Bästa produkter för återhämtning vid träning 2024

bästa produkter för återhämtning 2024

Träning är oerhört viktigt för god hälsa, men det som många glömmer är att sköta om kroppen även vid sidan om träningen. Tillräckligt med sömn och bra kosthållning är två av de viktigaste sakerna att hålla koll på för god allmänhälsa. Det finns dock även mycket annat du kan göra för din kropp för att prestera bättre, få bättre hälsa och njuta mer av träningen. Här är bästa produkter för återhämtning vid träning 2024.

I en stressig vardag blir fokuset ofta alltför ensidigt för många av oss. Vi nöjer med oss att hinna med träningen, utan att känna efter hur vi egentligen känner oss. Ibland skulle vi säkert må bättre av att fokusera på vila och återhämtning istället för att bege oss ut på ytterligare en löprunda.

Elitidrottare har betydligt mer tid att ägna sig åt återhämtning och skadeförebyggande åtgärder. Men även andra har mycket att vinna på att lägga mer tid på detta.

Bästa produkter för återhämtning vid träning 2004

Bästa produkter för återhämtning vid träning 2004

Här tar jag fram några av de bästa produkterna för återhämtning som finns på marknaden. Oavsett om det gäller återhämtning för löpare eller återhämtning för idrottare generellt. Med dessa i ditt hem behöver du inte besöka massören så ofta, utan kan själv ta hand om denna viktiga del av träningen.

Massagepistol – kommer åt överallt

bästa produkter för återhämtning massagepistol

Massagepistoler har blivit oerhört populära bland idrottare under de senaste åren. Här har utvecklingen varit snabb och två av de största märkena på marknaden är Hyperice och Therabody. När jag väljer bästa massagepistol just nu är det dock en modell från svenska Flowlife som jag väljer.

Flowlife Flowgun One har en slaglängd på 12mm, vilket är imponerande för dess storlek. Den kompakta storleken gör att man enkelt kommer åt alla partier av kroppen utan att behöva anstränga armen alltför mycket. Gummigreppet gör också denna massagepistol oerhört ergonomisk.

Kompakta massagepistoler vinner terräng för tillfället och Flowlife Flowgun One är definitivt en av bästa produkter för återhämtning vid träning 2024.

Kompressionsstrumpor och kläder – påskyndar återhämtningen

Kompressionsstrumpor är väldigt behändiga att använda sig av för att lindra smärta som uppstått från bland annat kramper, benhinneinflammation och hälseneinflammation. Själv använder jag helst kompressionsstrumpor mellan träningspassen istället för under själva löprundorna för att påskynda återhämtningen. Det mest vanliga är dock att använda dem under träning.

Världsledande och föregångare inom området är australiensiska 2XU, som även varit ledande i Sverige en längre tid. De har en svensk sida och stark representation även här.

Hos 2XU hittar du allt från överdelar med kompression till kompressionsstights och kompressionsstrumpor. Det som imponerar med produkter från detta märke är hålllbarheten. Det märks att produkterna är gjorda för att hålla en längre tid – något som är långtifrån någon självklarhet när det gäller produkter som kompressionsstrumpor.

TENS muskelstimulatorer – förbättrar återhämtning och förbättra muskelstyrkan

Bästa produkter för återhämtning vid träning 2024

TENS Muskelstimulatorer har bevisats förbättra tränings- och idrottsresultat enligt forskning. Själv använder jag TENS produkter från Flowlife som är framtagen för att minska smärta och påskynda återhämtningen med hjälp av elektroniska impulser.

Detta är speciellt användningsbart när jag jobbar eftersom du inte själv aktivt behöver använda händerna. Du styr enkelt denna produkt med tillhörande Flowlife TENS App där du kan välja mellan 43 olika behandlingsprogram för alla olika typer av behov.

Denna produkt skall hjälpa till med att bland annat blockera smärta, lindra mensvärk och påskynda återhämtningen.

Massagekuddar – bäst för nackbesvär

Massagekuddar är väldigt sköna att använda sig av i återhämtningssyfte. Vid sidan av mina massagepistoler Therabody Elite och Flowgun One samt TENS by Flowlife, är Flowpillow Heat den produkt som jag oftast använder mig av i återhämtningssyfte. Den är också väldigt populär hos min flickvän.

När jag suttit för länge framför datorn och fått styv nacke är Flowpillow Heat alltid en räddning i nöden och något som omedelbart tar bort styvheten i nacken. Men den kan även med fördel användas både för baklår och vader – två utsatta områden för löpare.

Flowfeet Heat

Flowfeet Heat bästa massage för fötter

Nya Flowfeet Heat är ett riktigt under för trötta fötter! Jag är själv plattfotad och har ofta problem med kramp under fötterna efter tuffa pass. Därför använder jag denna när jag sätter mig ner framför datorn för att jobba för att undvika detta.

Det är inte endast skönt för fötterna, utan gör också så att fötterna och benen återhämtar sig snabbare och så at du undviker att vakna upp med kramp under foten.

Flowfeet Heat använder sig av infraröd värmeteknik tillsammans med dynamisk kompressionsmassage och är designad för att erbjuda en omslutande värme på upp till 50°C. Om du inte testat den förut så kan jag rekommendera att du gör det!

Återhämtningsbyxor – nästa generations återhämtningsprodukt

bästa återhämtningsbyxor 2024

En av de mest avancerade av alla återhämtningsprodukter för idrottare är kompressionsbyxor som är riktigt stora i länder som USA. Sökvolymen har ökat enormt på denna produkt de senaste åren online. Dessa har ofta kallats “nästa generations återhämtningsprodukt”.

Flowpression från Flowlife använder ett pneumatiskt massagesystem (en form av tryckmassage) där sammandragande pulser kramar om benen och skapar en rytm mellan reducerat och frisläppt blodflöde. 

Den är utrustad med sex kraftfulla tryckkammare som omsluter benen från fot till höft. Vid start fylls valda tryckkammare med luft och reducerar blodflödet tillfälligt. Trycket släpper och nytt, syrerikt blod flödar genom dina ben.

Återhämtningssystemet för benen hjälper dig både att värma upp benen före träning återhämta dig efter träning och tävling. Här finns även en app för att du skall kunna integrera din återhämtningssession med din träningsplan och styra den direkt från telefonen.

Detta är en av de återhämtningsprodukter som står näst i tur att införskaffas för min del.

Badkar för isbad – En av de största trenderna just nu

bästa isbadkar 2024

En av de stora trenderna online just nu är små kompakta badkar för isbad. Isbadande har alltid varit populärt hos en viss grupp svenskar, men vad som är nytt är att många även köper hem små kompakta badkar för sina lägenheter.

Dessa produkter är nämligen så små att de kan placeras på balkongen eller t.o.m. toaletten hos en normalstor lägenhet. Vi köpte denna för en vecka sedan och tar den i användning nästa vecka på vår terrass.

Att kyla ner kroppen har länge varit en beprövad metod för återhämtning bland idrottare och används bland annat hos de flesta proffslag inom fotboll numera. Även för löpare är detta en metod värd att testa på.

Foamroller – mångsidigt och enkelt att använda

Bästa produkter för återhämtning vid träning 2024

En foamroller bör finnas i varje hem oavsett om du tränar eller inte. Jag rekommenderar också att du har olika typer av foamrollers med olika hårdhet och mönster.

En hård foamroller bearbetar nämligen musklerna på ett helt annat sätt än en mjuk. Om du har riktigt ömma muskler kan det vara en bra idé att börja från en mjuk variant och sedan övergå till en hårdare foamroller vartefter de mjukas upp.

Jag använder inte enbart foamrollern för mina ben, utan jag rullar också ryggen varje kväll när jag suttit och jobbat länge framför datorn.

Fascia-rulle – för djup massage

deep tissue massage roller

Fascia-rullen skiljer sig aningen från en standard foamroller med sina stora knogar på ytan. Den ger en djupare masseringseffekt än släta rullar och ger effektiv djupmassage på egen hand.

Jag rekommenderar att du börjar med att mjuka upp dina muskler med vanlig foamroller innan du börjar använda fascia-rullen. Men den är mycket effektiv när du vant dig vid massage med denna.´

Uppkopplad wearable – bäst för nedre rygg

Bästa produkter för återhämtning vid träning 2024

Det har länge spekulerats i hur morgondagens bärbara teknik kommer att påverka oss. Redan idag kan vi se flera smarta produkter som kan hjälpa oss både vid skador och återhämtning.

Ryggproblem är en av våra vanligaste skador och här kan Venom Back hjälpa till med att värma upp och mjuka upp stela muskler. Det är är en innovativ och digitalt uppkopplad wearable som använder värme och vibrationer detta ändamål.

Även Venom Leg använder sig av samma teknik för att värma upp, mjuka upp och lätta stela muskler. Denna kan användas på knä, quadriceps, baksida lår och vader.

Kylbehandling lokalt

Bästa produkter för återhämtning vid träning 2024

Att använda sig av kylbehandling för återhämtning är ett gammalt knep. Själv beger jag mig ofta ner till havet här i Malta efter avverkat träningspass för att kyla ner kroppen efter ett löppass.

Det finns också produkter numera som ger dig effektiv så kallad kryoterapi, utan att behöva ta till varken ispåsar eller kallbad. Här finns bland annat Hyperice ICT Shoulder som är utformad för att behandla och/eller förhindra axelsmärta och inflammationer.

bästa behandling mot löparknä

Knäproblem är vanliga hos löpare och Hyperice ICT Knee är framtagen för att behandla och/eller förebygga knäsmärta och inflammationer i knät. Även för korsband/ligament/menisk-skador samt löparknä är Hyperice ICT perfekt att använda sig av.

Det är många som hör av sig och frågar vad de skall göra om de drabbats av löparknä. Här har du en behandlingsmetod som kan hjälpa dig att snabbare återhämta dig om du drabbats av löparknä.

bästa behandling mot tennisarmbåge

Hyperice ICT Utility finns också för att behandla och/eller förhindra stukad fot eller handled, tennisarmbåge, benhinneinflammation eller ledinflammationer.

Här gav jag er bästa produkter för återhämtning vid träning 2024 som jag kan rekommendera. Speciellt massagepistoler, massagekuddar och foamrollers är något som jag använder nästan dagligen för optimal återhämtning. Med alla framsteg som vi sett de senaste åren inom området är det nästan en nödvändighet att ha någon av dessa produkter hemma.

Jag önskar att jag haft dessa produkter redan tidigare i mitt liv, men ingen orsak att gråta över spilld mjölk – speciellt eftersom tekniken hos produkterna inte var tillräckligt utvecklad för tio år sedan. Men nu är det äntligen dags att dra full nytta av teknikens under även bland återhämtningsprodukter!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *