Bästa produkter för snabbare återhämtning vid löpning

bästa produkter för återhämtning löpning 2024

Vilka är de bästa produkterna för återhämtning? Hyperice och Therabody är idag två världsledande märken gällande innovativa produkter för återhämtning och skadeförebyggning. Men de senaste åren har många andra utmanare kommit in på marknaden. Här hittar du bästa produkter för återhämtning inom löpning 2024.

Löpning är en utmanande idrottsform för kroppen. Studier har visat att markkontakten vid löpning kan lägga upp till fyra gånger mer belastning på dina leder. Därför är det oerhört viktigt att du ser till att återhämta dig ordentligt mellan löpturerna – speciellt om du är nybörjare.

Gällande återhämtningsprodukter för löpare har dock mycket hänt under de senaste åren och numera finns många bra produkter på marknaden. Dessa hjälper till med återhämtningen så att du inte behöver gå till massören varje vecka för en behandling.

Bästa produkter för återhämtning inom löpning 2024

Bästa produkter för återhämtning inom löpning 2024

Här tar jag fram mina favoriter bland produkter inom återhämtning för löpare 2024. Jag äger själv en stor del av dessa och kan rekommendera dem för alla som vill boosta återhämtningen mellan löpturerna:

Flowgun One

Bästa produkter för återhämtning inom löpning 2024

Massagepistoler har blivit oerhört populära på marknaden de senaste åren och det är inte så märkligt. Dessa blir hela tiden bättre och mer effektiva. En av de absolut bästa massagepistolerna på marknaden 2024 är Flowgun One som imponerar med sin styrka i förhållande till storleken. Den har ett slagdjup på hela 12 mm, vilket gör att den in på djupet på musklerna.

Den har också många smarta funktioner, där den bland annat automatiskt accelerar när du trycker ner ner pistolen i musklerna.

Jag har själv använt denna i drygt en månad och imponeras av det ergonomiska greppet och den kompakta storleken som gör att den är lätt att hålla i utan att bli trött i armarna. Den kompakta storleken gör också att den är enkel att komma åt alla muskelgrupper. Du kan läsa mer i detalj om produkten min recension här.

Kompressionskläder från 2XU

Kompressionsstrumpor har en längre tid haft en trogen användarskara bland löpare och även andra typer av kompressionskläder har kommit starkt de senaste åren. Marknadsledare är 2XU som har några av de bästa produkterna för kompressionskläder just nu.

Här hittar du allt från kompressionsstrumpor till överdelar med kompression. Även kompressionsbyxor har blivit allt populärare bland många olika typer av idrottare.

Detta är en av få produkter som både kan användas medan du idrottar och även i återhämtningssyfte. Jag själv använder kompressionsstrumpor medan jag reser och efter tuffare löppass även när jag sitter t.ex. framför TV:n eller läser en bok.

TENS by Flowlife

TENS by Flowlife är en innovativ produkt som är framtagen för att minska smärta och påskynda återhämtning med hjälp av elektroniska impulser. Med en tillhörande app kan du enkelt välja mellan 43 skräddarsydda behandlingsprogram för olika behov.

Detta hjälper bland annat till att blockera smärta, lindra mensvärk eller påskynda återhämtning. Det som jag gillar mest med denna produkt är att du inte aktivt behöver göra något för att använda den, som t.ex. ju är fallet med massagepistoler. Du kan sitta ner och med hjälp av appen låta apparaten göra arbetet.

En riktigt revolutionerande produkt för hemmabruk som tidigare endast funnits hos sjukvården och definitivt en av bästa produkter för återhämtning inom löpning just nu.

Flowfeet Heat

Bästa produkter för snabbare återhämtning vid löpning

Nyligen lanserade Flowfeet Heat är en riktig höjdare för tröttare. Jag tränar vanligen från morgonen och efter fullföljt träningspass sätter jag ofta mina fötter i Flowfeet Heat medan jag jobbar. Riktigt skönt för att avlasta trötta fötter med lite massage.

Flowfeet Heat är en banbrytande innovation för behandling av fötterna som är designad för att ge en omslutande värme på upp till 50°C. Den lindrar muskelspänningar och förbättrar blodcirkulationen vilket gör att du bland annat försnabbar återhämtningen.

Jag som är plattfotad får ofta muskelspänningar under fötterna med kramper som följd. Med denna apparat lindras muskelspänningarna och gör att jag inte behöver vara orolig för att vakna upp med kramp i fötterna.

Flowpression

bästa produkter för återhämtning vid löpning

Många av er har säkert sett denna produkt hos elitidrottare under de senaste åren. Genom pulserande tryckmassage behandlar Flowpression trötta ben och ger dem återhämtningen en boost.

Speciellt för marathonträning är detta riktigt effektivt. Jag själv har ofta lidit av så kallade “Restless Legs” när jag gjort tuffa löppass – speciellt efter mina långpass. Detta kompressionssystem kan tillsammans med magnesium hjälpa dig mot dessa problem.

Bland fördelarna märks följande:

  • Minskar ömhet och trötthet i benen
  • Främjar blodcirkulation
  • Kan hjälpa vid “Restless Legs”
  • Bra för återhämtningen

ICEBERG badtunna för isbad

trendar inom återhämtning

En av de stora trenderna bland återhämtningsprodukter för idrottare just nu är små portabla isbadtunnor som du själv kan fylla på med is. Isbad har alltid varit populärt hos en viss grupp av människor, men under de senaste åren har allt fler idrottare insett fördelarna med att kyla ner sig efter träning.

De flesta profesionella lag inom allt från fotboll till ishockey har numera sina egna anläggningar för isbad och nu har allt fler individuella idrottare även följt trenden. Fördelen med dessa isbad är att de är så små att du även kan använda dem i lägenheter, t.ex. på balkongen eller i badrummet.

Jag själv införskaffade nyss en egen badtunna som jag kommer att ta ibruk snart. Om du är intresserad av fördelarna med isbad kan jag rekommendera den bok som Wim Hof skrivit om ämnet.

wim hof metoden bok

Hyperice Normatec 3

bästa återhämtningsprodukter för löpare 2024

NormaTec 3 är en annan av dessa så kallade nästa generations återhämtningsprodukt för idrottare. Detta återhämtningssystem för benen hjälper dig att värma upp dina ben före träning samt hjälper till med snabbare återhämtning efter träning och tävling.

Denna patenterade teknik ger ökad blodcirkulationen och minskar träningsvärk och ömhet. Normatech 3 har en Bluetooth aktiverad app så att du kan integrera din återhämtningssession i din träningsplan och styra din session direkt från telefonen.

Therabody Air Jet Boots

bästa produkter för återhämtning för löpare 2024

Även Therabody har en liknande produkt i form av Air Jet Boots i sitt utbud. Med detta lättanvända kompressionssystem kan du själv enkelt välja längd och tryck för att njuta av en kliniskt beprövad tryckmassage. 

Den använder sig av en TRUGRADE-teknik som ökar cirkulationen säkert. Den kör tryck sekventiellt från foten till hjärtat för att säkert öka cirkulationen och har hela 180 minuters batteritid.

Hypersphere

bästa produkter återhämtning för löpare 2024

Hypersphere aktiverar, lättar och mjukar upp muskler/bindväv i fötter, vader, baksidalår, gluteus, axlar, rygg och underarmar. Den lindrar också spänningar och är enkel att använda med greppvänlig design.

Det är en kompakt massageboll som är designad för användning on-the-go. Den hjälper till att mildra spänningar och öka mobilitet samt flexibilitet.

Vyper 3.0

bästa produkter för återhämtning 2024

Prisbelönta Vyper 3.0 ökar flexibilitet och cirkulation och lindrar träningsvärk. Den är designad för att aktivera musklera på djupet. Vyper 3.0 ger 2x effektivare uppvärmning och återhämtning än en vanlig foamroller.

Vyper 3.0 har tre hastighetsnivåer och en dubbel exteriör av bästa kvalitet. Med denna kan du värma upp, aktivera och återhämta dig snabbare och mer effektivt än med andra rollers.

Detta var några av mina favoriter bland bästa produkter för återhämtning inom löpning 2024. Hoppas jag kunnat hjälpa er på vägen mot en optimal återhämtning efter era löparpass!

Vanliga frågor – Bästa produker för återhämtning inom löpning

Vad är fördelarna med en massagepistol och andra produkter för återhämtning efter löpning?

Massagepistoler och andra liknande produkter hjälper till att minska muskelstelhet och ömhet genom att förbättra blodcirkulationen till de behandlade områdena. Detta kan påskynda återhämtningsprocessen efter intensiv löpning eller träning.

Hur ofta och hur länge bör jag använda en massagepistol eller massagebyxor/kompressionssystem?

Användningstiden och frekvensen kan variera beroende på ditt individuella behov och kroppens respons. Generellt är det säkert att använda en massagepistol i några minuter per muskelgrupp. Det är viktigt att lyssna på din kropp och undvika att använda verktyget för länge på samma område.

Är det säkert att använda en massagepistol eller andra massageverktyg på alla muskler?

Även om massagepistoler och andra massageverktyg är säkra för de flesta muskelgrupper, bör de användas med försiktighet på känsliga områden som nacken och undvikas helt på skadade områden eller där det finns medicinska implantat.

Kan massagepistoler och andra massageverktyg hjälpa till att förebygga skador?

Regelbunden användning av massagepistoler kan hjälpa till att hålla musklerna smidiga och öka rörligheten, vilket potentiellt kan minska risken för skador relaterade till överansträngning.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *