Nu lanseras COROS VERTIX 2S – En äventyrsklocka i premiumskiktet

nya COROS VERTIX 2S gps-klocka

COROS lanserar nu COROS VERTIX 2S, det senaste tillskottet i den VERTIX-serien. Den här nya modellen är utformad för att hjälpa idrottare att ta sig an de mest utmanande äventyren, med verktyg som är viktiga för att navigera i tuffa landskap och uthärda extrema förhållanden.

Ifjol kom COROS PACE 3 ut på marknaden, en löparklocka som bland annat används av elitlöpare som Jakob Ingebrigtsen och Eliud Kipchoge. Detta är en av de absolut mest prisvärda bland alla GPS-löparklockor 2024 enligt mig. Bland andra modeller av GPS-klockor från COROS märks bland annat modellen APEX PRO 2 som världens mest framgångsrika traillöpare Kilian Jornet använder.

Den nya klockan COROS VERTIX 2S är är lämplig för många olika utomhusaktiviteter, men kommer kanske främst till sin rätt i extrema miljöer.

Nya COROS VERTIX 2S – Förbättrade funktioner för extrema förhållanden

nya COROS VERTIX 2S gps-klocka

VERTIX 2S bygger vidare på sin föregångare VERTIX 2 och introducerar flera förbättringar som stärker dess användbarhet för utomhusäventyrare. Den har märkets mest avancerade handledsbaserade pulssensor hittills, hela 118 timmars kontinuerlig GPS-spårning och 48 dagars regelbunden användning på en enda laddning.

Dessa förbättringar är en del av en bredare uppgradering som inkluderar ny mjukvaruutveckling som syftar till att ge oöverträffad GPS-precision, vilket är särskilt fördelaktigt för aktiviteter som utomhusklättring.

Robust design och elegant hantverksskicklighet

nya COROS VERTIX 2S gps-klocka

VERTIX 2S är konstruerad för att fungera i de mest extrema miljöer, från djupt under vatten till rymdens vakuum, vilket visas av dess förmåga att motstå tryck på upp till 10 atmosfärer.

Den här versionen lanseras med tre olika stilar: Earth, Moon och Space editions. Varje design har en unik urtavla som återspeglar dess tema och levereras med både silikon- och lättviktsnylonarmband, skräddarsydda för att matcha klockans färgschema.

Precisionsspårning för klättring

nya COROS VERTIX 2S gps-klocka

Klättrare ställs ofta inför utmaningar med GPS-pålitlighet i branta uppförsbackar och komplex terräng. VERTIX 2S löser dessa problem med ett GPS-läge med dubbla frekvenser som är särskilt optimerat för klättring, vilket garanterar exakt spårning genom smala passager och längs vertikala klippväggar.

Läs också: Bästa GPS-löparklockor 2024

Omfattande insikter om fitness och hälsa

Utöver sitt robusta yttre erbjuder VERTIX 2S omfattande funktioner för hälsoövervakning. Användarna kan övervaka olika mätvärden, inklusive återhämtningstider, sömnmönster, hjärtfrekvensvariabilitet, antal steg och kaloriförbränning.

Dessa funktioner är integrerade med COROS-appen, som ger ytterligare verktyg för att spåra träningsframsteg, skapa anpassade träningspass och rutter och få insikter i atletiska prestationer.

Under de senaste fem åren har VERTIX-serien blivit en stapelvara för uthållighetsidrottare, klättrare och bergsentusiaster som kräver tillförlitlighet och precision av sin utrustning. VERTIX 2S fortsätter den här traditionen genom att förbättra viktiga funktioner som pulsmätning och GPS-noggrannhet, vilket är avgörande för idrottare som vill optimera sin prestation under klättring på flera ställen och andra krävande aktiviteter.

Nya mjukvaruförbättringar

Efter lanseringen har COROS också lanserat en funktionsuppdatering från april 2024 som inkluderar skärmspegling, en virtuell pacer och ytterligare optimeringar för GPS:en i Multi-Pitch-klättringsläge.

Dessutom ger den nya funktionen Cycling Fitness insights cyklisterna detaljerad feedback om deras prestationer, vilket hjälper dem att finjustera sin träning baserat på en omfattande fitnessskala.

COROS VERTIX 2S tillgänglighet och pris

COROS VERTIX 2S finns nu tillgänglig för köp via COROS officiella webbplats till ett pris på 7399 kronor.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *