Upplev känslan med att cykla utomhus med Tacx NEO Bike Plus – En revolution inom inomhuscykling

bästa spinningcykeln 2024

Garmin presenterade i slutet av fjolåret Tacx NEO Bike Plus, en spinningcykel som erbjuder en uppslukande och realistisk cykelupplevelse. Denna avancerade inomhuscykel kombinerar en tyst drift med precision i data om kraft, hastighet och kadens, vilket gör den idealisk för allt från lugna turer till intensiva sprintar. Tacx NEO Bike Plus är unikt utformad för att kunna anpassas efter personliga inställningar, vilket möjliggör en skräddarsydd och bekväm cykelupplevelse för varje användare. Detta är enligt mig bästa spinningcykeln 2024.

Jag har tidigare skrivit om bästa spinningcyklar för hemmet och där var Tacx Neo Bike Plus mitt toppval. Den imponerar på många områden med sina moderna funktioner och verklighetstrogna cykelupplevelser. Den är samtidigt ett bevis på hur långt vi kommit gällande teknologin för träningsredskap för hemmet.

Innovativa funktioner och anpassningsbar design

Tacx NEO Bike Plus skiljer sig från andra inomhuscyklar med sin förmåga att simulera realistiska vägkänslor och lutningar. Utrustad med programmerbara växelreglage, kan den enkelt ställas in för att efterlikna växlingssystemen från SHIMANO, SRAM eller Campagnolo.

Cyklister kan även uppleva olika terrängtyper, som kullersten och grus, genom att ansluta till Tacx Training-appen eller andra kompatibla tredjepartsappar.

bästa spinningcykeln 2024

Dessutom erbjuder cykeln dynamisk tröghet för en realistisk känsla av framåtrörelse och kan exakt simulera nedförsbackar när den är ansluten till en extern strömkälla. Den avancerade mätningen av pedaltag ger cyklister möjlighet att analysera och förbättra sin trampteknik för maximal effektivitet.

Bästa spinningcykeln för anpassad komfort och interaktiv träning

bäst i test spinningcykel 2024

Tacx NEO Bike Plus har en effektmätning med en noggrannhet inom 1%, samt konsekvent och pålitlig mätning av hastighet och kadens. Designen är stabilt balanserad för maximal komfort och minimalt ljud, vilket gör den idealisk för inomhusträning.

Cykeln kan anpassas för att passa olika användare i hushållet, med justerbara vevarmar och enkla justeringar av sadel och styre.

Den inbyggda displayen på 4.5 tum och USB-uttagen möjliggör anslutning till Tacx Training-appen och andra populära träningsplattformar. Användare kan följa med i strukturerade träningspass, delta i realtidstävlingar och få tillgång till över 250 videor från olika platser världen över.

All prestationsdata lagras och analyseras enkelt i Garmin Connect™-appen.

Tacx Neo Bike Plus recension

tacx neo bike plus spinningcykel recension

Tacx Neo Bike Plus har precis som alla andra spinningcyklar både fördelar och nackdelar. Här sammanfattar jag några av de främsta:

Fördelar med Tacx Neo Bike Plus

  • Exceptionell realism: Tacx Neo Bike Plus är enastående när det gäller att återskapa känslan av att cykla på riktiga vägar. Svänghjulets tröghet efterliknar viktfördelningen och accelerationen hos en riktig cykel, medan funktionen för simulerad vägkänsla subtilt vibrerar cykeln för att simulera olika vägytor, från slät trottoar till grova kullerstenar.
  • Smidig och responsiv: Cykelns motståndsjustering är otroligt smidig och responsiv, och matchar exakt förändringarna i lutning eller kraftuttag på virtuella rutter eller strukturerade träningspass. Den exakta kontrollen ger en sömlös och engagerande cykelupplevelse.
  • Ergonomisk komfort: Cykelns design prioriterar komfort och justerbarhet. Styret och växlarna är ergonomiskt utformade för att efterlikna känslan hos en landsvägscykel, medan sadel och styrstam kan finjusteras för att passa individuella preferenser. Detta säkerställer en bekväm körning även under längre träningspass.
  • Integrerad fläkt och hållare för surfplatta: Tacx Neo Bike Plus levereras med en inbyggd fläkt som automatiskt justerar sin intensitet baserat på min körintensitet, vilket ger en uppfriskande bris under högansträngningspass. En robust hållare för surfplattan håller dessutom cykelappen eller virtuella träningsplattform inom räckhåll.
  • Sömlös anslutning: Cykeln kan anslutas sömlöst till olika cykelappar och träningsprogram, så att du kan välja från ett stort bibliotek av virtuella rutter, strukturerade träningspass och träningsutmaningar. Den här anslutningen öppnar upp en värld av möjligheter för personlig träning och motivation.

Nackdelar med Tacx Neo Bike Plus

  • Högt pris: Tacx Neo Bike Plus kommer med en premiumprislapp, vilket gör den till en investering för seriösa cyklister som söker den ultimata inomhuscykelupplevelsen.
  • Begränsad simulering av lutning: Cykelns lutningssimulering är begränsad till 25%, vilket kanske inte räcker för cyklister som ofta tacklar branta stigningar i verklig cykling.
  • Enstaka programvarufel: Det har förekommit några fall av programvarufel, t.ex. att motståndet inte reagerar som förväntat eller att den virtuella rutten inte matchar cykelns rörelser. Tacx har dock aktivt tagit itu med dessa problem genom firmwareuppdateringar.

Sammantaget är Tacx Neo Bike Plus en enastående spinningcykel som lyfter träningsupplevelsen av inomhuscykling till nya höjder och mitt val till bästa spinningcykeln 2024. Dess realistiska känsla, smidiga respons och fokus på komfort gör det till ett perfekt val för cyklister som vill träna effektivt och njuta av en sömlös inomhuscykelupplevelse.

Även om den höga prislappen kan vara avskräckande för vissa, gör cykelns oöverträffade prestanda och uppslukande funktioner den till en värdefull investering för seriösa cyklister som söker den ultimata cykeluppsättningen inomhus.

Tillgänglighet och pris

Tacx NEO Bike Plus finns tillgänglig hos utvalda återförsäljare, med ett rekommenderat cirkapris på 42 899 kronor.

*Obs: För full tillgång till alla funktioner i Tacx Training-appen krävs ett Tacx Premium- eller Premium HD-abonnemang.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *