Optimera din löpning denna vår – Hur du försnabbar återhämtningen med rätt massageutrustning för hemmabruk

bästa massageprodukter för optimal prestation och återhämtning

Dagens avancerade massageapparater för hemmabruk erbjuder helt andra förutsättningar för effektiv återhämtning än någonsin tidigare. Det är otroligt hur snabb utvecklingen är inom detta område. Det är nämligen inte så länge sedan som det enda sättet att få bra massage var att helt enkelt bege sig till en massör. Nu kan du dock göra det mesta hemma genast efter fullföljt träningspass med hjälp av några av de bästa produkterna på marknaden.

Nu när våren är här är det många som på allvar påbörjar löpträningen. Mars månad innebär också att tävlingarna kör igång på allvar och då behövs ytterligare lite skärpning om man vill prestera optimalt. Vi vill ju alla vara på topp på tävlingsdagen och då kan det behövas lite hjälp på vägen, både för att undvika skador och påskynda återhämtningen. Här hittar du en artikel som jag skrivit om bästa produkter för återhämtning för löpare.

Mina val för optimal återhämtning denna vår

Bland de massageprodukter som jag införskaffat den senaste tiden märks framförallt följande:

Massagepistol

bästa massageprodukter för optimal prestation och återhämtning

Jag har tidigare skrivit om bästa massagepistoler på marknaden just nu och där finns det enligt mig en produkt som skiljer sig från mängden. Flowgun One är väldigt populär, till den grad att den varit slutsåld i drygt en månad.

Nu är den dock tillbaka i lager lagom till att tävlingssäsongen kör igång. Enligt mig finns det några saker som speciellt gör denna massagepistol så bra. Den har ett väldigt bra slagdjup på 12 mm trots att den är en massagepistol med en kompakt storlek. Slagdjupet är oerhört viktigt speciellt för idrottare som vill ha en djupgående massage.

Men även ergonomin är oerhört viktig eftersom detta gör det enklare att nå alla muskelgrupper på kroppen. Ytterligare en fördel med Flowgun One är att den har ett gummihandtag som gör att den är bekväm och lätt att hålla i.

Jag gillar också de olika massagehuvudena på Flowgun One, där speciellt slaghammaren i metall är något som utmärker sig från konkurrenterna. Enligt mig är detta klart bästa massagepistol på marknaden just nu med god marginal.

Massagekudde

bästa massagekuddar 2024

En massagekudde är en underskattad produkt för återhämtning. Speciellt om man som mig lägger en stor del av dagen framför datorn är denna oumbärlig. Jag får ofta styv nacke och ibland vaknar jag också med nackbesvär.

Då är massagekudden oumbärlig för att snabbt bli kvitt besvären. Jag är redan inne på min andra Flowpillow Heat. Redan för två år sedan skaffade jag min första och i december köpte jag min andra i svart modell.

Denna kan också användas för benen, som t.ex. vaderna eller andra delar av kroppen. Den stora fördelen med en massagekudde är att du inte aktivt behöver hålla i den för att massera, utan du kan göra detta medan du läser en bok eller kollar TV.

TENS

bästa tens produkt 2024

En produkt som jag använder väldigt ofta medan jag sitter och jobbar är TENS. TENS är en produkt för både smärtlindring och återhämtning som använder sig av elektriska impulser.

Precis som med massagekudden är den stora fördelen att du inte aktivt behöver använda dig av händerna för massage. Denna är också väldigt praktisk att plocka med på resor på grund av storleken.

Det samma kan säga om Flowgun Air som är den mindre modellen av massagepistol som jag har. Med denna får du inte till någon riktig djupmassage, men effekten är ändå tillräcklig för att få till en skön avslappnande känsla på områden som nacke och bröst.

Produkt för fotmassage

bästa produkt för fotmassage 2024

Den nyaste produkten som jag nyligen införskaffade och som faktiskt anlände till mitt hem så sent som igår är Flowfeet Heat. Flowfeet är en väldigt populär produkt för fotmassage och den senaste modellen ger en värme på upp till 50°C.

Denna produkt både lindrar muskelspänningar och förbättrar blodcirkulationen i fötterna. För mig personligen är detta speciellt bra eftersom jag ofta får kramp under fötterna av all löpning.

Jag har dock inte använt denna produkt tillräckligt ännu för att kunna skriva någon uttömmande recension av den.

Sammanfattning

Bästa uppblåsbara badkar för isbad 2024

Det finns med andra ord många produkter på marknaden som både optimerar prestationen och förbättrar återhämtningen. Jag kan också rekommendera kompressionsbyxor med lufttryck och isbadtunnor för dig som letar efter bra produkter för att boosta löpprestationerna denna vår.

Jag kör regelbundet isbad efter varje löptur och tillsammans med de andra produkter för massage har det aldrig varit så enkelt som nu att återhämta sig och hålla sig skadefri. Jag önskar att dessa produkter hade funnits tillgängliga medan jag ännu var yngre! Men bättre sent än aldrig.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *