Bästa hopfällbara löpband 2024 – Kolla in träningsmaskinerna som blivit de mest populära för hemmaträning

bästa hopfällbara löpband 2024

Det finns en stor trend bland löpband just nu och det är hopfällbara löpband som är så kompakta att de kan placeras under sängen. Denna typ av löpband har ofta en så svag motor att de kan betraktas vara gåband – men det finns undantag. Här tar jag fram bästa hopfällbara löpband 2024.

Det räcker med att kolla bästsäljare hos några av världens största marknadsplatser som Amazon för att se att hopfällbara och kompakta löpband är en av de största trenderna bland träningsutrustning för tillfället. Faktum är att 48 av 50 bästsäljare bland löpband på Amazon innehas av kompakta och hopfällbara löpband. De är så populära att de i regel är slutsålda just nu.

Vilka är orsakerna till att hopfällbara och kompakta löpband blivit så populära?

bästa i test hopfällbara löpband 2024

Löpband har redan en längre tid varit den mest populära träningsutrustningen för hemmet. Men att de hopfällbara löpbanden plötsligt tagit över marknaden är en relativt ny utveckling. Vad beror denna utveckling på? Varför har kompakta och hopfällbara löpband blivit så populära?

Det finns flera orsaker till detta. Delvis har vi en utveckling där allt fler lever i singelhushåll och i mindre lägenheter. Det gör att det är omöjligt att placera ett stort och tungt löpband i lägenheten på grund av utrymmesbrist. Vi vill ha mindre löpband som är lätta och flytta och t.o.m. placera under sängen.

En annan orsak är att de hopfällbara och kompakta löpbanden blir allt bättre. Fram tills nu har många av de hopfällbara löpbanden endast erbjudit hastigheter upp till 6-8 km/h. Då är det knappast att betrakta som ett löpband, utan detta är rask promenadtakt.

Numera hittar man dock bland de bästa kompakta löpbanden modeller som erbjuder hastigheter ända upp till 12 km/h, vilket innebär 5 min./km. Även för den erfarna löparen är detta ett riktigt hyfsat löptempo för återhämtningspass, medan det för de flesta motionärer är ett tempo som räcker för den flesta typer av löpträning.

En annan stor fördel med denna typ av löpband är också att de är enkla att ta fram om man vill köra ett träningspass framför TV:n snarare än att bege sig ut i löparspåret. Det sänker tröskeln rejält för många att köra den dagliga träningen om man kan kombinera nytta med nöje.

Bästa hopfällbara löpband 2024

Ett av problemen med de bästa modellerna av löpband har varit tillgänglighet. Många aktörer har helt enkelt haft svårt att tillgodose den snabba ökningen i efterfrågan. Det gäller speciellt på de bästa modellerna från märken som WalkingPad. Trots namnet har detta märket utvecklat flera modeller som numera kan betraktas som löpband.

Här är mina favoriter till bästa hopfällbara löpband 2024:

1. WalkingPad X21 – Bäst i test hopfällbara löpband 2024

Kungen av hopfällbara löpband just nu är WalkingPad X21 som erbjuder en motorstyrka på hela 2HK och en topphastighet på 12 km/h. Men det är inte endast motorstyrkan som imponerar.

Det har en låg vikt på endast 38 kg och är därför enkelt att flytta. Löpbandet kommer också färdigmonterat, så det är bara att vika ut det och slå på strömmen och börja på med löpningen. Du gör klokt i att ladda ner appen så att du kan följa träningen via denna, men det går alldeles utmärkt att köra träningspassen enbart via den display som finns på handtaget.

Det som jag också gillar med löpbandet är att det går tyst och därför går det alldeles utmärkt att kolla på TV:n medan du går eller springer utan att det stör dig eller andra i din närhet.

Det inte så märkligt att detta löpband blivit en succé världen över. När du är klar viker du enkelt ihop löpbandet och placerar det mot en väg, i ett skåp eller under sängen. Enklare än så blir det faktiskt inte!

Fördelar med WalkingPad X21:

 • Stark motor på 2hk (når ända upp till 12 km/h)
 • Tyst drift
 • Bra display som är enkel att hantera
 • Lätt att ställa undan och förvara

Nackdelar:

 • Inga nämnvärda med tanke på att det handlar om ett kompakt och hopfällbart löpband. Men saknar möjlighet att ställa in lutning, vilket vanligen inte finns hos denna typ av löpband.

WalkingPad R2 Pro – Mest populära kompakta löpband 2024

WalkingPad R2 Pro är en av storsäljarna bland hopfällbara löpband och har många likheter med ovan nämnda WalkingPad X21. Även detta löpband har en maxhastighet på 12 km/h och är både tyst och stabilt när du springer på det.

Största skillnaden ligger i placeringen av displayen som hos WalkingPad R2 Pro finns placerad nere framför bandet istället för på handtaget. Intensiteten styr du manuellt via medföljande fjärrkontroll eller mobilappen KS-Fit. Det är också möjligt att använda automatiskt läge om du inte vill använda dig av manuell styrning av hastigheten.

Själv föredrar jag dock att både display och styrning görs via handtaget snarare än fjärrkontroll. Det känns också mer ergonomiskt att displayen finns placerad på handtaget när man vill följa med hastighet, tid och förbrukade kalorier. Men det är en smaksak. Det går ju också att följa dessa parametrar via mobilen om du har laddat ner appen.

Fördelarna i jämförelse med X21 är en något stabilare hållare för mobilen. WalkingPad R2 Pro är lika lätt att ställa undan som X21, så egentligen är det inte så stora skillnader på de båda modellerna. En sak som också är bättre på R2 Pro är att det är möjligt att ställa höjden på handtaget, något som inte verkar vara möjligt på X21.

Fördelar med WalkingPad R2 Pro:

 • Stark motor (maxhastighet 12 km/h)
 • Tyst drift
 • Bra och stabil mobilhållare och möjlighet av justera höjd på handtaget
 • Enkel att fälla ihop och förvara

Nackdelar:

 • Placering av display

WalkingPad R1 Pro – Bästa kombination gå- och löpband 2024

Bästa kombination gå- och löpband 2024

Som tredje alternativ bland bästa hopfällbara löpband väljer jag ytterligare en modell från Kingsmiths WalkingPad. Det finns en orsak till att löpbanden från Kingsmith dominerar marknaden. Framförallt är det löpbandens vikbara design som gör att de är både stiligare och lättare att förvara än motsvarande löpband från konkurrenter.

Detta är också ett beprövat märke som bevisligen hållit kvaliteten i många år nu.

WalkingPad R1 Pro är en något förmånligare modell som imponerar med sin lätta vikt. Som hopfälld mäter den endast 15,5 cm på det tjockast området och den är enbart en meter lång. Vikten är också lägre än hos tidigare modeller med sina 33 kg.

Topphastigheten ligger på 10 km/h på WalkingPro R1 Pro, vilket är bra för denna typ av löpband, men alltså lägre än hos toppmodellerna från märket. Om du siktar på att springa är de två övriga modellerna att föredra eftersom alltför långa perioder av löpning på maxhastighet har en tendens att nöta ut motorn i längden.

Om du däremot vill ha ett utmärkt gåband att gå på medan du jobbar är detta ett mycket bra alternativ. Med detta löpband behöver du nämligen inte heller ha handtaget uppfällt.

WalkingPad R1 Pro har en LED-panel som visar tid, distans, hastighet, steg och kalorier på nedre delen. Du kan ställa in hastigheten via KS Fit-appen och kan själv välja vilken information du vill se på skärmen.

Fördelar med WalkingPad R1 Pro:

 • Lätt och kompakt
 • Enkel att förvara
 • Bästa gåband på marknaden
 • Kan användas med handtag nedfällt

Nackdelar:

 • Saknar mobilhållare

Gymstick WalkingPad Pro – Bästa billiga hopfällbara löpband 2024

Det finns ett bra alternativ till Kingsmiths modeller av hopfällbara löpband på marknaden som kan vikas 180°. Detta i form av Gymstick WalkingPad Pro som med nuvarande reapris ligger på 6620 kronor. Detta löpband är närmast att jämföras med WalkingPro R1 Pro eftersom det har en maxhastighet på 10 km/h.

Detta löpband har även i övrigt rätt identiska egenskaper som WalkingPro R1 Pro, med manuell hastighetskontroll via fjärrkontrollen eller KS Fit Appen. Även detta löpband kan du springa eller gå på med handtaget nedfällt. Det har även justerbar höjd på handtaget.

kompakta löpband som man kan ställa under sängen 2024

Med andra ord har dessa löpband samma för- och nackdelar som WalkingPro R1 Pro.

Här har jag tagit fram bästa hopfällbara löpband 2024. Utvecklingen är snabb inom detta område, men i ovan nämnda modeller har du pålitliga maskiner som kommer att hålla många år framöver.

Vilket märke på hopfällbara löpband är bäst 2024?

Det är ingen tvekan om att Kingsmith WalkingPad-serien har några av de bästa kompakta hopfällbara löpbanden på marknaden. De har varit i täten för att utveckla versioner som går betydligt snabbare än de gångband som vi varit vana vid, som har en maxhastighet på runt 8 km/h. Nu kan de bästa versionerna av hopfällbara löpbanden nå ända upp till 15 km/h.

Sammanfattning – Bästa hopfällbara löpband 2024

Här har jag tagit fram bästa hopfällbara löpband på marknaden 2024. I mina tester är det Kingsmith WalkingPad X21 som får bäst betyg tack vare sin kompakta design och maxhastighet på 12 km/h. Det räcker till för de allra flesta motionärer och är även tillräckligt för lugnare löppass för erfarna löpare.

Detta är ett löpband som imponerar med sin stabila gång och lätthet att transportera. Kingsmith WalkingPad X21 har även många smarta funktioner tack vare sin lättanvända app och har ett skäligt pris i förhållande till vad du får.

Vanliga frågor om hopfällbara löpband

Vad är ett hopfällbart löpband?

Ett hopfällbart löpband är en typ av träningsutrustning som kan fällas ihop och förvaras i ett kompakt utrymme när den inte används. Den är utformad för att spara utrymme och göra det lättare att förvara den i mindre bostäder.

Hur skiljer sig ett hopfällbart löpband från ett vanligt löpband?

Den huvudsakliga skillnaden är att ett hopfällbart löpband har en hopfällbar mekanism som gör att du kan fälla ihop det vertikalt eller horisontellt. Denna funktion gör det lättare att förvara och tar mindre plats jämfört med ett traditionellt icke-fällbart löpband. Vissa hopfällbara löpband, som jag givit exempel på i denna artikel, har möjligheten att vika ihop det i 180 grader, vilket sparar ytterligare utrymme. I regel har dock kompakta och hopfällbara löpband en mindre motor som gör att du inte kommer upp i samma hastigheter. Du saknar i regel också möjligheten att få lutning på hopfällbara löpband.

Är hopfällbara löpband lika robusta och hållbara som vanliga löpband?

Ja, hopfällbara löpband är utformade för att vara lika robusta och hållbara som vanliga löpband. De är byggda med starka material och konstruktioner för att garantera stabilitet och säkerhet vid användning.

Hur mycket utrymme sparar de hopfällbara löpbanden när de är hopfällda?

Hur mycket utrymme som sparas beror på den specifika modellen, men i genomsnitt kan vikbara löpband minska rejält när de viks ihop. Detta gör dem lämpliga för lägenheter, små hem eller utrymmen med begränsat utrymme. Framförallt är de enklare att flytta än “vanliga” löpband.

Är hopfällbara löpband lätta att fälla ihop och fälla upp?

Ja, de flesta hopfällbara löpband är utformade för att vara lätta att fälla ihop och fälla upp. De har ofta en hydraulisk eller manuell fällmekanism som gör att du enkelt kan lyfta upp däcket och låsa det i hopfällt läge. Utfällningen är vanligtvis också en enkel process.

Är hopfällbara löpband lämpliga för intensiv träning?

Det beror helt på modellen och på konditionsnivån hos användaren. De flesta modeller har en motor som når upp till 8 km/h, som är joggtempo. Trenden är dock mot hopfällbara löpband med starkare motor, som ger möjlighet att nå ända upp till 12 km/h. Detta ger möjlighet till ett bra löptempo för de flesta löpare.

Kan jag flytta ett hopfällbart löpband enkelt?

Ja, en av fördelarna med hopfällbara löpband är deras bärbarhet. Många modeller har transporthjul, vilket gör det lätt att flytta runt dem. Större och tyngre modeller kan dock kräva mer ansträngning att flytta.

Finns det några viktgränser för användare av hopfällbara löpband?

Ja, varje hopfällbart löpband har en specifik viktgräns som du bör hålla dig till av säkerhetsskäl. Viktgränserna varierar beroende på modell, men de ligger vanligtvis mellan 90 och 120 kg. Se till att kontrollera tillverkarens specifikationer för just det löpband du är intresserad av.

Är hopfällbara löpband bullriga?

Ljudnivån på ett hopfällbart löpband kan variera beroende på den specifika modellen och dess konstruktion. Många tillverkare strävar dock efter att minimera buller genom att använda avancerade dämpningssystem och tystare motorer. Det rekommenderas att du läser recensioner eller testar löpbandet personligen om hög ljudnivå är ett bekymmer för dig.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *