Smini Fly pannlampa från Silva vinner ISPO Award för sin innovativa design

Smini Fly pannlampa från Silva vinner ISPO Award för sin innovativa design

Silva har gjort det igen med sin nya pannlampa, Smini Fly, som har vunnit ISPO Award tack vare sin kompakta, cirkulära och funktionella design. Med en vikt på endast 38,5 gram och en ljusstyrka på 250 lumen, är Smini Fly en idealisk följeslagare för både löprundor och vandringar. Den fungerar även som en pålitlig backup-lampa under tävlingar.

Jag skrev tidigare om att Silva nyligen lanserat ultralätta löparvästar och tillbehör inom det superheta traillöpningssegmentet, men det är främst bland pannlampor man gjort sig ett namn. Det är också där man nu prisbelönats med ett av världens mest prestigefyllda outdoor-priser ISPO Award.

Juryn för ISPO Award motiverade sitt val med att Silva har lyckats integrera många funktioner i en liten och lättanvänd pannlampa. De hyllade också den fräscha designen, det cirkulära materialvalet och den moderna färgpaletten hos Smini Fly.

En superlätt pannlampa med smarta funktioner

Smini Fly pannlampa från Silva vinner ISPO Award för sin innovativa design

Med sin vikt på endast 38,5 gram är Smini Fly Silvas lättaste pannlampa hittills. Den kompakta designen gör att den lätt får plats i handflatan. Med en ljusstyrka på 250 lumen och Silva Intelligent Light-teknologi, som kombinerar fokuserat avståndsljus med brett ljus på nära håll, är den perfekt för alla typer av aktiviteter.

Ett rött LED-läge hjälper till att bevara mörkerseendet. Smini Fly är dessutom vattenresistent enligt IPX5 och levereras med ett uppladdningsbart USB-C batteri.

Utvecklingen av Smini Fly inspirerades av ultralöparen och Silva-atleten Philipp Ausserhofer. Han behövde en kompakt reservlampa för sina ultralopp som även kunde användas för dagliga löprundor och vandringar. Resultatet blev Smini Fly – en minimalistisk och effektiv pannlampa.

Hållbarhet och cirkulär design

Smini Fly pannlampa från Silva vinner ISPO Award för sin innovativa design

Smini Fly är tillverkad med hållbarhet i åtanke. Både lamphuvudet och pannbandet är gjorda av återvunnet material. Dessutom är lamphuvudet fäst med skruvar, vilket gör det enkelt att demontera och återvinna vid slutet av produktens livscykel. Pannlampan har också en QR-kod som ger användaren tillgång till produktinformation.

”Vi arbetar hårt för att göra våra produkter mer miljövänliga. Vi har börjat använda återvunnet material i våra produkter och med Smini Fly tar vi vårt första steg mot en cirkulär design. Det är en helt modulär produkt,” säger Emma-Louise Gustafsson, ansvarig produktutvecklare på Silva.

Tillgänglighet och pris

Smini Fly kommer att finnas tillgänglig i färgerna svart, rosa och mintgrönt från och med september 2024 på Silvas hemsida, med ett rekommenderat pris på 499 SEK.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *