Jakob Ingebrigtsen väljer COROS Pace 3 som löparklocka – Delar med sig av träningstips

jakob ingebrigtsen väljer coros pace 3 som löparklocka

Jakob Ingebrigtsen har nu inlett ett samarbete med COROS för att integrera avancerad prestandadata i sin träning. I samband med detta delar han också med sig av sina träningsprinciper i ett nypublicerat inlägg på COROS hemsida.

COROS fortsätter att locka till sig topplöpare till sitt stall. Sedan tidigare använder Eliud Kipchoge löparklockan COROS Pace 3 i sin träning och sina maratonlopp. Även maratonlöparen Desire Linden och traillöparen Kilian Jornet använder sedan tidigare COROS löparklockor.

Med tanke på alla avancerade funktioner denna GPS-löparklocka har är det inte så märkligt att den är populär bland löpare. Här har jag skrivit mer i detalj om bästa löparklockor på marknaden – en lista där naturligtvis även COROS Pace 3 finns med på.

jakob ingebrigtsen väljer coros pace 3 som löparklocka

Jakob Ingebrigtsens metodiska tillvägagångssätt och strävan efter perfektion har resulterat i en imponerande meritlista, inklusive ett olympiskt guld på 1500 meter i Tokyo 2020 och flera världsrekord över distanser från 1500 meter inomhus till två mil utomhus.

Med framgångarna i ryggen har Jakob nu fokus på framtida triumfer, särskilt med sikte på de kommande tävlingarna i Paris.

Jakob Ingrebigtsens träningsredskap:

Löparklocka: COROS PACE 3

Hjärtfrekvens: COROS Heart Rate Monitor

Analysverktyg: COROS Training Hub

Den oslagbara drivkraften

Jakobs framåtanda är rotad i en djup tävlingsinstinkt som formats genom åren, inspirerad av sina bröders framgångar. Han strävar efter att inte bara följa i deras fotspår utan att överträffa dem och slutligen bli historiens snabbaste löpare.

Genom att kombinera brödernas kollektiva kunskap med en brinnande passion för löpning, drivs Jakob av en inre motivation att utforska den mänskliga kroppens fulla potential.

jakob ingebrigtsens löparklocka coros pace 3

Trots en initial tveksamhet till att djupdyka i datadetaljer har samarbetet med COROS förenklat insamlingen och analysen av träningsdata, vilket möjliggör mer fokuserade och effektiva förberedelser inför tävling.

Jakob erkänner vikten av att fokusera på de små detaljerna i sin träning för att uppnå marginella förbättringar, som kan vara avgörande för hans framtida prestationer. Genom att noggrant övervaka sin hjärtfrekvens och andra viktiga prestandamått kan Jakob finjustera sin träning för att säkerställa optimal förberedelse för kommande utmaningar.

Strategier för säsongens tävlingar

När man djupdyker i hans metoder märker man att det är förvånansvärt traditionella metoder han använder sig av. Inför tävlingssäsongen 2024 lägger han stor vikt vid att bygga en stark grund genom att öka träningsvolymen innan han lägger till intensitet. Denna metodik, kombinerat med en solid uthållighets- och tröskelträning, är avgörande för en framgångsrik övergång till säsongens tävlingar.

Jakob och hans bröder använder tidiga säsongstävlingar som en plattform för att bygga upp sin tävlingsspecifika kondition, vilket lägger grunden för deras topprestanda under säsongens klimax. Genom att utföra strategiskt utformade träningspass kan Jakob säkerställa att han är i optimal form när det verkligen gäller.

Råd till löpare på alla nivåer

Jakob delar generöst med sig av sin träningserfarenhet i blogginlägget och erbjuder värdefulla insikter till löpare som strävar efter att förbättra sin prestation. Genom att betona vikten av jämn belastning och konsekvens över tid, samt dela med sig av ett av sina favoritträningspass, ger Jakob verktyg för alla löpare att nå nya höjder i sin löparkarriär.

Du kan också få ytterligare tips från COROS genom att logga in i deras “Training Hub” som ägare av deras klockor.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *