Garmin lanserar Forerunner 265 och Forerunner 965 med AMOLED-display

Garmins nyaste GPS-löparklockor 2023

Det råder ingen tvekan om vilka GPS-löparklockor som är populärast på marknaden. Det gör också att varje ny lansering från företaget möts med ett stort intresse. Garmins nyaste GPS-löparklockor 2023 är Forerunner 265 och Forerunner 965 med AMOLED-display – två klockor som alldeles nyss kom ut på marknaden.

Både i Sverige och internationellt är det Garmin som dominerar och bland de olika modellerna är det speciellt Garmin 245 och Garmin 255 som kommit att bli storsäljare tack vare deras prisvärdhet. Men också flera andra modeller från Garmin är populära bland löparentusiaster. Hit hör också modellen Garmin Forerunner 745 som jag tidigare skrivit om här på bloggen.

Även Forerunner 955 har blivit prisad som den bästa löparklockan på många olika jämförelsesajter. Men frågan är om inte Forerunner 265 och 965 nu kommer att ta över tronen med alla uppdateringar som kommit på modellerna.

Garmins nyaste GPS-löparklockor 2023

Garmins nyaste GPS-löparklockor 2023

Nu lanserar alltså Garmin två nya modeller i Forerunner-serien som garanterat kommer att finnas med som heta kandidater bland årets bästa gps-löparklockor 2023.

I början av mars meddelade Garmin att man lanserar Forerunner 265 och Forerunner 965 som är deras första dedikerade smartwatches för löpning i Forerunner-serien som har färgstarka AMOLED-displayer. Detta är en intressant utveckling eftersom en av svagheterna på flera av modellerna hos Garmin enligt mig är skärpan på skärmen.

Dessutom har smarta och innovativa funktioner lagts till på klockorna – ytterligare en svaghet som Forerunner-serien haft i jämförelse med andra smartwatches på marknaden.

Båda klockorna är tillverkade i lättviktsmaterial och är ljusstarka. De har också en färgskärm som kan vara ständigt påslagen och som är enkel att läsa av oavsett väderförhållanden. En responsiv touchskärm kompletteras med Garmins traditionella design som innefattar fem knappar. Navigation är definitivt en av Forerunner-seriens främsta styrkor och där ser vi nu ytterligare förbättringar.

Forerunner 965 har en boett i titan som känns lätt på handleden. Dessutom ger denna träningsklocka avancerad träningsdata och insikter kring din hälsa som gör förberedelserna inför nästa stora lopp enklare. Forerunner 265 har en batteritid på upp till 15 dagar i smartwatchläge och Forerunner 965 har en batteritid på upp till 23 dagar.

Ytterligare förbättringar gällande smarta funktioner

Garmins nyaste GPS-löparklockor 2023

Forerunner 265 och Forerunner 965 erbjuder nya innovativa verktyg som hjälper dig i din dagliga träning och vid återhämtningen. Det gör det enklare att ta del av insikter om daglig hälsa, med bland annat smartaviseringar. Här är några av de smarta funktioner du hittar på klockorna:

  • En morgonrapport ger dig insikter om den senaste nattens sömn och dagens träningsutsikter. Du får också HRV-status (heart rate variability) och väderinformation (när klockan är hopparad med en smartphone). 
  • Du kan använda Garmins tävlingswidget för att få träningstips, personligt anpassade dagliga träningspass och förutsägelser om sluttid för ett kommande lopp baserat på baninformation, väder och tidigare prestationer. 
  • Personliga dagliga föreslagna träningspass anpassas efter varje löprunda för att optimera din prestation och återhämtning. Denna tar också med de kommande lopp som du har lagt in i kalendern i Garmin Connect i beräkningen.
  • Funktionen Träningsberedskap ger en poäng som bland annat baseras på din sömnkvalitet, återhämtning och träningsmängd. Med hjälp av den kan du enklare avgöra om det är en bra dag för tuffare träning eller om du bör ta det lugnt.
  • Du kan följa din pulsvariabilitet då du sover för att få en helhetsbild kring din hälsa och bättre hantera ditt behov av återhämtning.
  • Du kan mäta löpkraft och löpdynamik såsom kadens, steglängd, markkontaktstid och ännu mer direkt från handleden – varken app eller tillbehör behövs.

Sammantaget visar dessa funktioner på hur löparklockorna blir allt bättre på att hjälpa oss i vår dagliga träning genom att beakta återhämtningen som en viktig del av träningen. Speciellt om du är nybörjare är det viktigt att få hjälp med detta, då du kanske inte är så van vid att tolka kroppens signaler.

Forerunner 265

nya Garmin Forerunner 265 gps löparklocka 2023

Den förmånligare av Garmins nyaste GPS-löparklockor 2023, Garmin Forerunner 265 har ett rekommenderat cirkapris på 5 849 kronor. Denna klocka har en mängd funktioner för att hjälpa dig bli bättre, snabbare och prestera bättre på kommande lopp.

Garmin Firstbeat Analytics mäter prestation; som VO2 Max, prestationsförhållande, träningseffekt och ännu mer. Om du tränar du inför ett lopp kan du använda dig av adaptiva träningsplaner och välja om du vill lägga till ditt lopp i kalendern i Garmin Connect.

Då får du dagliga föreslagna träningspass eller kan använda dig av expertplanering från Garmins coacher via Garmin Coach. Det finns också möjlighet att planera tävlingsstrategi med hjälp av PacePro, som är en lutningsanpassad guidning för utvalda banor eller distanser. SatIQ-teknologin och multi-band GPS ger dig också en utmärkt positionsnoggrannhet även i mer utmanande miljöer. 

Forerunner 265 har även koll på din hälsa dygnet runt. Det finns en handledsbaserad Pulse Ox sensor som mäter dina energinivåer med funktionen Body Battery, en avancerad sömnregistrering med sleep score och stressmätning. Du ges även möjlighet att registrera menstruation och graviditet.

Garmin 265 gps löparklocka

Sammantaget är Forerunner 265 en smartwatch för löpning som är full med uppkopplade funktioner, där du får smartaviseringar och till och med kan hämta låtar från Spotify®.

Forerunner 265 finns i två storlekar, Forerunner 265S som kommer i 42 mm och har en batteritid på upp till 24 I GPS-läge och upp till 15 dagar i smartwatchläge. Forerunner 265 kommer i 46 mm och har en batteritid på upp till 20 timmar i GPS-läge och upp till 13 dagar i smartwatchläge.

Forerunner 965

Garmin Forerunner 965 gps löparklocka 2023

Forerunner 965 är premiumklockan med ett rekommenderat cirkapris på 7 599 kronor. Denna är framtagen för de som strävar efter att bli bäst.

Vad är då skillnaden på Forerunner 965 i jämförelse med Forerunner 265? Jo, här hittar du fler prestationsdata, inbyggda kartor och möjligheten att lagra ännu fler låtar direkt i klockan.

Du hittar också den nya funktionen belastningsförhållande som mäter ditt belastningsförhållande på kort- och medellång sikt. Detta hjälper dig i din träning så att du inte ökar träningsmängden för snabbt. Om du vill hålla dig skadefri är detta ett utmärkt verktyg.

Funktionen Uthållighet i realtid (Real time Stamina) hjälper dig också hantera dina ansträngningsnivåer medan ClimbPro gör så att du i realtid kan se information om nuvarande och kommande stigningar, distans och höjdstigningar. Det finns också inbyggda kartor i fullfärg som hjälper dig att hålla dig på rätt spår och klara hela distansen oavsett om du springer eller cyklar på vägar eller i tät skog. 

Ytterligare en sak som förstärker känslan av att Forerunner 965 är en premiumklocka är dess lätta boett i titan och dess stora AMOLED-display på 1.4”. Den har en storlek på 47 mm och en batteritid på upp till 31 timmar i GPS-läge och upp till 23 dagar i smartwatchläge.

Summering – Garmins nyaste GPS-löparklockor 2023

Detta är Garmins nyaste GPS-löparklockor 2023 i den populära Forerunner-serien. Man kan redan se att det finns ett stort intresse för de båda modellerna för alla löparentusiaster som siktar på att slå nya rekord på vårens och sommarens tävlingar.

Det märks att Garmin tagit till sig av erfarenheterna från svagheterna i deras tidigare modeller i Forerunner-serien för att utveckla mer kompletta modeller av löparklockor. I en värld där smartwatches blir allt bättre på att mäta allmänhälsan, blir också konsumenterna mer krävande. Det är något som också utvecklats i Garmins nyaste GPS-löparklockor 2023.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *