Bästa löpband på nätet – Här är de mest prisvärda modellerna just nu!

bästa löpband på nätet 2024

Träning på löpband har många fördelar och det är i dagsläget ett av de mest populära träningsverktygen för hemmet. Det är ett bra komplement till utomhuslöpning och ett enkelt sätt att snabbt komma upp i puls. Här tar jag fram bästa löpband 2024.

Genom åren har jag som löparfantast testat en stor mängd av olika löpband. För egen del har det varit ett utmärkt sätt att förbereda mig inför maratonlopp under vinterhalvåret.

För den rutinerade löparen är löpbandet utmärkt för den som vill vänja sig vid ett visst tempo. Om du är nybörjare är löpbandet skonsamt för lederna och samtidigt kan träning på löpband även vara riktigt kul med alla de moderniteter som numera finns på dessa.

Mina val: Bästa löpband 2024

 1. Bäst i test löpband: inSPORTline Gilavar
 2. Bästa smarta löpband 2024: Titan Life Athlete T73
 3. Bästa hopfällbara löpband 2024: Kingsmith WalkingPad X21
 4. Bästa billiga löpband: Master Fitness T25
 5. Bästa rea på löpband 2024: Titan Life T63
 6. Löpband med bästa dämpning 2024: Finnlo Alpine IV
 7. Bästa löpband med stor löpyta 2024: Master Fitness T55
 8. Löpband med bästa skärm 2024: Tunturi Fitness T50
 9. Bästa löpband utan motor 2024: Assault Fitness AirRunner
 10. Bästa löpband för elitlöpare 2024: Monark Sport Treadmill

Här hittar du bästa löparskor just nu.

10 Bästa löpband 2024 – En detaljerad genomgång

bästa löpband på nätet 2024

Det finns många löpband på marknaden i dagsläget och det kan göra det riktigt utmanande att hitta rätt. Ett sätt är att välja löpband är att gå efter de löpband som fått bästa betyg i tester. Jag fungerar själv som expert hos en jämförelsesajt och är med och väljer ut mina favoriter baserat på egna erfarenheter.

Här har jag sammanställt mina favoriter till bästa löpband som du hittar online 2024.

1. inSPORTline Gilavar – Bäst i test 2024

löpband bäst i test 2024

Insportlines löpband Gilavar rankas högt när det kommer till valuta för pengarna. Det som sticker ut är dess kraftfulla motor. Trots dess överkomliga pris, erbjuder det en imponerande motorstyrka på 3,5 hk. Detta möjliggör en topphastighet på 22 km/h och en lutning som kan nå 22%. Inte nog med det – den kommer med ett urval av 99 träningsprogram.

Denna maskin är robust och kan hantera en användarvikt på upp till 150 kg. Dämpningskuddarna under löpytan ger optimal dämpning, vilket är en fördel för dem som vill undvika skador. En annan positiv detalj är att den arbetar tyst, även när den går på högre hastigheter, vilket gör den idealisk för hemmabruk.

Insportline Gilavars högkvalitativa egenskaper gör den lämplig för såväl nybörjare som önskar starta sin träningsresa som för avancerade löpare som vill förbättra sina prestationer. Den pålitliga motorstyrkan garanterar en jämn prestanda även vid höga hastigheter och lutningar.

Fördelar:

 • Motorstyrka
 • Dämpning på bandet
 • Prisvärt

Nackdelar:

 • Tungt att flytta

2. Titan Life Athlete T73 – Bästa smarta löpband 2024

bästa smarta löpband 2024

I tuff konkurrens med ovan nämnda toppmodell kommer Titan Life Athlete T73 som även den har en kraftig DC-motor som ger en topphastighet på hela 22 km/h. Den har en löpyta på 140×51 cm. En annan stor fördel med löpbandet är den inbyggda luftfjädringen som ger en mjuk landning.

Det är också ett högteknologiskt löpband med högklassig skärm med TFT-teknik. Det finns möjlighet att spela videon och du har även Bluetooth genom vilken du kan spara träningsdatan till din mobila IOS-enhets app. Det finns även en ställning för iPad på löpbandet. Med andra ord är det ett löpband där det mesta är genomtänkt.

Det är möjligt att vika ihop löpbandet för att spara plats i hemmet. Ett bra alternativ oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren som löpare.

Fördelar:

 • Stark motor på 3 hk
 • Maxhastighet på 22 km/h
 • TFT-teknologin på skärmen

Nackdelar:

 • Relativt dyr

3. Kingsmith WalkingPad X21 – Bästa hopfällbara löpband 2024

bästa hopfällbara löpband 2024

Hopfällbara löpband som är smidiga och går att förvara under möbler, såsom sängar, har blivit väldigt populära både i Sverige och internationellt. Det säger en hel del att sökord som “löpband man kan ställa under sängen”, “löpband som tar lite plats” och “hopfällbara löpband” ökat explosionsartat i sökvolym.

Dessa löpband kallas ofta “Walking Pads” eller gåband eftersom de oftast har en hastighet mellan 6-8 km/h, mycket på grund av att deras motorer vanligtvis inte överstiger 1,5 hk

Dock har vi nyligen sett allt fler hopfällbara löpning som erbjuder högre hastigheter de senaste åren, vilket betyder att både kvaliteten och funktionerna på dessa löpband ständigt förbättras.

En modell som sticker ut från mängden är Kingsmith WalkingPad X21. Jag valde detta när jag behövde ett löpband för mitt hem. Detta löpband har topphastighet på 12 km/h och en motorstyrka på hela 2 hk, vilket gör att du når en maxhastighet på 5 km/h när du springer på det. Det är ett tempo som är alldeles tillräckligt för de flesta vardagsmotionärer.

Det som verkligen gör intryck är bandets stabilitet vid högre hastigheter, vilket även det är en av de främsta förbättringar vi sett på hopfällbara löpband de senaste åren.

En annan fördel med WalkingPad X21 är dess displayplacering på handtaget, vilket gör det lättare att överblicka sträcka, tid och takt medan du tränar. Om du letar efter ett löpband för hem med begränsat utrymme, är dessa löpband ett bra alternativ tack vare deras flyttbarhet.

Fördelar:

 • Kompakt
 • Bra display
 • Stabilt

Nackdelar:

 • Maxhastighet 12 km/h (5 min./km)

4. Master Fitness T25 – Bästa billiga löpband

bästa billiga löpband 2024

Master Fitness T25 är det mest populära löpbandet i Sverige och en storsäljare i flera år nu. Dess framstående kvaliteter gör att det sticker ut i mängden, särskilt med tanke på dess prisvärdhet. Det är inte utan orsak jag väljer detta till bästa billiga löpband med tanke på allt vad du får för priset på runt 10.000 kronor.

Många löpband i lägre prissegment lider av svaga motorer. Däremot erbjuder T25 en robust motor på 2,5 hk, som tillåter hastigheter upp till 20 km/h. Även om löpytan mäter 140×51 cm, vilket kan tyckas något snävt, räcker detta till eftersom man oftast springer på ett och samma ställe.

För dig som funderar på att skaffa ditt första löpband till hemmet är detta ett utmärkt val. Det uppfyller alla krav som man kan ställa på ett löpband och är dessutom förmånligt prissatt. Det är lämpligt oavsett om du är elitlöpare som tränar för ett marathon eller nybörjare som vill komma igång med löpningen.

Fördelar:

 • Prisvärt
 • Stabilt
 • Pålitligt

Nackdelar:

 • Löpytan kunde vara större (140×51 cm)

5. Titan Life T63 – Bästa rea på löpband 2024

mest prisvärda löpband 2024

Löpbandet Titan Life T63 är ett annat löpband som utmärker sig som ett prisvärt löpband med bra kvalitet. Speciellt nu när det är prissatt till 9.999 kronor hos Gymgrossisten, i jämförelse med dess ordinarie pris på 15.999 kronor.

Den kommer med ett brett utbud av 25 träningsprogram för att anpassa ditt träningspass. Displayen är modern, lättläst och full av moderna funktioner, inklusive Bluetooth-kompatibilitet för att koppla upp sig mot tillhörande träningsappar.

Med en 2,75 hk motor, kan löpbandet nå en maxhastighet av 21 km/h, vilket gör det perfekt även för professionella löpare. Den erbjuder 20 olika lutningsgrader för varierad träning. En annan noterbar detalj är den avancerade stötdämpningen inbyggd i löpytan, vilket bidrar till en skönare löpning och mindre påfrestning på löparens ben.

Även för de med dig med begränsat utrymme hemma är detta löpband perfekt, då det enkelt kan fällas ihop. Speciellt med beaktande av det nu aktuella priset kan man argumentera för att TITAN LIFE T63 är det löpband som ger mest valuta för pengarna på marknaden just nu.

Fördelar:

 • Stark motor
 • Prisvärd
 • Bra fjädring på löpbandet

Nackdelar:

 • Löpytan på 140×51 cm

6. Finnlo Alpine IV – Löpband med bästa dämpning 2024

löpband med bäst dämpning 2024

Motorn har 2 hk och ger även denna en topphastighet på 20 km/h. Du kan justera löpbandet till 12%. Här finns också en toppmodern LCD träningsdator på 7 tum som ger möjlighet att välja mellan elva olika träningsprogram. Skärmen visar även alla nödvändig data som distans, hastighet, tid, brända kalorier och puls.

Detta löpband har även den intelligenta funktionen att den automatiskt justerar både hastighet och lutning ifall du skulle överskrida de hjärtslag per minut som du angett. Ett helt nytt Body-Fat program gör att du även mäta ditt kroppsfett, vilket är ett bra sätt att mäta framgången gällande din träning.

Om du söker ett löpband med bra dämpning kan jag även rekommendera Finnlo Alpine IV. Här har du en band med stötdämpande egenskaper som ger dig en känsla av att du springer i skogen.

Speciellt när du söker bästa löpband på nätet som samtidigt är skonsamt för benen är detta ett löpband att beakta.

Fördelar:

 • Bra dämpning
 • Lätt, och tar lite utrymme
 • Bra display

Nackdelar:

 • Ingen bra flaskhållare

7. Master Fitness T55 – Bästa löpband med stor löpyta 2024

bästa löpband premium 2024

Löpbandet Master Fitness T55 imponerar med en generös löpyta och en stabil konstruktion. Tack vare en kraftfull 2,5 hk motor kan den uppnå hastigheter upp till 20 km/h, vilket gör den lämplig för både professionella löpare och amatörer.

Dess AC-drivna motor säkerställer långvarig användning utan risk för överhettning, vilket är idealiskt för dem som tränar för långdistanslöpning som maraton. Dess löpyta mäter 150×56 cm, vilket ger dig gott om utrymme för komfortabel löpning.

Displayen är snyggt utformad och erbjuder alla de funktioner du kan förvänta dig av ett avancerat löpband. Den innehåller tolv förinställda träningsrutiner och tre anpassningsbara program, och visar även data som distans, tid, hastighet och uppskattade förbrända kalorier. För dig som gillar underhållning under löpningen, finns det inbyggda högtalare, Bluetooth-anslutning och USB-laddningsport för dina enheter.

Om du letar efter ett tillförlitligt löpband, oavsett din erfarenhetsnivå, är detta en stark kandidat att överväga.

Fördelar:

 • Stark motor
 • Stabilt, modernt
 • Prisvärt

Nackdelar:

 • Svårflyttad

8. Tunturi Fitness T50 – Löpband med bästa skärm 2024

löpband med bästa skärm 2024

Om du vill ha bästa möjliga skärm på ditt löpband kan jag rekommendera någon av modellerna från Tunturi. Detta är ett löpband med smart design och en högklassig skärm, utan att för den delen tumma på löpegenskaperna.

Den har en topphastighet på 20 km/h och en motor på 2 hk (topp 4,5 hk). Löpbandet är också utrustat med T-Flex Comfort Plus-teknik som ger en dämpande effekt och simulerar utomhuslöpning på en mjukare yta. Riktigt skonsamt för benen!

Det bästa av allt är ändå den högteknologiska skärmen som låter dig springa runt hela världen med hjälp av Tunturi Routes. Du kan själv bestämma var du vill springa och detta visas på skärmen.

Den har en stark motor på 2,75 h som ger en topphastighet på 20 km/h. Löpytan är väl tilltagen och ligger på 177 cm x 83 cm.

Fördelar:

 • Stor skärm
 • Enkel att navigera
 • Bra dämpning på bandet

Nackdelar:

 • Ingen flaskhållare

9. Assault Fitness AirRunner – Bästa löpband utan motor 2024

bästa löpband utan motor 2024

På flera moderna gym kan man nu stöta på löpband som inte har någon motor. Dessa löpband är särskilt populära inom CrossFit och det har sina orsaker.

En av de största fördelarna är att de inte kräver någon el för att fungera. Dessutom tenderar de att hålla längre jämfört med motordrivna alternativ. Assault AirRunner fungerar genom den kraft som kommer från dina steg. Ditt stegs kraft bestämmer både hastigheten och när det saktar ner.

Det kan vara lite ovant att använda denna typ av löpband till en början, men när du vant dig inser du snabbt hur effektiv det är med träning på denna typ av maskin. De är särskilt bra för korta intervallpass.

Jag ser även detta löpband som ett bra tillägg till styrketräning för dig som vill öka din puls snabbt.

Fördelar:

 • Energibesparande
 • Effektiv träning
 • Bra balansträning

Nackdelar:

 • Svårt att slappna av i löpningen
 • Dyr

10. Monark Sport Treadmill – Bästa löpband för elitlöpare 2024

bästa löpband för elitlöpare 2024

För elitlöpare kan det behövas något extra. Speciellt för den som planerar att köra kortare intervaller på löpband. För detta ändamål finns bland annat löpbandet från Monark som ger en topphastighet på 32 km/h!

Detta ytterst stabila löpband tillåter en maximal användarvikt på hela 180 kg. Du har också en oerhört exakt drift med Monark Novo-skärmen som ger möjligheten att styra löpbandet via externa enheter, som EKG eller metabolisk vagn. Det perfekta löpbandet för elitlöpare!

Men smakar det så kostar det. Med en prislapp på 114 820 kr är det inte många som går och köper det bara sådär. Men om det finns utrymme i budgeten är detta definitivt valet med en hållbarhet och prestanda utöver det vanliga.

Fördelar:

 • Topphastighet 32 km/h
 • Motor på 3 hk
 • Exakt Monark Novo-skärm
 • Kan styras från externa enheter

Nackdelar:

 • Mycket dyr

Vad skall man tänka på när man köper ett löpband

bästa löpband för hemmabruk 2024

Under vintertid kör jag en stor del av mina kvalitetspass inomhus på löpband. Som jag nämnt tidigare finns det många fördelar med träning på löpband, även om det inte helt motsvarar normal löpning i utomhusmiljö.

Det handlar dock inte endast om att löpbandet är ett utmärkt träningsredskap – det finns även många andra fördelar att kunna träna i inomhus i hemmamiljö. För det första är det enklare att hitta motivationen att komma igång med träningen om redskapen finns hemma.

För det andra sparar man mycket tid om man genast kan påbörja träningen, utan att behöva lägga tid på transporter till och från gymmet.

För egen del var utrymmesbrist länge en orsak till att jag inte haft ett löpband hemma. Nu har jag utrymmet, men på Malta är det som bekant sommarväder året om, så här behövs det endast för att träna upp förmågan att hålla jämn fart till ett maraton. Dessa pass kör jag fortsättningsvis ofta på löpband. 

Genom år av löpning på löpband på gymmet har jag dock lärt mig en del om vad som kännetecknar bra träningsutrustning och framförallt ett bra löpband. Kunskap som man kan ha nytta av när man köper ett löpband till hemmet.

Vad är det då som man bör tänka på när man köper ett löpband?

Viktigt vid val av löpband

att tänka på när man köper löpband 2024

När man köper ett löpband finns det några viktiga egenskaper som man bör ha koll på – egenskaper som kanske inte är alldeles enkla att känna till om man inte är en van användare av löpband. Det vanligaste felet som man gör när man köper träningsutrustning till hemmet är att man går för mycket på priset och glömmer att se till att de verkligen uppfyller alla kraven med tanke på de pass man tänkt köra. 

Detta är speciellt viktigt när det gäller löpband. Här krävs verkligen att man är noggrann för att säkerställa att det faktiskt har alla de egenskaper som krävs för att kunna genomföra alla de pass som man tänkt köra.

När man skall köpa ett löpband är det också viktigt att man väljer ett bra märke. Tillverkare som har erkänt bra träningsutrustning för hemmet. I ett tidigare inlägg har jag listat bästa löpband online 2024 med några av marknadens bästa märken.

Det är kanske inte alltid så enkelt att veta vad som är ett bra märke, men att ett märke har en lång historia, tillsammans med utförlig produktrådgivning gällande produkten brukar vara ett bra tecken. Nuförtiden finns även ofta testfakta att tillgå gällande många märken och deras produkter, något som även kan bidra till att det är enklare att välja utgående från sina behov.

1. Tillräckligt stark motor

Vad skall man tänka på när man köper ett löpband

Ett av de vanligaste misstagen vid köp av löpband är att man glömmer att kolla upp så att det har en tillräckligt stor motor för att komma upp i de farter som krävs. En del av de löpband som finns på marknaden når endast upp till 16 km/h.

Det kan kännas lockande att köpa ett av dessa löpband till hemmet av utrymmesskäl och på grund av det förmånligare priset. 

Denna hastighet räcker med stor sannolikhet till för en stor del av oss, både för normala löppass och för tempopass. Men om man önskar köra kortare intervaller eller är en van maratonräv med ambitioner kan det bli ett problem. Ett löpband i mindre format är också mer instabilt och inget löpband gillar heller att gå på högvarv i för långa stunder.

Om du önskar köra längre tempopass i hög fart eller annars också vill köra sina pass på ett mer stabilt underlag är därför ett löpband med en stark motor att föredra.

De bästa löpbanden på marknaden har maxhastigheter på upp till 22 km/h och det är alldeles tillräckligt t.o.m för elitlöpare. Några av de mest populära löpbanden på marknaden har en maxhastighet på 18 km/h. Här kan man med en motor på 2,5 hk komma upp till 22 km/h, medan premiumvarianterna på löpband kan ha en motoreffekt på ända upp till 10 hk. 

Några ord om de allt populärare gåbanden. Fördelen med dessa är att de är praktiska och flytta och även ha i mindre lägenheter. Nackdelen är att de ofta har en svag motor som sällan tillåter högre hastigheter än 10 km/h – med några undantag som du kunde se ovan.

Men om du vill ha ett “löpband” för lätt joggning är detta i många fall tillräckligt.

2. Bredd och längd på löpmattan är också viktigt

En annan sak som det kan vara värt att hålla koll på är bredden och längden på underlaget. De bästa löpbanden på marknaden har en generös bredd och längd på bandet, något att tänka på om man har en löpstil som kräver utrymme.

De minsta löpbanden har ofta ett bredd/längdförhållande på 132×43 cm, medan måtten på de större löpbanden för hemmabruk kan vara ända upp till 153×56 cm. Detta är en avsevärd skillnad som verkligen märks när man ställer sig på ett löpband.

Att även detta är viktigt märker man speciellt under ett längre löppass när orken börjar ta slut. Det kan även kännas bra att ha utrymme att ta springa längre bak från skärmen ibland, utan att känna att man för den skull riskerar att hamna utanför mattan.

3. Mjukheten på löpbandet ger variation i löpträningen

Mjukheten på själva mattan kan också vara viktig för att undvika belastningsskador. Faktum är att de flesta av de bättre löpbanden på marknaden numera har en inbyggd stötdämpning, något som erbjuder bra variation i löpningen till allt det slitage som löpning på asfalt ger. 

Löpbandet är därför bra att använda även under andra årstider än vintern om man vill ha variation i underlaget. Detta gäller både nybörjare och mer vana löpare. Men speciellt för nybörjare kan det vara viktigt att börja med löpning på mjukt underlag för att undvika en för stor belastning på lederna.

4. Lutningen på löpbandet

viktigt vid val av löpband

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg är löpbandet även effektivt att köra backintervaller på. Det är därför viktigt att man kollar upp så att det finns möjligheter till att få till en tillräcklig lutning på löpbandet.

Detta brukar dock inte vara ett så stort problem eftersom de flesta löpband erbjuder en lutning ända upp till 12%. Det är dock inte alla löpband som har lika smidiga sätt att sköta växlingen till en större lutning. Detta problem gäller ändå främst de äldre löpbanden. Numera har så gott som samtliga löpband knappar som är praktiskt placerade för att snabbt kunna ändra både hastighet och lutning på bandet.

Detta är speciellt viktigt vid kortare intervaller där man snabbt behöver ändra hastighet och lutning.

5. Moderna funktioner

I takt med teknikens utveckling har de flesta löpband nuförtiden även inbyggda träningsdatorer, som på en stor skärm ger information som tid, lutning, distans, hastighet, kalorier och puls. Man kan till och med använda sig av befintliga träningsprogram med t.ex. backträning, intervallträning, pulsträning eller låta träningsdatorn ta fram ett personligt träningsprogram åt en. 

Med andra ord finns numera en mängd olika funktioner på löpbanden som gör träningen roligare och får kilometrarna att rulla på utan att man ens tänker på att man springer. Allt detta kan verkligen hjälpa till att komma igång med löpningen på allvar de gånger när man har problem med motivationen.

Var hittar man bästa löpband online 2024?

Det kan vara en riktig utmaning att hitta bra löpband online på grund av populariteten. Speciellt under pandemin var löpband ofta slutsålda, men nu finns igen ett bättre utbud online.

Bland de nätbutiker med bästa utbud av löpband finns främst Träningsmaskiner.com som har ett riktigt bra utbud i många olika priskategorier.

Framförallt gillar jag det faktum att du även hittar högkvalitativa löpband till nedsatta priser hos denna webbsajt. Jag gillar också hur enkelt det är att navigera och hitta bland olika alternativ av löpband på sajten.

Vilket löpband är bäst för hemmabruk?

bästa löpband för hemmet 2024

Det finns många olika löpband på marknaden. Oftast får du vad du betalar för, men det finns undantag. Där lönar det sig bland annat motorstyrka i förhållande till pris som ett av kriterierna när du väljer löpband.

Det är svårt att generellt sett säga vilket som är bästa löpband på nätet, men baserat på tester kan jag iallafall ge rekommendationer om vilka som är säkra köp.

Som jag nämnde tidigare är en av de stora trenderna just nu hopfällbara löpband och utbudet bland dessa blir hela tiden bättre. Framförallt har kvaliteten blivit bättre hos kompakta löpband som man kan vika ihop och ställa under sängen eller i mindre utrymmen.

Vilket löpband ska jag köpa?

vilket löpband ska jag köpa?

En vanlig fråga bland de som tänker på att köpa ett löpband till hemmet är såklart vilket löpband just jag skall välja. Nedan ger jag tips om några saker att hålla i minnet, samtidigt som jag tar fram mina favoriter bland bästa löpband på nätet.

Vanliga frågor om löpband

Varför träna på löpband?

Många tränar på löpband när utomhusförhållanden inte tillåter löpning utomhus. Men det är också skonsamt för benen och en utmärkt träningsform både för nybörjare.

Vad är viktigt att tänka på vid köp av löpband?

Kolla framförallt på motorstyrkan. En stark motor ger möjlighet till högre maxhastighet, samtidigt som det ger en jämn gång på löpbandet.

Är löpband bra träning?

Att träna är på löpband är ett oerhört effektivt sätt att snabbt komma upp i puls. Även för erfarna löpare är det ett bra sätt att variera träningen.

Löpband med eller utan motor?

Det finns fördelar med båda varianterna. Ett löpband med motor ger en driveffekt som är behaglig när blivit van med denna. Det är helt enkelt sätt att komma igång med löpningen. Med ett löpband utan motor har du ett hållbart löpband som inte är beroende av el.

Vilket löpband är bäst i test 2024?

Detta är en vanlig fråga hos de som söker löpband. Ovan har jag gett er några alternativ på populära löpband som har alla toppegenskaper man kan kräva hos ett löpband.

Vilket är bästa löpband för hemmabruk 2024?

Detta beror till stor del på vad du är ute efter. Det är att rekommendera ett löpband som är stabilt och med stark motor oavsett vilken nivå du håller. Det ger bra hållbarhet på löpbandet för många år framöver.

Var finns bästa utbud av löpband på nätet?

Jag rekommenderar speciellt Träningsmaskiner.com för dig som söker löpband på nätet. Här finns ett bra utbud av löpband och det är också enkelt att navigera mellan olika alternativ beroende på dina preferenser.

Join the Conversation

1 Comments

 1. says: Josefine

  Toppenbra inlägg, tackar väldigt mycket för det. Skulle du vilja dela med dig av några bra löpbandspass för en som är lite novis på att springa på bandet ? Jag har precis inskaffat mig ett T20 för hemmagymet!

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *