Testvinnare 2023: Bästa hörlurarna för löpning

bästa hörlurar för löpning 2023

Under mina år som maratonlöpare har jag aldrig lyssnat på musik under mina löprundor. Det ändrade dock när jag fick en hjärtattack för några månader sedan och blev tvungen att börja ta det lugnare med min löpning. Nu kör jag alltid med musik när jag springer och tycker att det ger riktigt bra motivation. Det är dock viktigt att välja rätt typ av hörlurar som är speciellt anpassade för löpning om du planerar att använda dem för detta ändamål. Här tar jag fram bästa hörlurar för löpning 2023 och ger dig tips om vad du bör tänka på när du väljer hörlurar för löpning.

Bästa hörlurar för löpning 2023

bästa hörlurar för löpning 2023

Det är många som även gillar att springa tävlingar som maratonlopp med hörlurar. Läs mer här om löparutrustning som behövs för ett maraton.

Det är alltså viktigt att du väljer hörlurar som har rätt typ av egenskaper om du planerar att använda dem för löpning. Längre ner har jag listat allt du behöver tänka på när du köper hörlurar för löpning. Men redan här kan jag avslöja att komfort, stabilitet samt vattenresistens är väldigt viktigt i detta sammanhang.

Att de faktiskt hålls på öronen även vid högre intensitet är något av det viktigaste att tänka på när du införskaffar hörlurar för löpning.

Här har jag listat några av de bästa hörlurarna för löpning på marknaden just nu:

SHOKZ OpenRun Pro – Bäst i test hörlurar för löpning 2023

SHOKZ är en av de mest populära bland alla märken då det gäller hörlurar för löpning och OpenRun Pro är deras mest avancerad flaggskeppsmodell.

Aftershokz OpenRun Pro är trådlösa hörlurar som garanterar snabb och pålitlig uppkoppling tack vare inbyggd Bluetooth 5.1. Den unika fördelen med dessa hörlurar är att du kan njuta av din musik samtidigt som du håller koll på omgivande trafik, detta tack vare användningen av deras patenterade teknik för benledning, vilket inte orsakar något obehag för dina öron.

Den framstående 7:e generationens benledarteknik erbjuder ett livfullt stereoljud. Aftershokz OpenRun erbjuder en batterilivslängd på upp till 10 timmar och med en IP67-klassning, kan dessa hörlurar hantera både regn och svett.

Dubbla mikrofoner med brusreducerande kapabilitet tillsammans med Bluetooth 5.1 säkerställer en robust anslutning och filtrerar bort oönskat bakgrundsljud, vilket gör dem idealiska för videosamtal. Dessutom ger Aftershokz OpenRun Pro tre olika equalizerinställningar: standard, röst och hörlurar.

Premiumpitch 2.0+-tekniken förbättrar passformen på käkbenet jämfört med tidigare AfterShokz-modeller, vilket resulterar i djupare bas, färre oönskade vibrationer och förbättrad volymkontroll.

Egenskaper:

 • USB-laddning
 • Stabil anslutning via Bluetooth 5.1
 • Patenterad 7:e generationens benledarteknik
 • Batterilivslängd på 10 timmar
 • IP67-klassificerad

MIIEGO MIIBUDS Action II – Bästa billiga hörlurar för löpning 2023

En annan modell av hörlurar för löpning som jag kan rekommendera är MIIEGO®’s MIIBUDS ACTION II. Dessa har en lite annan design, men även dessa är väldigt bra för löpning tack vare en design som håller dem stadigt bakom öronen.

MiiBUDS ACTION uppfyller kraven för att vara helt trådlösa och konstruerade med en robust öronkrokdesign.

Dessutom är MIIBUDS ACTION II utrustad med en IPX6-certifiering för vattentålighet. Dessa knoppar förmedlar avancerade ljudförmågor och utrustade med förstklassiga hörlurshögtalare.

En extra bonus är dess imponerande batteriliv på upp till 90 timmar.

Egenskaper:

 • Batteriliv på upp till 90 timmar
 • Anpassningsbara öronproppar
 • IPX6-certifiering för vattenresistens
 • Banebrytande ljudkvalitet

Beats Powerbeats Pro – Bästa hörlurar för löpning för iPhone-användare 2023

En tredje modell av hörlurar för löpning som jag kan rekommendera är Beats Powerbeats Pro. Med en prislapp på drygt 2500 kronor ligger dessa i premiumskiktet av trådlösa hörlurar, men speciellt om du äger en iPhone kan det vara värt att satsa på dessa (trots att även ovan nämnda hörlurar funkar alldeles utmärkt med iPhone).

Dessa helt trådlösa öronsnäckor ger en utmärkt prestanda och låter dig lyssna på musik i upp till nio timmar i sträck. Med det medföljande laddningsfodralet kan du sträcka det till mer än 24 timmar.

Designen är justerbar med öronbågar som garanterar säkerhet, lätthet och komfort vid användning. Oavsett hur tuffa dina träningspass eller löpningssessioner är, har dessa öronsnäckor förstärkts för att tåla svett och vatten.

Öronsnäckorna är utrustade med reglage för volym och låtval på båda sidor, samt optiska sensorer för automatisk uppspelning och paus. Dessutom möjliggör de handsfree-röststyrning med “Hej Siri” och erbjuder förbättrad anslutningshastighet via det inbyggda Apple H1-chippet. Även om de är optimerade för Apple-enheter, är de också kompatibla med Android-enheter.

För att förbättra upplevelsen ansluts varje öronsnäcka individuellt via Class 1 Bluetooth, vilket ger utökad räckvidd och färre avbrott. Dessutom, om batterinivån någonsin blir låg, erbjuder de en snabbladdningsfunktion, Fast Fuel, som kan ge dig 1,5 timmars uppspelningstid med bara 5 minuters laddning.

Att tänka på vid köp av hörlurar för löpning

Att tänka på vid köp av hörlurar för löpning

När du tänker på att köpa hörlurar för löpning finns det några viktiga aspekter att tänka på:

 1. Komfort: Hörlurarna ska vara bekväma att bära under en längre tid. De ska inte klämma eller irriterar öronen, och de bör inte falla ut när du springer. Detta beror mycket på individens öronform, så det kan vara värt att prova olika modeller innan du bestämmer dig.
 2. Vatten- och svettresistens: Eftersom du kommer att svettas mycket när du springer, bör dina hörlurar vara motståndskraftiga mot fukt. Vissa hörlurar är specifikt designade för att vara vattentäta eller vattenresistenta, vilket kan vara en stor fördel.
 3. Ljudkvalitet: Även om du kanske inte behöver studiokvalitet på ljudet när du springer, vill du fortfarande att din musik ska låta bra. Titta på recensioner för att få en uppfattning om ljudkvaliteten.
 4. Batterilivslängd: Om du planerar att springa långa sträckor eller om du inte vill ladda dina hörlurar efter varje löprunda, leta efter modeller med god batterilivslängd.
 5. Trådlösa vs. trådbundna hörlurar: Trådlösa hörlurar kan vara mer bekväma att springa med eftersom du inte behöver oroa dig för att trassla in i en tråd. Men tänk på att de också behöver laddas.
 6. Stabilitet: Hörlurarna bör inte falla ut eller röra sig mycket när du springer. Vissa hörlurar har designelement som hjälper till att hålla dem på plats, såsom öronkrokar eller nackband.
 7. Pris: Sist men inte minst, se till att hörlurarna passar din budget. Det finns många olika märken och modeller där ute, så du bör kunna hitta något som passar dina behov och din plånbok.

Kom ihåg att det bästa valet av hörlurar för löpning är mycket individuellt och beror på dina personliga preferenser och behov. Lycka till med ditt val!

Vanliga frågor – hörlurar för löpning

Är trådlösa hörlurar bäst för löpning?

Ja, trådlösa hörlurar är generellt bättre för löpning eftersom de minskar risken för trassel och ger större rörlighet.

Vilka är de mest bekväma hörlurarna för löpning?

Komfort kan variera beroende på individ, men många löpare föredrar in-ear-hörlurar med vingtips för extra stabilitet. Hörlurar som Jabra Elite Active 75t eller Beats Powerbeats Pro är kända för deras komfort och passform.

Behöver jag vattentäta hörlurar för löpning?

Om du ofta springer utomhus i alla slags väder, eller svettas mycket, kan det vara en bra idé att investera i vattentäta hörlurar för att skydda mot fukt och regn.

Hur länge varar batteriet på trådlösa hörlurar under en löptur?

Detta kan variera kraftigt mellan olika märken och modeller. Vissa hörlurar har en batteritid på upp till 8-10 timmar, vilket bör räcka för de flesta långdistanslöpare.

Kan jag svara på samtal medan jag springer?

Ja, de flesta moderna hörlurar erbjuder inbyggda mikrofoner och möjligheten att svara på samtal utan att behöva ta fram din telefon.

Påverkar löpning ljudkvaliteten på hörlurarna?

Det kan hända om hörlurarna inte är ordentligt fästa, men de flesta sport-hörlurar är designade för att ge bra ljud även under intensiva aktiviteter.

Hur sköter jag mina hörlurar efter löpning?

Om dina hörlurar är vattentäta, kan du enkelt torka av dem med en mjuk, torr trasa. Det är viktigt att låta dem torka helt innan de placeras i eventuellt laddningsfodral.

Vad ska jag göra om mina hörlurar faller ut under löpning?

Det är viktigt att hitta hörlurar med bra passform för just din öratyp. Vissa modeller kommer med olika storlekar på ear-tips och vingar för att säkerställa bästa möjliga passform.

Har hörlurar för löpning en ljudisolering / ljudkancellering funktion?

Vissa modeller erbjuder ljudisolering eller ljudkancellering, men det är värt att notera att detta kanske inte alltid är säkert för löpare som behöver vara medvetna om sin omgivning.

Vilken typ av anslutning behöver jag för hörlurarna till min telefon?

De flesta moderna trådlösa hörlurar använder Bluetooth för anslutning. Se till att din telefon stöder samma version av Bluetooth som dina hörlurar för att säkerställa bästa möjliga prestanda och anslutning.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *