COROS lanserar PACE 3: En revolutionerande GPS-sportklocka

nya COROS PACE 3 löparklocka

COROS Wearables Inc, ett välkänt namn inom området GPS-sportklockor, har presenterat sin senaste innovation – GPS-sportklockan PACE 3. Denna anmärkningsvärda nya klocka utlovar en mängd avancerade funktioner skräddarsydda för multisportatleten.

Jag har tidigare nämnt COROS PACE 2 som en av de mest prisvärda i mitt inlägg om de bästa löparklockorna. Därför är det nu speciellt intressant när uppföljaren till denna klocka nu kommit ut på marknaden. Detta var också den GPS-löparsklocka som Eliud Kipchoge bar när han vann Berlin Marathon 2023, vilket ytterligare har ökat intresset för den nya lanseringen.

Viktiga funktioner i nya COROS PACE 3

nya COROS PACE 3 löparklocka

På nya COROS PACE 3 märks en rad uppdaterade funktioner i jämförelse med PACE 2. Här är några av dessa:

Förbättrad GPS-kapacitet

PACE 3 har ett toppmodernt All Systems satellitchipset som lovar att upprätthålla en oklanderlig GPS-noggrannhet. Med en valfri Dual Frequency-funktion kan användarna förvänta sig exakta data även på utmanande platser som täta skogar eller höga skyskrapor.

Förlängd batteritid

Klockan prioriterar uthållighet och erbjuder otroliga 38 timmars kontinuerlig GPS-spårning. Alternativt, för användare som söker längre daglig funktionalitet, finns det en imponerande 24-dagars livslängd med regelbunden användning.

Avancerade navigeringsverktyg och Transflektiv displayteknik

nya COROS PACE 3 löparklocka funktioner

PACE 3:s Breadcrumb Navigation och Turn-By-Turn Alerts som säkerställer säker utforskning bortom bekanta marker och för optimal synlighet är PACE 3 även utrustad med en pekskärm som alltid är på. Oavsett om du befinner dig i fullt dagsljus eller under den mörkaste av nätter, garanterar klockan enkel läsbarhet.

Underhållning på språng

Nu kan du även ladda ner, lagra och spela MP3-musik direkt från din klocka, vilket förhöjer upplevelsen på dina träningspass. Koppla ihop den med Bluetooth-hörlurar eller högtalare så är du redo. Detta var en av svagheterna på den förra modellen och nu har detta alltså åtgårdats.

Olika hälso- och fitnessmätningar samt aktivitetslägen

nya COROS PACE 3 löparklocka

Du kan även hålla koll på din hälsa med nästa generations optiska pulssensor. Spåra exakta pulsdata, övervaka din sömn, mät SpO2 och dra nytta av slitageavkänning. Oavsett om du vandrar, springer, åker skidor eller snowboard är PACE 3 utrustad för att mäta allt med precision.

COROS PACE 2 var den lättaste löparklockan på marknaden när den lanserades och även COROS PACE 3 är oerhört lätt på armen med sina 30 g.

Varianter och tillgänglighet

olika varianter färger på coros pace 3 löparklocka

PACE 3 lanseras i fem eleganta varianter, inklusive vit nylon, vit silikon, svart nylon, svart silikon och den exklusiva PACE 3 Track Edition.

Med prislappar från 2990 SEK/NOK till 1899 DK och 249 EUR finns den tillgänglig på corosnordic.com i slutet av september. Track Edition kommer att finnas på hyllorna i oktober 2023.

Varje PACE 3-användare får även fri tillgång till en omfattande rad olika COROS träningslösningar:

 • COROS EvoLab: Denna förnyade plattform revolutionerar idrottsträning och erbjuder skräddarsydda insikter om kondition, trötthet och prestanda.
 • COROS Training Hub: Ett toppmodernt verktyg för djupgående träningsanalys som underlättar direkt interaktion med din tränare.
 • COROS-coacher: Dra nytta av autentiska råd och personlig vägledning från expertteamet på COROS.
 • Anpassade träningsplaner: Skräddarsydda planer som sträcker sig från ett 5-kilometerslopp till en Ultra, utformade av dig, din coach eller kända COROS Pro Athletes, inklusive Emelie Forsberg, Kilian Jornet och Molly Seidel.

Är COROS lika bra som Garmin?

Är COROS lika bra som Garmin?

Coros och Garmin är båda mycket respekterade märken av GPS-klockor som är kända för sin noggrannhet, hållbarhet och avancerade funktioner. Även om de båda vänder sig till idrottare och fitnessentusiaster har de olika styrkor och svagheter som gör dem bättre lämpade för olika typer av användare.

COROS

Styrkor:

 • Längre batteritid
 • Lätt och bekväm design
 • Avancerade träningsmätvärden och analys
 • Utmärkt kundsupport

Svagheter:

 • Färre smartwatch-funktioner
 • Ingen inbyggd kartläggning eller navigering
 • Mindre ekosystem för appar

Garmin

Styrkor:

 • Bredare utbud av funktioner, inklusive smartwatch-funktioner, musiklagring och kontaktlösa betalningar
 • Mer avancerade GPS- och kartfunktioner
 • Större ekosystem av appar
 • Beprövad erfarenhet av tillförlitlighet och innovation

Svagheter:

 • Batteritiden inte lika lång som Coros
 • Vissa modeller kan vara skrymmande eller tunga
 • Kan vara dyrare än motsvarande Coros-modeller

Att välja mellan Coros och Garmin

Att välja mellan Coros och Garmin

Det bästa valet för dig beror på dina individuella behov och preferenser. Om du är en seriös idrottare som prioriterar avancerade träningsmätningar och lång batteritid är Coros ett bra alternativ. Om du också vill ha en klocka med smartwatch-funktioner, musiklagring och inbyggd kartläggning är Garmin ett bättre val.

Här är en tabell som sammanfattar de viktigaste skillnaderna mellan Coros och Garmin:

Funktion
COROS
Garmin
Batteritid
Längre
Kortare
Design
Lätt och bekväm
Skrymmande eller tung
Träningsmätning
Avancerad och insiktsfull
Bra, men inte lika avancerad som Coros
Funktioner för smarta klockor
Färre
Fler
GPS och kartläggning
Grundläggande
Avancerad
Ekosystem för appar
Mindre
Större
Pris
Mer prisvärd
Dyrare

Är COROS PACE 3 bra för traillöpning/terränglöpning?

Är COROS PACE 3 bra för traillöpning/terränglöpning?

COROS PACE 3 är ett utmärkt val för trailrunning. Den har en mängd olika funktioner som gör den väl lämpad för att ta sig an utmaningarna på stigarna, inklusive:

 • Lång batteritid: Med upp till 38 timmars kontinuerlig GPS-spårning kan PACE 3 hantera även de längsta löprundorna.
 • Exakt GPS-spårning: PACE 3 använder ett nytt GPS-chip med flera nätverk och dubbla frekvenser, vilket garanterar exakt spårning även i svår terräng.
 • Navigering varv för varv: PACE 3:s brödsmulnavigering och varningar om var du ska vända hjälper dig att hålla dig på rätt spår, även på okända stigar.
 • Musik: Med PACE 3 kan du lagra och spela upp musik direkt från klockan, så att du kan lyssna på dina favoritlåtar medan du springer.
 • Mätning av pulsoxider: PACE 3 mäter din syremättnad i blodet (SpO2), vilket kan vara bra för att övervaka din prestation på höga höjder.
 • Lätt och bekväm: PACE 3 är en av de lättaste och tunnaste GPS-klockorna på marknaden, vilket gör den bekväm att bära hela dagen.

Utöver dessa funktioner har PACE 3 även en mängd andra funktioner som är användbara för traillöpare, t.ex:

 • Höjdprofil: PACE 3:s höjdprofil visar upp- och nedgångar i spåret, så att du kan vara förberedd på eventuella utmaningar.
 • Avstånd till destination: PACE 3 visar avståndet till nästa kontrollpunkt eller slutdestination, så att du kan följa dina framsteg och hålla motivationen uppe.
 • Avvikelsevarning: PACE 3 varnar dig när du avviker från rutten så att du snabbt kan komma tillbaka på rätt spår.
 • Kontrollpunkt: Med PACE 3 kan du markera kontrollpunkter längs spåret, så att du enkelt kan följa dina framsteg och hitta tillbaka.

Sammantaget är COROS PACE 3 en mångsidig och välutrustad GPS-klocka som lämpar sig väl för trailrunning. Den långa batteritiden, exakta GPS-spårningen och turn-by-turn-navigeringen gör den till ett utmärkt val för löpare på alla nivåer.

Vanliga frågor om COROS PACE 3

Vad är COROS PACE 3 löparklocka?

COROS PACE 3 är en GPS-sportklocka som är utformad för löpare på alla nivåer. Den är lätt, bekväm och har lång batteritid. PACE 3 registrerar en mängd olika mätvärden, t.ex. tempo, distans, puls, höjdskillnad och kaloriförbränning. Den har också ett antal avancerade funktioner, t.ex. träningsplaner, analys av träningsdata och navigering.

Vilka är de viktigaste funktionerna i COROS PACE 3 löparklocka?

Här är några av de viktigaste funktionerna i COROS PACE 3 löparklocka:
– GPS-spårning
– Övervakning av hjärtfrekvens
– Spårning av höjdskillnad
– Spårning av förbrända kalorier
– Träningsplaner
– Analys av träningsdata
– Navigering
– Lång batteritid
– Vattenresistent
– Lätt och bekväm design

Hur lång är batteritiden för COROS PACE 3 löparklocka?

COROS PACE 3 löparklocka har en batteritid på upp till 20 dagar i standardläge och upp till 40 dagar i UltraMax-läge.

Är löparklockan COROS PACE 3 vattentålig?

Ja, COROS PACE 3 löparklocka är vattentålig upp till 5 ATM, vilket innebär att den kan sänkas ned i vatten på upp till 50 meters djup.

Vilka sensorer har löparklockan COROS PACE 3?

Löparklockan COROS PACE 3 har följande sensorer:
-GPS
-Pulsmätare
-Accelerometer
-Gyroskop
-Barometer

Hur exakt är hjärtfrekvensen för COROS PACE 3 löparklocka?

Löparklockan COROS PACE 3 använder en ny optisk pulssensor med förbättrad noggrannhet. Klockans noggrannhet för hjärtfrekvensen ligger normalt inom 1 % av den hjärtfrekvens som mäts med ett bröstband.

Vilka operativsystem fungerar COROS PACE 3 löparklocka med?

COROS PACE 3 löparklocka fungerar med iOS- och Android-enheter.

Hur ansluter jag COROS PACE 3 löparklocka till min telefon?

För att ansluta COROS PACE 3 löparklocka till din telefon måste du ladda ner COROS-appen och följa instruktionerna i appen.

Hur uppdaterar jag programvaran på min COROS PACE 3 löparklocka?

För att uppdatera programvaran på din COROS PACE 3-löparklocka måste du ansluta klockan till din telefon och använda COROS-appen.

Kan jag anpassa datasidorna på COROS PACE 3 löparklocka?

Ja, du kan anpassa datasidorna på COROS PACE 3 löparklocka. Du kan göra detta genom att använda COROS-appen.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *