Här är Polars senaste nyhet Vantage V3 – Kolla in klockan som vann pris i prestigefyllda iF DESIGN AWARD 2024

nya polar vantage v3 gps-klocka

I oktober 2023 lanserade Polar sin senaste modell i serien Vantage, en modell som blivit väldigt populär bland löpare. Denna premiumklocka för multisport har inte bara en ny, fantastisk nordisk design utan är också utrustad med Polar Elixir™, en banbrytande biosensorteknik som är utformad för att tillgodose idrottare på alla nivåer. Här är allt du behöver veta om nya Polar Vantage V3 och dess funktioner.

Nu när våren är här är det många som letar efter bra löparklockor för sina unika behov. I ett skilt inlägg har jag skrivit om bästa GPS-löparklockor och vad du bör tänka på när du köper en. Där har jag också jämfört olika märken som finns på marknaden. Ett av dessa är Polar som jag själv främst använde mig av medan jag bodde i Finland.

Nu finns även Polars nyaste premiumklocka Polar Vantage V3 ute på marknaden och det är spännande nyheter för dig som letar efter en pålitlig löparklocka för våren och sommaren.

Polar Vantage V3 – Oöverträffad precision i hälsoövervakningen

Nya Polar Vantage V3 multisportklocka funktioner

Hjärtat i Vantage V3 är Polar Elixir™, en avancerad sensorplattform som kan övervaka ett brett spektrum av kroppsfunktioner, inklusive hjärtaktivitet, det autonoma nervsystemet och kroppstemperatur.

Med den här tekniken kan klockan ge detaljerade insikter om bärarens fysiska tillstånd, t.ex. syrenivåer i blodet, hudtemperatur och elektriska hjärtsignaler genom Wrist-ECG-funktionen. Dessutom innebär introduktionen av Polars Gen-4 OHR-sensor ett betydande framsteg när det gäller noggrannheten i optisk pulsmätning.

Utformad för atletiska topprestationer

nya polar vantage v3 gps-klocka

Vantage V3 bygger vidare på arvet från Vantage V-serien och är fullmatad med viktiga verktyg som hjälper idrottare att uppnå sin fulla potential. Enheten har en högupplöst AMOLED-pekskärm, GPS med dubbla frekvenser, offline-kartor och en ny processor för oöverträffad prestanda.

Enligt Polars VD Sander Werring representerar Vantage V3 kulmen på Polars ambitioner och drivs av den mest sofistikerade biosensortekniken hittills.

Nya Polar Vantage V3 multisportklocka funktioner

Polars engagemang för sportvetenskap och innovation är tydligt i Polar Elixir™, som mäter fler fysiologiska och mekaniska datapunkter än någonsin tidigare. Detta genombrott förbättrar Smart Coaching-algoritmerna, så att användarna kan utnyttja den mest omfattande sviten av tränings- och återhämtningsverktyg som finns tillgängliga.

Sensorns noggrannhet vid mätning av syremättnad i blodet – ett viktigt mått för träning på hög höjd – har validerats i en samarbetsstudie, vilket visar att den är likvärdig med medicintekniska produkter.

En blandning av stil och funktionalitet

nya polar vantage v3 gps-klocka

Polar Vantage V3 utmärker sig inte bara när det gäller prestanda, dess design är lika imponerande. Inspirerad av Polars nordiska rötter
rötter, har klockan ett elegant utseende som passar både atletisk och vardaglig klädsel.

Den 1,39 tum stora AMOLED-pekskärmen ger en stor, levande display som kompletteras av en lätt aluminiumram och praktiska, handskvänliga knappar. Kompatibilitet med 22 mm standardarmband ökar mångsidigheten och användarvänligheten.

Förbättrad prestanda och utforskningsfunktioner

nya polar vantage v3 gps-klocka funktioner

Vantage V3 överträffar sin föregångare med en 129 % snabbare processor och 32 GB lagringsutrymme. GPS med dubbla frekvenser ger exakt distansmätning, medan den förbättrade batteritiden ger stöd för upp till 140 timmars träning.

Dessutom uppmuntrar offline-kartfunktioner, inklusive track-back och turn-by-turn-vägledning, till utforskning utan rädsla för att gå vilse.

Ett heltäckande verktyg för idrottare

Nya Polar Vantage V3 multisportklocka funktioner

Med över 150 inbyggda sportprofiler är Vantage V3 en ovärderlig resurs för idrottare som ägnar sig åt olika aktiviteter. Den innehåller omfattande spårningsverktyg för träning, återhämtning och sömn, vilket säkerställer att användarna tränar effektivt och återhämtar sig ordentligt.

Enhetens förmåga att övervaka återhämtning över natten ger insikter om övergripande välbefinnande och beredskap för nästa utmaning.

Sömlös integration med Polar Flow

Nya Polar Vantage V3 multisportklocka funktioner

Med Polar Flow-appen och webbplatsen kan användarna enkelt se sina aktivitets-, fitness- och hälsodata. Den här plattformen möjliggör målsättning, uppföljning av framsteg och tillgång till detaljerade insikter om träning, sömn och återhämtning, vilket ger idrottare möjlighet att optimera sina prestationer och uppnå sina ambitioner.

Tillgänglighet och pris

Polar Vantage V3 finns i tre färgalternativ Night Black, Sky Blue och Sunrise Apricot till ett pris på 6 499 kronor.

Polars Vantage V3 vinner prestigefyllda iF DESIGN AWARD 2024

Polars Vantage V3 vinner prestigefyllda iF DESIGN AWARD 2024

Ytterligare ett bevis för den förträffliga designen hos Polar Vantage V3 är det faktum att klockan vann pris i prestigefyllda iF DESIGN AWARD för 2024 i produktkategorin klockor/smycken.

Vantage V3 imponerade en jury bestående av 132 globala experter och vann priset med sin revolutionerande design som är skräddarsydd för både atletisk prestation och daglig användning.

Klockan utmärkte sig särskilt i kategorin Form, där den fick imponerande 90/100 poäng och överträffade konkurrenterna med bred marginal.

iF DESIGN AWARD, som arrangeras av Hannover-baserade iF International Forum Design GmbH, är en årlig hyllning till de mest uppfinningsrika designerna världen över. I år var konkurrensen intensiv, med nästan 11 000 bidrag från 72 länder som tävlade om denna kvalitetsstämpel.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *