats Powerbeats Pro – Bästa hörlurar för löpning för iPhone-användare 2024

Bästa hörlurar för löpning för iPhone-användare 2024

En tredje modell av hörlurar för löpning som jag kan rekommendera är Beats Powerbeats Pro. Med en prislapp på drygt 2500 kronor ligger dessa i premiumskiktet av trådlösa hörlurar, men speciellt om du äger en iPhone kan det vara värt att satsa på dessa (trots att även ovan nämnda hörlurar funkar alldeles utmärkt med iPhone).

Dessa helt trådlösa öronsnäckor ger en utmärkt prestanda och låter dig lyssna på musik i upp till nio timmar i sträck. Med det medföljande laddningsfodralet kan du sträcka det till mer än 24 timmar.

Designen är justerbar med öronbågar som garanterar säkerhet, lätthet och komfort vid användning. Oavsett hur tuffa dina träningspass eller löpningssessioner är, har dessa öronsnäckor förstärkts för att tåla svett och vatten.

Öronsnäckorna är utrustade med reglage för volym och låtval på båda sidor, samt optiska sensorer för automatisk uppspelning och paus. Dessutom möjliggör de handsfree-röststyrning med “Hej Siri” och erbjuder förbättrad anslutningshastighet via det inbyggda Apple H1-chippet. Även om de är optimerade för Apple-enheter, är de också kompatibla med Android-enheter.

För att förbättra upplevelsen ansluts varje öronsnäcka individuellt via Class 1 Bluetooth, vilket ger utökad räckvidd och färre avbrott. Dessutom, om batterinivån någonsin blir låg, erbjuder de en snabbladdningsfunktion, Fast Fuel, som kan ge dig 1,5 timmars uppspelningstid med bara 5 minuters laddning.

Egenskaper:

Att tänka på vid köp av hörlurar för löpning

Att tänka på vid köp av hörlurar för löpning

När du tänker på att köpa hörlurar för löpning finns det några viktiga aspekter att tänka på:

 1. Komfort: Hörlurarna ska vara bekväma att bära under en längre tid. De ska inte klämma eller irriterar öronen, och de bör inte falla ut när du springer. Detta beror mycket på individens öronform, så det kan vara värt att prova olika modeller innan du bestämmer dig.
 2. Hörlurar med eller utan benledning: Precis som jag nämnde i min lista ovan finns det många fördelar med hörlurar med benledning för löpning. För det första ger hörlurar med benledning en bättre medvetenhet om din omgivning, vilket speciellt i stadsmiljö gör löpningen säkrare. Under riktigt varma dagar är det också skönare för öronen att slippa ha hörlurarna inne i öronen. Men framförallt är löparhörlurar med benledning bättre för dina öron om du lyssnar på musik under längre stunder och gör så att du inte riskerar överbelasta dem med för hög ljudnivå.
 3. Vatten- och svettresistens: Eftersom du kommer att svettas mycket när du springer, bör dina hörlurar vara motståndskraftiga mot fukt. Vissa hörlurar är specifikt designade för att vara vattentäta eller vattenresistenta, vilket kan vara en stor fördel.
 4. Ljudkvalitet: Även om du kanske inte behöver studiokvalitet på ljudet när du springer, vill du fortfarande att din musik ska låta bra. Titta på recensioner för att få en uppfattning om ljudkvaliteten.
 5. Batterilivslängd: Om du planerar att springa långa sträckor eller om du inte vill ladda dina hörlurar efter varje löprunda, leta efter modeller med god batterilivslängd.
 6. Trådlösa vs. trådbundna hörlurar: Trådlösa hörlurar kan vara mer bekväma att springa med eftersom du inte behöver oroa dig för att trassla in i en tråd. Men tänk på att de också behöver laddas.
 7. Stabilitet: Hörlurarna bör inte falla ut eller röra sig mycket när du springer. Vissa hörlurar har designelement som hjälper till att hålla dem på plats, såsom öronkrokar eller nackband.
 8. Pris: Sist men inte minst, se till att hörlurarna passar din budget. Det finns många olika märken och modeller där ute, så du bör kunna hitta något som passar dina behov och din plånbok.

Kom ihåg att det bästa valet av hörlurar för löpning är mycket individuellt och beror på dina personliga preferenser och behov. Lycka till med ditt val!

Vanliga frågor – hörlurar för löpning

Är trådlösa hörlurar bäst för löpning?

Ja, trådlösa hörlurar är generellt bättre för löpning eftersom de minskar risken för trassel och ger större rörlighet.

Vilka är de mest bekväma hörlurarna för löpning?

Komfort kan variera beroende på individ, men många löpare föredrar in-ear-hörlurar med vingtips för extra stabilitet. Hörlurar som Jabra Elite Active 75t eller Beats Powerbeats Pro är kända för deras komfort och passform.

Behöver jag vattentäta hörlurar för löpning?

Om du ofta springer utomhus i alla slags väder, eller svettas mycket, kan det vara en bra idé att investera i vattentäta hörlurar för att skydda mot fukt och regn.

Hur länge varar batteriet på trådlösa hörlurar under en löptur?

Detta kan variera kraftigt mellan olika märken och modeller. Vissa hörlurar har en batteritid på upp till 8-10 timmar, vilket bör räcka för de flesta långdistanslöpare.

Kan jag svara på samtal medan jag springer?

Ja, de flesta moderna hörlurar erbjuder inbyggda mikrofoner och möjligheten att svara på samtal utan att behöva ta fram din telefon.

Påverkar löpning ljudkvaliteten på hörlurarna?

Det kan hända om hörlurarna inte är ordentligt fästa, men de flesta sport-hörlurar är designade för att ge bra ljud även under intensiva aktiviteter.

Hur sköter jag mina hörlurar efter löpning?

Om dina hörlurar är vattentäta, kan du enkelt torka av dem med en mjuk, torr trasa. Det är viktigt att låta dem torka helt innan de placeras i eventuellt laddningsfodral.

Vad ska jag göra om mina hörlurar faller ut under löpning?

Det är viktigt att hitta hörlurar med bra passform för just din öratyp. Vissa modeller kommer med olika storlekar på ear-tips och vingar för att säkerställa bästa möjliga passform.

Har hörlurar för löpning en ljudisolering / ljudkancellering funktion?

Vissa modeller erbjuder ljudisolering eller ljudkancellering, men det är värt att notera att detta kanske inte alltid är säkert för löpare som behöver vara medvetna om sin omgivning.

Vilken typ av anslutning behöver jag för hörlurarna till min telefon?

De flesta moderna trådlösa hörlurar använder Bluetooth för anslutning. Se till att din telefon stöder samma version av Bluetooth som dina hörlurar för att säkerställa bästa möjliga prestanda och anslutning.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *