Har du testat innovativa TENS från Flowlife för smärtlindring och återhämtning?

TENS för smärtlindring och återhämtning

Med sin senaste lansering, TENS by Flowlife, har svenska Flowlife etablerat sig inom en ny produktkategori. Denna appstyrda enhet kombinerar det välkända TENS-systemet med enkelheten hos appkontroll, vilket erbjuder en effektiv behandlingsmetod. Tidigare endast tillgänglig inom professionell vård, har TENS för smärtlindring och återhämtning nu sitt intåg på konsumentmarknaden i en praktisk och estetisk design.

Jag har använt denna produkt i flera veckor nu och även min flickvän samt några av mina vänner har använt den. Vi har samtliga blivit imponerade av den effekt denna produkt har på smärta. Bland fördelarna märks bland annat att du kan använda den utan aktiv användning av händerna – som t.ex. hos massagepistoler. De små elektriska stötar som den avger kan till en början kännas lite ovant, men när du vänjer dig är detta något som känns riktigt effektivt på många olika muskelgrupper.

Själv har främst använt det på nacken medan jag arbetar, men den kan användas på allt från nedre rygg till vader och för knäsmärta – bara för att nämna några områden. En revolutionerande produkt som definitivt hör hemma hos bästa produkter för återhämtning för idrottare!

Vad är TENS?

fördelar med TENS behandling

TENS, som står för Transkutan Elektrisk Nervstimulering, använder små elektriska stötar för att lindra smärta, främja återhämtning och assistera i rehabilitering. Dessa impulser aktiverar musklerna, frigör endorfiner och blockerar smärtsignaler.

TENS för smärtlindring och återhämtning är en beprövade teknik, som rekommenderas av 1177 för bland annat muskelsmärtor, rygg- och nackbesvär, ischias, smärtlindring under förlossning och huvudvärk, erbjuder TENS en behandlingsform utan biverkningar.

Den kan användas som enskild behandlingsmetod eller i kombination med andra terapiformer.

Fördelar med TENS behandling

vad är TENS
  • Effektiv för att lindra smärta
  • Kan användas för att behandla en mängd olika smärttillstånd
  • Har få biverkningar
  • Kan användas hemma

Nackdelar med TENS behandling

  • Kan vara obehagligt i början
  • Kan inte användas av alla, till exempel personer med pacemaker eller epilepsi
  • Kan vara dyrt att köpa en egen TENS-apparat

Hur fungerar TENS behandling?

Hur fungerar TENS behandling?

TENS-apparaten skickar ut elektriska impulser genom elektroder som fästs på huden. Dessa impulser stimulerar nerverna, vilket kan leda till en rad olika effekter, bland annat:

  • Frisättning av endorfiner, som är kroppens egna smärtstillande medel
  • Minskad muskelspänning
  • Ökad blodcirkulation

Hur utförs TENS behandling?

Hur utförs TENS behandling?

TENS-behandling utförs vanligtvis av en fysioterapeut eller annan sjukvårdspersonal. Behandlingen tar vanligtvis 20-30 minuter och kan utföras en eller flera gånger om dagen.

TENS-apparater för hemmabruk

TENS för hemmabruk

Det finns en mängd olika TENS-apparater som kan köpas för hemmabruk. Dessa apparater är ofta billigare än TENS-apparater som används av sjukvårdspersonal. Det är viktigt att välja en TENS-apparat som är anpassad för det smärttillstånd du vill behandla.

Unika egenskaper hos TENS by Flowlife

TENS-apparater för hemmabruk

Traditionellt har TENS-enheter varit klumpiga och otympliga med många sladdar, vilket har gjort dem mindre användarvänliga. TENS by Flowlife revolutionerar denna teknik genom att erbjuda en smidigare användarupplevelse för smärtlindring och återhämtning.

Med 43 specialanpassade program tillgängliga i appen (för både Google Play & Apple Store) för olika kroppsdelar och funktioner, är produkten lättanvänd för alla, oavsett tidigare erfarenhet.

Om du funderar på att prova TENS behandling är det viktigt att prata med en läkare eller annan sjukvårdspersonal. De kan hjälpa dig att avgöra om TENS är rätt behandling för dig.

Vanliga frågor om TENS

Vad är TENS behandling?

TENS står för transkutan elektrisk nervstimulering. Det är en behandlingsform som använder elektriska impulser för att stimulera nerver under huden. TENS kan användas för att behandla en mängd olika smärttillstånd, bland annat ryggsmärta, nacksmärta, huvudvärk, migrän, artritsmärta och muskelsmärta.

Hur fungerar TENS behandling?

TENS-apparaten skickar ut elektriska impulser genom elektroder som fästs på huden. Dessa impulser stimulerar nerverna, vilket kan leda till en rad olika effekter, bland annat: Frisättning av endorfiner, som är kroppens egna smärtstillande medel, minskad muskelspänning och ökad blodcirkulation.

Vilka smärttillstånd kan TENS behandling användas för att behandla?

TENS kan användas för att behandla en mängd olika smärttillstånd, bland annat:
– Ryggsmärta
– Nacksmärta
– Huvudvärk
– Migrän
– Artritsmärta
– Muskelsmärta
– Postoperativ smärta
– Fibromyalgi
– Trigeminusneuralgi

Hur effektiv är TENS behandling?

TENS är en effektiv behandling för att lindra smärta. I studier har TENS visat sig vara lika effektivt som vissa läkemedel för att behandla ryggsmärta, nacksmärta och huvudvärk.

Hur utförs TENS behandling?

TENS-behandling utförs vanligtvis av en fysioterapeut eller annan sjukvårdspersonal. Behandlingen tar vanligtvis 20-30 minuter och kan utföras en eller flera gånger om dagen.

Hur kan jag köpa en TENS-apparat?

TENS-apparater finns att köpa på apotek, hos fysioterapeuter och på nätet. Det är viktigt att välja en TENS-apparat som är anpassad för det smärttillstånd du vill behandla.

Hur länge varar effekten av TENS behandling?

Effekten av TENS behandling varar vanligtvis i några timmar efter behandlingen. Det är dock möjligt att uppleva en längrevarig effekt, till exempel en minskning av muskelspänning.

Kan jag använda TENS behandling varje dag?

Ja, det är möjligt att använda TENS behandling varje dag. Det är dock viktigt att följa instruktionerna från din läkare eller fysioterapeut.

Kan jag använda TENS behandling under graviditet?

TENS är generellt säkert att använda under graviditet, men det är viktigt att prata med din läkare innan du börjar använda TENS.

Kan jag använda TENS behandling tillsammans med andra läkemedel?

Om du tar andra läkemedel är det viktigt att prata med din läkare innan du börjar använda TENS. TENS kan interagera med vissa läkemedel.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *