Nike samarbetar med Hyperice för lansering av innovativa stövlar och västar för förbättrad idrottsprestation

Nike samarbetar med Hyperice för lansering av innovativa stövlar och västar för förbättrad idrottsprestation

Nike och Hyperice har inlett ett samarbete för att förbättra uppvärmning och återhämtning för idrottare med sina senaste tekniska innovationer. Samarbetet har resulterat i Nike x Hyperice boots och väst, avancerad bärbar teknik som syftar till att optimera idrottares prestationer under träning och tävling.

Det är onekligen spännande tider för alla som vill optimera sin prestation och återhämtning inom idrott. Själv har jag en rad produkter för återhämtning, med allt från massagepistoler och fotmassage samt TENS för daglig massage. Bland annat massagepistolerna har utvecklats enormt de senaste åren, men det kommer hela tiden nya intressanta produkter ut på marknaden.

En av dessa är de produkter som Nike nu lanserar i samarbete med Hyperice – ett av världens största inom området tillsammans med TheraBody.

Funktioner hos Nike x Hyperice-stöveln

funktioner hos nike x hyperice stöveln

Nike x Hyperice boot är en mobil sko med hög topp som erbjuder värme på begäran och dynamisk luftkompressionsmassage för idrottares fötter och vrister. Skon har ett system med Normatec-blåsor med dubbla luftkällor i kombination med värmeelement som fördelar värmen jämnt och tränger djupt in i muskler och vävnader.

Den här designen hjälper idrottare att röra sig och återhämta sig snabbare, och testpersoner rapporterar en känsla av lätthet och beredskap som liknar en avslutad uppvärmning.

Stövlarna har synkroniserade värme- och kompressionsinställningar, vilket gör att användarna kan styra båda skorna samtidigt eller individuellt. I innersulan på varje sko finns ett batteripaket som ger tre nivåer av justerbar kompression och värme.

“Jag har använt Nike x Hyperice-stövlarna som en viktig del av min återhämtningsrutin före och efter träningspass och tävlingar”, säger Nike-atleten Sha’Carri Richardson. “Deras lätta design passar sömlöst in i min dagliga rutin, och den kombinerade värmen och kompressionen påskyndar min återhämtning.”

funktioner hos nike x hyperice stöveln

“Återhämtning är en viktig del av alla idrottares program, men vi har lärt oss att “pre-covery” är lika viktigt”, förklarar Tobie Hatfield, Senior Director på Nike Athlete Innovation. “De stövlar och den väst vi har utvecklat med Hyperice förbereder kroppen för aktivitet, oavsett om du tävlar om ett mästerskap eller arbetar på fötterna hela dagen.”

Förbättringar av Nike x Hyperice Vest

nike x hyperice väst

Nike x Hyperice-västen riktar in sig på en tidigare okontrollerbar prestationsvariabel: miljön. Med hjälp av teknik från Hyperice X-serien levererar västen omedelbar uppvärmning och kylning genom termoelektriska kylare, vilket eliminerar behovet av is eller vätska. Den här funktionen gör det möjligt för idrottare att exakt kontrollera sin kroppstemperatur under uppvärmning och nedvarvning.

Västen är utrustad med termiska moduler och sensorer som självständigt övervakar och bibehåller kroppstemperaturen. En luftblåsa och en trycksensor i västen anpassar sig efter kroppen och trycker värmemodulerna inåt för att förbättra komforten och maximera värme- och kyleffekten.

nike x hyperice väst

“Att ta hand om min kropp har alltid varit avgörande för min basketkarriär. Detta engagemang har upprätthållit min höga spelnivå i över 21 år”, säger LeBron James, en av Nikes signaturatleter. “Från det ögonblick jag testade Nike x Hyperice-stövlarna och -västen under deras utveckling visste jag att de skulle revolutionera idrottarnas uppvärmnings- och återhämtningsprocesser.”

nike x hyperice väst

Feedback från idrottare och framtida innovationer

Idrottarnas synpunkter är avgörande för den pågående utvecklingen av Nike x Hyperice-stövlarna och -västen. Nike och Hyperice fortsätter att samla in feedback när idrottare integrerar dessa produkter i sina rutiner. De nya Nike x Hyperice-innovationerna kommer att släppas vid ett senare tillfälle och flytta fram gränserna för atletisk prestation och återhämtning.

“Hyperice har alltid hämtat inspiration från Nike, från produktinnovation till kontakter med idrottare”, säger Anthony Katz, grundare och VD för Hyperice. “Det här samarbetet representerar år av ansträngningar mellan våra varumärken för att leverera banbrytande skor och kläder som förbättrar prestanda och återhämtning. Och det här är bara början.”

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *