Vilken löparklocka ska jag välja? Här är mina val till bästa GPS-klockor för löpning 2024

vilken löparklocka ska jag välja 2024

Det finns många GPS-löparklockor på marknaden just nu och utvecklingen är oerhört snabb på området. Det kan göra det svårt att välja bland utbudet. Vilken löparklocka ska jag välja 2024? Här försöker jag hjälpa er på vägen och väljer mina favoriter bland löparklockor på marknaden.

Det är inte endast bland löparskor och löpband som utvecklingen är snabb just nu. Varje år kommer nya förbättrade modeller bland GPS-klockor ut på marknaden. Om du inte är så insatt inom området och står i beredskap att köpa din första GPS-löparklocka kan det göra valet ännu svårare.

Vilken löparklocka ska jag välja 2024?

Vilken löparklocka ska jag välja 2024?

När du väljer löparklocka finns det flera viktiga kriterier att hålla koll på. En vanlig fråga som jag ofta får är följande – vilken löparklocka ska jag välja 2024? Det är inte alldeles enkelt att svar på eftersom vi alla har olika behov. Om du är en van löpare har du troligen mer avancerade behov än nybörjare. Även den budget vi har till förfogande inverkan på valet.

Eftersom det är löparklockor vi pratar om är det viktigt att hålla i minnet att de även uppfyller de specifika krav som löpning i våra förhållande kräver… och då pratar jag inte om Malta, utan svenska förhållanden.

Längre ner listar jag några av de viktigaste sakerna att hålla i tanke när du väljer GPS-löparklockor 2024.

Bästa GPS-löparklockor 2024

Det finns en rad bra löparklockor på marknaden just nu. Här har jag sammanfattat mina val till bästa GPS-löparklockor 2024 och under dessa hittar du en utförligare beskrivning på vart och ett av mina val.

 1. Mest populära löparklocka 2024: Garmin Forerunner 245
 2. Bästa premiumval GPS-löparklockor 2024: Garmin Forerunner 955
 3. Mest avancerade löparklocka 2024: Garmin Forerunner 965
 4. Bästa nya löparklocka 2024: Garmin Forerunner 165
 5. Bästa billiga GPS-löparklocka 2024: COROS Pace 3
 6. Bästa Suunto löparklocka 2024: Suunto Race
 7. Bästa resultatmätning på löparklocka: Polar Vantage V3

1. Garmin Forerunner 245 – Mest populära GPS-löparklocka 2024

populäraste gps löparklocka 2024

Garmin Forerunner 245 är den mest populära av alla GPS-löparklockor på marknaden, både i Sverige och internationellt. Det finns flera orsaker till detta. Framförallt är detta en av de mest prisvärda löparklockorna på marknaden med många funktioner till ett förmånligt pris.

Den har en rad funktioner och möjligheter som gör den till ett utmärkt verktyg för att spåra träningspass och övervaka träningsframsteg. Framförallt gillar jag att klockan har många och stabila knappar för navigering. Det gör det enkelt att växla mellan olika fönster bland annat vid intervallpass.

Konstruktionen är också en av de stabilaste bland alla löparklockor på marknaden och du kan i princip behandla klockan hur du vill utan att den tar skada.

Fördelar:

 • Exakt GPS-spårning: Garmin är kända för sin exakta data på sina GPS-klockor. Forerunner 245 utgör inget undantag och den hittar också snabbt satelliterna, så att du snabbt kan komma igång med träningspasset.
 • Avancerade löpningsmått: Klockan levereras med avancerade löpmätningar som t.ex. kadens, steglängd och markkontakttid som ger detaljerad insikt i din löpprestation.
 • Bra pris: Med ett pris på under 3000 kronor är detta en väldigt prisvärd GPS-löparklocka med tanke på dess funktioner och hållbarhet.
 • Lång batteritid: Klockan har en batteritid på upp till 7 dagar i smartwatch-läge och upp till 24 timmar i GPS-läge, vilket gör den idealisk för långa träningspass och utomhusaktiviteter.
 • Vattenresistent design: Forerunner 245 har en vattenresistent design som gör den lämplig för simning och andra vattenbaserade aktiviteter.

Nackdelar:

 • Begränsade smartphonemeddelanden: Klockan visar endast grundläggande smartphone-notiser, såsom inkommande samtal, sms och kalenderpåminnelser. Den stöder inte appar från tredje part eller meddelanden från sociala medier.
 • Inget inbyggt betalningssystem: Forerunner 245 stöder inte mobila betalningar, vilket kan vara en nackdel för användare som föredrar att lämna plånboken hemma under träning.
 • Begränsade anpassningsmöjligheter: Det går visserligen att anpassa urtavlan, men klockan är begränsad då det gäller att ändra klockans utseende.
 • Inget inbyggt Wi-Fi: Till skillnad från flera andra moderna smartwatches har Forerunner 245 inget inbyggt Wi-Fi, vilket innebär att den måste anslutas till en smartphone eller dator för att synkronisera data och uppdatera programvara.

På det stora hela är Garmin Forerunner 245 ett utmärkt val för löpare som vill ha en pålitlig GPS-löparklocka med de viktigaste funktionerna som behövs. Om du vill ha en mångsidig hälsomätning i din löparklocka är det inte det bästa valet, men speciellt för nybörjare är detta en av de GPS-löparklockor som jag skulle rekommendera.

2. Garmin Forerunner 955 – Bästa premium GPS-löparklocka 2024

bästa premium gps löparklocka 2024

Garmin hade två stora nyheter för löpare under fjolåret när man släppte löparklockorna Forerunner 955 och 255. Båda blev sedermera väldigt populära, där framförallt Forerunner 955 prisats runtom i världen som en av världens främsta premium GPS-löparklocka. Samtidigt lanserades också Forerunner 955 Solar, som kan laddas med solenergi.

Denna har en Power Glass™ solcell som ger upp till 20 dagars batteritid normalt Smartwatch-läge och upp till 49 timmar i GPS-läge. Med alla dess unika funktioner är detta en av de klart mest avancerade bland alla GPS-löparklockor på marknaden.

Det som gör att klockan är så bra är att den förutom alla funktioner för löpning även utvecklats till en komplett smartwatch för att följa hälsan och återhämtningen över hela dygnet. Här är några andra funktioner där Garmin 955 utmärker sig.

Fördelar:

 • Pekskärmsgränssnitt: Forerunner 955 Solar har en alltid påslagen fullfärgsdisplay som är lätt att läsa, även i direkt solljus. Den responsiva pekskärmen kompletterar den traditionella designen med 5 knappar.
 • Träningsberedskap: Klockan ger dagliga insikter om hur redo kroppen är att dra nytta av träning genom att ta hänsyn till sömn, återhämtningstid, HRV-status och ytterligare mätvärden.
 • HRV-status: Idrottare kan spåra hjärtfrekvensvariabiliteten under sömnen för att få en bättre kontroll över återhämtningen och en övergripande bild av välbefinnandet.
 • Morgonrapport: När klockan är kopplad till en smartphone ger den en anpassad rapport om dagens väder, förslag till dagliga träningspass, den senaste nattens sömn och HRV-status.
 • Race Widget: Idrottare kan visa information om tävlingsförberedelser, inklusive en tävlingsdagsspecifik prestationsförutsägelse, tävlingsdagens väder och en nedräkningsklocka, allt i en widget.
 • Insikter om uthållighet i realtid: Klockan övervakar och spårar ansträngningsnivåer i realtid under en löpning eller cykling.
 • Inbyggda kartor i färg: Forerunner 955 Solar ger idrottare inbyggda kartor i fullfärg för att hålla sig på rätt spår och gå hela vägen.
 • Avancerade funktioner för hälsa och välbefinnande: Klockan innehåller handledsbaserad Pulse Ox4 som övervakar syremättnadsnivåerna i blodet och ger avancerade hälso- och friskvårdsfunktioner.

Nackdelar:

 • Dyr: Som med alla GPS-klockor i premiumklassen kan du räkna med att betala minst 5000 kronor. Det gäller också Garmin 955 som har ett pris på närmare 6000 kronor och närmare 7000 kronor för Garmin 955 Solar.
 • Begränsat betalningssystem: Klockan erbjuder enbart begränsat stöd för Garmin Pay Bank, vilket kan ställa till det om du vill ha möjligheten att betala med din klocka under löpturer.
 • Begränsade smartklockfunktioner: Trots alla framsteg vi sett hos Garmins GPS-klockor, så har Forerunner 955 fortfarande begränsade smartklocksfunktioner i jämförelse med klockor som Apple Watch eller Galaxy Watch.
 • Ingen röststyrning: Det kan tyckas vara en överflödig lyx, men faktum är att många smartwatches numera har röststyrning. Det är dock något som saknas hos Garmin Forerunner 955.

3. Garmin Forerunner 965 – Mest avancerad löparklocka 2024

Bästa nya löparklocka 2024

Nylanserade Forerunner 965 är definitivt en GPS-löparklocka som konkurrerar om titeln som bästa löparklocka på marknaden. I jämförelse med modellen 955 finns det några betydliga uppdateringar där framförallt en ny AMOLED-skärm erbjuder bättre ljusstyrka och mer levande färger. Det märks också en ökad detaljrikedom på kartor där du erbjuder högre zoomnivåer.

Även displayens storlek har blivit en aning större, medan klockans tjocklek minskat med 1,2 mm. Ytterligare en uppdatering är att man nu även erbjuds en modell i titan.

Här är några ytterligare uppdateringar som också kan ses som fördelar:

 • Ny USB-C Garmin-laddningskabel
 • Nya funktionen Training Load Ratio
 • Funktion för kronisk träningsbelastning
 • Inbyggd löpdynamik utan någon sensor.
 • Förnyat användargränssnitt för att på sätt och vis matcha Garmin Epix AMOLED-enheterna.
 • Fullt stöd för Physio TrueUp 2.0 (Unified Training Status, även om Forerunner 955 nu också har stöd för detta).

Nackdelar:

 • Ingen solcellsutgåva av 965 (som finns på 955)
 • Ingen EKG-hårdvara internt
 • Likt alla löparklockor i premiumskiktet är detta en rätt dyr pjäs med 7399 kronor som riktpris.

4. Garmin Forerunner 165 – Bästa nya löparklocka 2024

Bästa nya löparklocka 2024

En av de nyaste GPS-löparklockorna på marknaden är Garmin Forerunner 165. Denna klocka har många imponerande egenskaper och ett bra pris givet dess många funktioner. Om något är det ett bevis på hur snabb utvecklingen är inom GPS-sportklockor och vad vi kan förvänta oss av framtiden då det gäller prestanda/pris förhållande.

Tillsammans med nedan nämnda COROS PACE 3 är detta en av de mest prisvärda GPS-löparklockorna på marknaden idag.

Denna klocka har en bra AMOLED-skärm och funktioner som träningsplanering, löpdynamikfunktioner som kadens, stegländ och kraft. Du får även fram träningseffekt och morgonrapport – bara för att nämna några av funktionerna.

Definitivt en av de mest intressanta lanseringarna såhär långt under 2024 gällande löparklockor.

Fördelar med Garmin Forerunner 165:

 • Prisvärd: Jämfört med andra Garmin Forerunner-modeller är 165 ett budgetvänligt alternativ med ett bra utbud av funktioner för löpare.
 • Utmärkt batteritid: Har upp till 11 dagar i smartwatch-läge och 19 timmar med GPS-spårning, så att du kan fokusera på dina körningar utan konstant laddning.
 • Enkel att använda: Kombinerar en pekskärm med fysiska knappar för intuitiv navigering, även under svettiga träningspass.
 • Exakt GPS-spårning: Inbyggd GPS ger tillförlitlig spårning av avstånd och tempo för dina löprundor.
 • Viktiga funktioner för löpning: Erbjuder grundläggande träningsmätvärden som tempo, distans, kadens, hjärtfrekvens och återhämtningsvägledning.
 • Två versioner: Välj mellan standardversionen eller Music-utgåvan som gör det möjligt att lagra musik och ansluta till hörlurar för låtar på språng.

Nackdelar:

 • Begränsade funktioner: Jämfört med avancerade Forerunner-modeller saknar 165 avancerade träningsmätvärden, träningsbelastningsanalys, träningsberedskapspoäng och vissa multisportprofiler.
 • Ingen spårning av multisport: Fokuserar främst på löpning och stöder inte dedikerade profiler för simning, cykling eller triathlonträning.
 • Hållbarhet: Använder en plastkonstruktion istället för metallhöljet som finns på vissa högre modeller, vilket potentiellt kan påverka långsiktigt slitage.
 • Saknar avancerad GPS: Inkluderar inte multibands-GPS som kan ge snabbare signallåsning i utmanande miljöer.
 • Grundläggande smartwatch-funktioner: Saknar funktioner som kontaktlösa betalningar, appbutik eller avancerad sömnmätning jämfört med vissa smartklockor.

5. COROS PACE 3 – Bästa billiga GPS-löparklocka 2024

bästa billiga gps löparklocka 2024

COROS är det märke på löparklocka som Eliud Kipchoge använder. Även flera andra kända löparprofiler ingår i stallet av användare av COROS löparklockor. Däribland berglöparna Emelie Forsberg och Kilian Jornet använder sig av löparklockor från COROS. COROS är ett rätt obekant märke bland löparklockor för många, men under de senaste åren har speciellt en modell från märket blivit populärt.

Nya COROS PACE 3 har fått mycket uppmärksamhet under hösten. Inte minst tack vare att det var denna klocka Eliud Kipchoge bar när han vann Berlin Marathon i september 2023.

Vid sidan om Garmin 245 är detta den löparklocka som jag tycker att har bäst pris/kvalitetsförhållande. För 2999 kronor får du en löparklocka med alla de funktioner du behöver och mycket mer. Detta är långt billigare i jämförelse med de flesta andra premiumklockor på marknaden.

Intressant är även att jämföra priset med Garmins Forerunner 45 som på många jämförelsesajter blivit utnämnd till bästa budgetval bland GPS-löparklockor. Ordinarie pris på denna ligger på 1 990 kronor, trots att funktionerna inte ligger på samma nivå som det COROS Pace 3 kan erbjuda.

Fördelar med COROS PACE 3:

 • Utmärkt batteritid: Coros Pace 3 har en anmärkningsvärd batteritid som ger upp till 24 dagars smartwatch-läge och upp till 30 timmars GPS-spårning med kontinuerlig pulsmätning. Detta gör den idealisk för långdistanslöpare eller de som vill använda klockan för vardagsbruk.
 • Exakta GPS- och sensordata: Pace 3 använder Coros välkända GPS-spårningsteknik, vilket ger exakt platsspårning och exakta distans- och tempomätningar. Dessutom är pulssensorn konsekvent exakt och ger tillförlitliga data för övervakning av hjärtfrekvens och VO2 Max.
 • Lätt och bekväm design: Pace 3 väger bara 39 gram och är därmed en av de lättaste GPS-löparklockorna på marknaden. Det gör den otroligt bekväm att bära under långa löprundor eller vardagliga aktiviteter. Klockans hållbara polymerhölje och armband i silikon eller nylon gör den ännu bekvämare och smidigare att bära.
 • Många funktioner för löpare: Pace 3 tillgodoser behoven hos seriösa löpare med sin omfattande funktionsuppsättning. Den erbjuder olika löpningsprofiler, inklusive väg, trail och ultramaraton, samt avancerade funktioner som VO2 Max-beräkningar, förslag på återhämtningstid och inbyggda träningsplaner.

Djupgående träningsanalys och insikter: Coros-appen ger en mängd träningsdata och insikter som hjälper löpare att förbättra sina prestationer. Den visar detaljerade mätvärden som tempo, distans, höjdskillnad, puls och träningsbelastning, så att löparna kan följa sina framsteg och identifiera förbättringsområden.

Nackdelar med COROS PACE 3:

 • Grundläggande display och gränssnitt: Pace 3:s display är en monokrom LCD-skärm, som är mindre levande och har lägre upplösning jämfört med AMOLED- eller färg-LCD-skärmar. Gränssnittet är relativt enkelt och okomplicerat, men det kanske inte tilltalar användare som föredrar en mer sofistikerad användarupplevelse.
 • Begränsade smarta funktioner: Pace 3 fokuserar främst på sport- och fitnessspårning och saknar några av de smarta funktioner som finns på mer omfattande smartklockor. Den har inte stöd för musikuppspelning, röstassistent eller NFC-betalningar.
 • Begränsat stöd för tredjepartsappar: Coros erbjuder för närvarande ingen appbutik för tredjepartsappar, vilket innebär att användarna är begränsade till de inbyggda apparna och urtavlorna. Detta kan begränsa anpassnings- och valmöjligheterna för vissa användare.
 • Inga avancerade navigeringsfunktioner: Medan Pace 3 erbjuder grundläggande navigeringsfunktioner som ruttspårning och vägbeskrivningar, saknar den mer avancerade navigeringsverktyg som brödsmulespår eller höjdprofiler. Detta kan vara en nackdel för vissa löpare som är mycket beroende av navigering.

6. Suunto Race – Bästa Suunto löparklocka 2024

bästa suunto löparklocka 2024

Suunto är ett märke som har varit på stark frammarsch i flera år bland löpare. Det är faktiskt många som föredrar detta märke för löparklockor framför Garmin inte minst för deras stora och klara display. Deras GPS-teknik har också alltid varit i toppklass med snabb och responsiv GPS-teknik.

Under hösten 2023 lanserades nya Suunto Race som skiljer sig från mängden med sin stora AMOLED-skärm och erbjuder avancerade träningsmätvärden samt detaljerade offlinekartor för precisionsnavigering i alla miljöer.

Den har också en oerhört bra batteritid där du får upp till 40 timmars kontinuerlig träningstid med exakt GPS-spårning. Vid dagligt dagligt läge (utan använding av GPS) som varar i upp till 26 dagar är det en av de bästa på marknaden inom området.

Fördelar med Suunto Race:

 • Utmärkt batteritid: Suunto hävdar att Race håller i 12 dagar vid daglig användning (bara kolla tiden/aviseringar), eller 26 dagar om du stänger av pulsmätaren. I GPS-läge räcker klockan i 40 timmar med maximal noggrannhet, multibands-GPS, eller 120 timmar i lågt GPS-läge, med pulsmätningen avstängd. I verkliga tester rapporterar användare att de får minst en veckas batteritid på en enda laddning.
 • Ljusstark och lättläst AMOLED-skärm: Skärmen är skarp och tydlig, vilket gör det enkelt att se data även i starkt solljus.
 • Exakt GPS: Suunto Race använder multibands-GPS för att ge exakt platsspårning.
 • Inbyggda kartor: Klockan levereras med gratis nedladdningsbara topografiska kartor som du kan använda för navigering.
 • Bekväm design: Race är lätt och bekväm att bära hela dagen.

Nackdelar:

 • Begränsade smartwatch-funktioner: Suunto Race har inte många av de funktioner som du kan hitta på en smartklocka, till exempel musikuppspelning eller kontaktlösa betalningar.
 • Appen kan vara långsam: Vissa användare har rapporterat att Suunto-appen kan vara långsam och klumpig.
 • Ingen pekskärm: Även om det finns en digital krona för att skrolla genom menyer, kan vissa användare sakna en fullständig pekskärm.

7. Polar Vantage V3 – GPS-löparklocka med bästa resultatmätning 2024

gps löparklocka med bästa resultatmätning 2024

Polar var mitt val av GPS-löparklockor medan jag bodde i Finland. Det som jag gillade mest med Polars löparklockor var deras rena gränssnitt både på display och i deras app. Det var oerhört enkelt att få fram nyttig resultatdata efter varje utfört löppass och även under löppassen var det enkelt att följa med fart och annan data.

Ytterligare en bra sak med Polars löparklockor är att jag upplever att deras data uppdateras snabbare än på andra GPS-löparklockor på marknaden. Med andra ord ser du förändringar snabbare både när du ökar och sänker tempot. Det är speciellt bra under intervaller och liknande fartpass.

Nackdelen med tidigare modeller av Polars löparklockor är att deras laddningsfunktioner ofta rostade igen och vattentätheten var usel. Även knapparna lossnade på grund av dåliga material. Det har man nu åtgärdat på de flesta av modellerna.

Nya Polar Vantage V3 är en högklassig GPS-löparklocka som är utrustad med en rad avancerade funktioner med alla nämnda fördelar, där även tidigare nackdelar åtgärdats.

Fördelar med Polar Vantage V3:

 • Utmärkta träningsfunktioner: Erbjuder omfattande träningsmätvärden, återhämtningsanalys, personliga coachningsförslag baserade på sömn- och träningsdata och olika sportprofiler.
 • Noggrann pulsmätning: Använder Polars Precision Prime-teknik för tillförlitlig pulsmätning, även under krävande träningspass.
 • Hållbar design: Byggd med en tuff och lätt konstruktion, med ett anodiserat aluminiumhölje och Gorilla Glass 3 för reptålighet.
 • Förbättrad display: Har en ljusstark och skarp AMOLED-skärm som gör data synliga i alla ljusförhållanden. (Vissa användare kan uppleva att batteritiden i läget “alltid på” är lägre än förväntat)
 • GPS med flera band: Ger exakt platsspårning med snabbare lock-on-tider.
 • Lång batteritid: Ger upp till 40 timmar i träningsläge med GPS och hjärtfrekvens på, och upp till 100 timmar i energisparläge.

Nackdelar:

 • Begränsade smartwatch-funktioner: Saknar funktioner som musiklagring, kontaktlösa betalningar eller ett bredare ekosystem av appar jämfört med vissa konkurrenter.
 • Menysystem: Vissa användare tycker att det kakelbaserade menysystemet är mindre intuitivt än konkurrerande klockor med fullständiga pekskärmar.
 • Pris: Jämfört med vissa konkurrenter med liknande funktioner kan Vantage V3 anses vara lite dyr.
 • Problem med anslutningen: Det har förekommit rapporter om tillfälliga problem med Bluetooth-anslutning, även om programuppdateringar kan ha åtgärdat dessa.
 • Simningsprestanda: Även om den är vattentät rapporterar vissa användare mindre exakta hjärtfrekvensdata vid simning jämfört med andra aktiviteter.

Vad ska man tänka på vid val av löparklocka?

Vad ska man tänka på vid val av löparklocka?

Vid valet av löparklocka finns många faktorer att beakta. Bland annat dessa:

 • Noggrannhet: När du köper en GPS-klocka för löpning är noggrannheten en viktig faktor att ta hänsyn till. Det är viktigt att klockan exakt kan följa ditt tempo, din sträcka och din position under hela löpningen. Leta efter klockor med högkvalitativa GPS-sensorer som kan ge exakta avläsningar även i områden med dålig GPS-signal.
 • Batteritid: Batteritiden är en viktig faktor att ta hänsyn till, särskilt för långdistanslöpare. Välj en GPS-klocka som har en batteritid som kan räcka under hela din löprunda. Vissa klockor har långvariga batterier som kan hålla i upp till 24 timmar, medan andra kan behöva laddas ofta.
 • Datavisning: Tänk på datadisplayen på GPS-klockan, eftersom den kan påverka din löparupplevelse avsevärt. Välj en klocka som visar de data du behöver under dina löprundor, till exempel distans, tempo, puls och förbrända kalorier. Displayen ska också vara lätt att läsa, särskilt i mörker och starkt solljus.
 • Komfort och hållbarhet: Det är viktigt med en GPS-klocka som är bekväm att ha på sig och som klarar av de hårda kraven vid löpning. Överväg klockor med andningsbara remmar som är lätta och bekväma att bära under längre perioder. Leta också efter klockor med hållbara material som tål att utsättas för svett och fukt.
 • Kompatibilitet: Tänk på GPS-klockans kompatibilitet med din telefon, dator och andra enheter. Välj en klocka som kan synkronisera data med din telefon eller dator för att följa dina framsteg över tid. Vissa klockor levereras också med appar som kan ge ytterligare insikter och träningsplaner.
 • Pris: Priset på en GPS-klocka kan variera avsevärt beroende på vilka funktioner och möjligheter den erbjuder. Tänk på din budget och välj en klocka som erbjuder de funktioner du behöver till ett pris du har råd med. Vissa GPS-klockor är dyrare men har avancerade funktioner som kanske inte är nödvändiga för alla löpare.
 • Varumärkets rykte: När du väljer en GPS-klocka bör du ta hänsyn till varumärkets rykte. Leta efter klockor från välrenommerade märken som är kända för sin kvalitet och tillförlitlighet. Att läsa recensioner från andra löpare kan också hjälpa dig att identifiera märken och modeller som är populära bland löpare.

Detta är endast några av alla funktioner att beakta, men de kunde ändå sägas vara bland de viktigaste. I mitt tycke är GPS-mottagningen oerhört viktig, dvs. att den snabbt kommer igång med mätningen. Men även vettig navigering är väldigt viktigt enligt mig.

Numera har också de mest avancerade modellerna funktioner som hjälper till att mäta sömn och allmänhälsa. De är också uppkopplade mot appar som hjälper dig hålla koll på dessa parametrar. På så sätt tangerar flera löparklockor de funktioner man ser hos så kallade Smartwatches.

Vilket märke har bästa GPS-löparklockor?

Vilket märke har bästa GPS-löparklockor?

Det är ingen tvekan om att Garmin dominerar som märke både internationellt och i Sverige. Varje år kommer nya modeller från Garmin inom serien Forerunner som är speciellt utformade för löpare och som bloggare/sajtägare märker jag intresset tydligt för nyheter från märket.

Det är utan tvekan det märke som ligger i täten gällande produktutveckling och en stor fördel med detta är att du också får tillgång till deras resurser som finns i ekosystemet – som uppdateringar i appfunktioner och liknande.

COROS är även ett märke som haft en imponerande utveckling de senaste åren. En fördel med detta märke är att man har en bra koll på löparspecifika behov och har bra modeller som tillgodoser dessa.

Suunto har i flera år haft riktigt bra modeller som varit populära bland löpare. En stor fördel med detta märke är deras intuitiva GPS-funktioner och klara displayer.

Jag använde själv främst Polar medan jag bodde i Finland, kanske delvis för att märket är väldigt bra representerat där. Polars modeller är prisvänliga och jag gillar även hur enkel appen är att använda. De har också gjort mycket de senaste åren för att förbättra funktioner som laddningsmöjligheter. Ett problem med mina tidigare klockor var just att laddningsuttaget rostade igen, vilket gjorde att klockorna dog i förtid.

Sammanfattning – Vilken löparklocka ska jag välja 2024?

vilken är bästa gps-löparklockan 2024?

Vilken löparklocka ska jag välja 2024? Ovan har jag listat några av mina favoriter på marknaden just nu. Som nämnt är utvecklingen väldigt snabb inom detta område, så det kan finnas skäl att uppdatera listan när nya modeller kommer ut på marknaden. Men det som nämnda modeller erbjuder kommer du att få de allra nödvändigaste funktionerna som du behöver från en GPS-löparklocka 2024.

Sedan handlar det bara om att tänka till lite extra om det finns någon speciellt egenskap du letar efter och göra din efterforskning på den modell du är intresserad av. Lycka till med jakten på den perfekta löparklockan för just dina behov!

Vanliga frågor om GPS-löparklockor 2024

Vilken löparklocka ska jag välja?

När du väljer löparklocka skall du utgå från dina egna behov och budget. I premiumklassen har Garmin Forerunner 955 generellt lovprisats för sina funktioner, medan Garmin Forerunner 245 är den mest populära löparklockan på marknaden. COROS Pace 3 är ett bra budgetalternativ.

Vilken löparklocka är bäst i test 2024?

Garmin Forerunner 955 är en av de absolut bästa GPS-löparklockorna sett till dess mångsidighet både för träning och återhämtning. Det är också den optimala klockan för förberedelse inför tävling. Håll också utkik efter nylanserade Garmin Forerunner 965 som nu kommer med Amoled-display för bättre synlighet.

Vilket märke är bäst bland GPS-löparklockor?

Garmin är klart dominerande på marknaden för GPS-löparklockor och de ligger också i täten för nya innovationer inom området. Den senaste tiden har modellerna från Garmin fått mer avancerade funktioner för mätning av allmänhälsa. En bubblare inom området är COROS som tagit fram flera bra modeller de senaste åren.

Vilken är bästa löparklocka med gps och musik?

Garmin Forerunner 245 med musik är en av de mest populära löparklockorna med både gps och musik. Denna har fått bra recensioner för sin hållbarhet och mångsidighet.

Vilken är bästa löparklocka med spotify?

Garmin Vivoactive 4 är en av de bästa GPS-löparklockorna med möjlighet till att spela upp musik direkt från Spotify.

Vilken är bästa löparklocka med karta?

Nya löparklockan Garmin Forerunner 955 erbjuder färgkarta med Amoled-skärm och är en av de absolut bästa på marknaden inom området.

Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *