Ny studie avslöjar de mest populära maratonloppen i världen 2023

de mest populära maratonloppen i världen 2023

Som maratonlöpare är det populärt att kombinera resor med lopp runtom i världen. Men vilka är de mest populära maratonloppen i världen? I en studie har SportingPedia nu tagit fram svaret på denna fråga, tillsammans med några andra intressanta fakta.

Ända sedan jag började med maratonlöpning 2011 har maratonresor varit en av mina stora intressen. Vi reser oftast dagen innan själva loppet och spenderar sedan ytterligare 3-4 dagar på plats för att upptäcka platsen. Bland alla de platser jag varit på återfinns Barcelona, Rotterdam, Paris, Mumbai, Stockholm och Berlin – för att nämna några. Med andra ord finns ännu mycket att upptäcka för min del.

De mest populära maratonloppen i världen 2023

mest populära maratonloppen i världen 2023

Teamet på SportingPedia jämförde antalet deltagare i 15 olika maratonlopp, samt deras allmänna popularitet genom Google-sökningar och fann att Boston Marathon är det mest sökta loppet. Det är också det mest lukrativa maratonloppet i världen – första platsen i Boston Marathon ger 150 000 dollar i prispengar.

När det gäller intresset bland Google-sökningar under de senaste 12 månaderna är evenemanget i Boston mer populärt än New York City Marathon, det största maratonloppet i världen, som kommer på fjärde plats. På andra och tredje plats kommer maratonloppen i London och Paris, som också lockar tiotusentals löpare varje år.

I den här rapporten har man tittat på de största och mest prestigefyllda årliga maratonloppen i världen och jämfört antalet deltagare och löpare som faktiskt slutförde dessa lopp 2022. Man samlade också in uppgifter om anmälningsavgiften, prispengarna till vinnarna vid varje maraton.

Riktigt intressanta fakta om du själv planerar att lägga in något av dessa maratonlopp i kalendern under de närmaste åren.

de mest populära maratonloppen i världen 2023
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *