Nu har Flowlife lanserat Flowgun Heat – Massagepistol med djupgående värmeterapi

Flowgun Heat - Massagepistol med djupgående värmeterapi

Det är fantastiskt hur snabbt det går framåt i utveckling gällande återhämtningsprodukter just nu och ett av de företag som är långt framme i utvecklingen är faktiskt svenskt. Under de senaste året har Flowlife tagit fram en rad intressanta produkter och nu är det dags för ytterligare en när Flowgun Heat lanseras.

När jag tagit fram bästa massagepistoler på marknaden var det Flowgun One som hamnade högst på listan. Med en perfekt ergonomi och bra slaglängd är denna så nära perfektion man kommer. Det är helt enkelt en massagepistol i premiumklass med ett pris som ligger på medelnivå. Definitivt den massagepistol med bästa pris/kvalitetsförhållande just nu.

Därför är det med stort intresse som jag nu testar senaste lanseringen som Flowlife har att bjuda på i form av Flowgun Heat.

Nya Flowgun Heat – Vad kan vi förvänta oss?

Flowgun Heat - Massagepistol med djupgående värmeterapi

Flowgun Heat följer den stora trenden med massage kombinerat med värmebehandling. Detta var något som vi redan tidigare såg när man lanserade Flowfeet Heat där man lade till värmefunktion till deras bästsäljare Flowfeet tidigare i år.

Vi har i vårt hushåll använt denna produkt så gott som varje kväll de senaste månaderna och kan intyga att det är ett mirakel för trötta fötter. Vi har även Flowpillow Heat som använder samma infraröda värmeteknik för att massera nacken eller valfritt område på kroppen. Som jag skrivit tidigare är detta något av ett måste att använda ofta för mig som sitter många timmar framför datorn varje dag.

bästa massageprodukter för hemmabruk 2024

Det är ingen tvekan om att alla de revolutionerande massageverktygen som finns att tillgå numera gjort underverk för mitt välmående. Jag önskar att dessa var något som jag hade att tillgå medan jag ännu var mer aktiv som fotbollsspelare och maratonlöpare, men bättre sent än aldrig! Det viktigaste är ändå hälsan och välmåendet och för detta ändamål har dessa produkter gjort underverk.

Trots att jag alltid varit väldigt aktiv har jag tidvis haft både styv nedre rygg, styv nacke och ben. Regelbunden användning av massageverktyg för olika kroppsdelar tar helt bort dessa besvär och man behöver definitivt inte vara så aktiv som mig för att ha nytta av att använda dem.

Utforska djupgående värmeterapi och teknologisk innovation med Flowgun Heat. Flowgun Heat är framtidens massagepistol, skapad för att optimera prestation och återhämtning. Med en unik kombination av avancerad värme- och kylterapi anpassar sig denna massagelpistol efter dina behov, förbättrar muskelfunktion och påskyndar återhämtningen.

Tillbaka till Flowgun Heat. Vad är det egentligen för nytt som denna massagepistol kan tillföra. Utifrån produktbeskrivningen lovar det gott och jag ser fram emot att snart få tillfälle att testa den. Jag är nämligen snabb på att införskaffa nya massageprodukter när de landar i butikerna. Speciellt de från Flowlife eftersom jag har väldigt goda erfarenheter av dessa.

Nyckelfunktioner på Flowlife Heat

Flowgun Heat - Massagepistol med djupgående värmeterapi

Här är några av de nyckelfunktioner som finns på Flowlife Heat:

Värmeterapi

Flowgun Heat - Massagepistol med djupgående värmeterapi

Flowgun Heat skall nå upp till 50°C i värmeeffekt och du kan ställa in denna i tre olika värmelägen. Värme är som bekant viktigt för att förbereda musklerna för massage och med hjälp av denna värmeeffekt skall , musklerna bli optimalt förberedda genom att öka blodcirkulationen.

Värmeeffekten tillsammans med massagen mjukar upp musklerna och påskyndar återhämtningen.

Kylterapi

flowgun heat massagepistol med kylterapi

En annan unik egenskap som Flowlife Heat har är att den även har en funktion som ger kylning ända ner till 11°C. Även kyleffekten finns i tre olika lägen. Jag har alltså inte testat någon kyleffekt på massagepistoler tidigare så detta är en intressant funktion. Kyla är en av de effektivaste sätten att reducera inflammation och ömhet.

Kyleffekten på massagepistolen designad så att den fungerar direkt mot musklerna utan att aktivera vibrationsfunktionen och kan därigenom erbjuda kylterapi.

Flowgun Heat - Massagepistol med kylterapi

Jag vet att flera produkter på marknaden erbjuder detta för punktbehandling, bland annat vissa Cube-apparater från amerikanska märken. Enligt mina första tester fungerar detta riktigt bra och maskinen ger riktigt bra effekt även för kylbehandling för återhämtning eller om du har ont någonstans.

Andra viktiga egenskaper hos Flowgun Heat

nya flowgun heat massagepistol

Flowgun Heat har fem hastighetsinställningar från 1600 till 3000 RPM och den har en batteritid på 1-2 timmar. Batteritiden är inte industriledande, men detta är enligt mig en funktion som inte är avgörande – speciellt om du ändå har massagepistolen främst i hemmet. Numera finns det även möjlighet att ladda den även på resor.

Slaglängden ligger på 10 mm, vilket är lägre än Flowgun Ones 12 mm. Men med sin värme- och kyleffekt upplever jag att denna ger tillräckligt för att erbjuda den massage som behövs. Detta är en massagepistol som har många unika egenskaper som du inte hittar på andra modeller på marknaden.

Vikten ligger på 776g, så detta är en riktig lättviktare bland massagepistoler. Även ljudnivån är låg på dess >55.8dB. Det finns fem olika massagehuvuden på Flowgun Heat.

Greppet verkar aningen bredare och ett lite annorlunda gummibeslag än hos Flowgun One. Greppet är kanske inte på samma nivå, men den är ändå lätthanterlig och man kommer bra åt olika muskelgrupper utan att det belastar armen. Det är tydligt att Flowlife satsar mycket på ergonomi i sina massagepistoler och det gäller även Flowgun Heat.

Som du kan se är jag kanske lite för fäst vid Flowgun One. Denna nyhet skall kanske inte främst ses som en massagepistol som skall ersätta Flowgun One på något sätt, utan är snarast ett komplement med sin värme- och kyleffekt. Flowgun One är ändå en premiumvariant som saknar motstycke i dagsläget.

Med det sagt så blir det väldigt intressant att se vad denna nyhet kan erbjuda mina massagerutiner! Detta är med sina innovativa funktioner definitivt en produkt som även tar sig in på min lista över bästa återhämtningsprodukter för löpare.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *