Bästa löpband på nätet – Här är de mest prisvärda modellerna just nu!

bästa löpband på nätet

Träning på löpband har många fördelar. Det är ett bra komplement till utomhuslöpning och ett enkelt sätt att snabbt komma upp i puls. Här tipsar jag om bästa löpband på nätet just nu.

Genom åren har jag som löparfantast testat en stor mängd av olika löpband. För egen del har det varit ett utmärkt sätt att förbereda mig inför maratonlopp under vinterhalvåret.

För den rutinerade löparen är löpbandet utmärkt för den som vill vänja sig vid ett visst tempo. Om du är nybörjare är löpbandet skonsamt för lederna och samtidigt får du också snabbt upp pulsen.

Innan kan jag också påminna om inlägget med bästa löpskor som jag nyss tipsade om här på bloggen.

Vad skall man tänka på vid val av löpband?

Att välja löpband är kanske inte så som man tror. Speciellt vid köp av det första löpbandet för hemmet är det lätt hänt att göra fel.

Det vanligaste felet många gör är att man väljer ett billigt löpband med alltför dålig motorstyrka. Detta är enligt mig det viktigaste att hålla ögonen på. Ett löpband bör ha tillräckligt stark motor för att både tåla lutning på bandet och för att kunna komma upp i tillräckliga farter.

Vilket löpband är bäst

Det finns många olika löpband på marknaden. Oftast får du vad du betalar för, men det finns undantag. Där lönar det sig bland annat motorstyrka i förhållande till pris som ett av kriterierna när du väljer löpband.

Det är svårt att generellt sett säga vilket som är bästa löpband på nätet, men baserat på tester kan jag iallafall ge rekommendationer om vilka som är säkra köp.

Vilket löpband ska jag välja

En vanlig fråga bland de som tänker på att köpa ett löpband till hemmet är såklart vilket löpband just jag skall välja. Nedan ger jag tips om några saker att hålla i minnet, samtidigt som jag tar fram mina favoriter bland bästa löpband på nätet.

Löpband bäst i test

Ett sätt är att välja löpband är att gå efter de löpband som fått bästa betyg i tester. Jag fungerar själv som expert hos en jämförelsesajt och har varit med och valt ut mina favoriter.

löpband bäst i test

Premium AC från Abilica är ett löpband som kan verkligen kan rekommenderas. Det är inte det billigaste löpbandet på marknaden, men ett av de löpband som erbjuder bäst kvalitet för pengarna.

Här har du en kraftfull växelströmsmotor på 3 hk som ger en maxhastighet på hela 24 km/h. Den har också en stor löpyta på 60 x 154cm som ger mycket svängrum för alla löpstilar.

Den har också en extra tjock löpmatta med gummerad yta som ger bra dämpning och mindre belastning för benen. Den motordrivna lutningen kan ställas in på 12%.

Ytterligare en toppmodell från samma tillverkare är Stream TM 60 AC. Detta är Abilicas toppmodell för hemmaträning, med solid växelströmsmotor som tål flera och längre träningspass.

Bästa löpband för hemmet

När man väljer löpband för hemmet finns det flera faktorer att beakta. De flesta vill såklart köpa ett så billigt löpband som möjligt, samtidigt som det håller bra kvalitet.

Boendeytan är också viktig att beakta. Något som vi går närmare in på följande punkt.

löpband bäst i test

Master T25 är ett mycket prisvärt löpband som rekommenderats av många löpexperter inklusive mig själv. Här har du en stark motor på 2,5 hk som ger en maxhastighet på 20 km/h. Mer än tillräckligt för de flesta typer av intervaller och tempopass.

Löpytan är väl tilltagen och av måtten 140 x 51 cm. Det ger mycket utrymme oavsett vilken löpstil du har.

Bandet är även enkelt att fälla upp och rulla undan efter avslutat träningspass. Något som gör det idealiskt även för hemmabruk.

Bästa löpband som tar lite plats

bästa löpband som tar lite plats

Trots att detta löpband är en av de bästa nyheterna på marknaden! Det är ett kompakt löpband är enkelt att fälla ihop och flytta med transporthjul. Trots detta har den en stor löpyta på hela 140×52 cm.

Motorn har 2 hk och ger även denna en topphastighet på 20 km/h. Du kan justera löpbandet till 12%.

Här finns också en toppmodern LCD träningsdator på 7 tum som ger möjlighet att välja mellan elva olika träningsprogram. Skärmen visar även alla nödvändig data som distans, hastighet, tid, brända kalorier och puls.

Detta löpband har även den intelligenta funktionen att den automatiskt justerar både hastighet och lutning ifall du skulle överskrida de hjärtslag per minut som du angett. Ett helt nytt Body-Fat program gör att du även mäta ditt kroppsfett, vilket är ett bra sätt att mäta framgången gällande din träning.

Definitivt en av de mest prisvärda löpbanden på marknaden!

Löpband med bra dämpning

Om du söker ett löpband med bra dämpning kan jag även rekommendera ovan nämnda Finnlo Alpine IV. Här har du en band med stötdämpande egenskaper som ger dig en känsla av att du springer i skogen.

Speciellt när du söker bästa löpband på nätet som samtidigt är skonsamt för benen är detta ett löpband att beakta.

Bästa löpband utan motor och el

löpband utan motor och el bästa löpband på nätet

En typ av löpband som blivit populär under senare år är löpband utan motor, som detta från SpeedFit. Här slipper du att koppla upp den till eluttag. Fördelen med denna typ av löpband är att du kan flytta dig fram och tillbaka utan att behöva röra några knappar.

En annan fördel med ett icke-motoriserat system är att den är lätt och robust. Det är du som användare som styr hastigheten beroende på kroppens position. Då du tar ett steg fram initierar det rörelse och då du rör övre sidan av kurvytan på löpbandet ökar hastigheten.

Det tar alltid en tid att vänja sig vid ett löpband av denna typ, men när du väl behärskar det är det väl värt den satsning som du gör på detta förhållandevis dyra löpband. Här riskerar du nämligen inte tillfälliga motorstopp som kan uppstå på ett hårt använt löpband.

Löpband med bra skärm

löpband med bra skärm bästa löpband på nätet

Om du vill ha bästa möjliga skärm på ditt löpband kan jag rekommendera Kettler Run S. Detta är ett löpband med smart design och en högklassig skärm, utan att för den delen tumma på löpegenskaperna.

Här kan du ansluta din smartphone via bluetooth och hämta program som S-Fit Kettler. Det gör träningen roligare då du kan lagra träningsresultat och alltid hålla dig uppdaterad med dina framsteg.

Den har en stark motor på 2,75 h som ger en topphastighet på 20 km/h. Löpytan är även fullstor och ligger på 142 cm x 51 cm.

Vanliga frågor om löpband

Varför träna på löpband?

Många tränar på löpband när utomhusförhållanden inte tillåter löpning utomhus. Men det är också skonsamt för benen och en utmärkt träningsform både för nybörjare.

Vad är viktigt att tänka på vid köp av löpband?

Kolla framförallt på motorstyrkan. En stark motor ger möjlighet till högre maxhastighet, samtidigt som det ger en jämn gång på löpbandet.

Är löpband bra träning?

Att träna är på löpband är ett oerhört effektivt sätt att snabbt komma upp i puls. Även för erfarna löpare är det ett bra sätt att variera träningen.

Löpband med eller utan motor?

Det finns fördelar med båda varianterna. Ett löpband med motor ger en driveffekt som är behaglig när blivit van med denna. Det är helt enkelt sätt att komma igång med löpningen. Med ett löpband utan motor har du ett hållbart löpband som inte är beroende av el.

Vilket löpband är bäst i test?

Detta är en vanlig fråga hos de som söker löpband. Ovan har vi gett er några alternativ på populära löpband som har alla toppegenskaper man kan kräva hos ett löpband.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *