Bästa produkter för återhämtning vid träning

bästa produkter för återhämtning

Träning är oerhört viktigt för god hälsa, men det som många glömmer är att sköta om kroppen även vid sidan om träningen. Tillräckligt med sömn och bra kosthållning är två av de viktigaste sakerna att hålla koll på för god allmänhälsa. Det finns dock även mycket annat du kan göra för din kropp för att prestera bättre, få bättre hälsa och njuta mer av träningen.

I en stressig vardag blir fokuset ofta alltför ensidigt för många av oss. Vi nöjer med oss att hinna med träningen, utan att känna efter hur vi egentligen känner oss. Ibland skulle vi säkert må bättre av att fokusera på vila och återhämtning istället för att bege oss ut på ytterligare en löprunda.

Elitidrottare har betydligt mer tid att ägna sig åt återhämtning och skadeförebyggande åtgärder. Men även andra har mycket att vinna på att lägga mer tid på detta.

Bästa produkter för återhämtning

Här tar jag fram några av de bästa produkterna för återhämtning som finns på marknaden. Oavsett om det gäller återhämtning för löpare eller återhämtning för idrottare generellt. Med dessa i ditt hem behöver du inte besöka massören så ofta, utan kan själv ta hand om denna viktiga del av träningen.

Foamroller

En foamroller bör finnas i varje hem oavsett om du tränar eller inte. Jag rekommenderar också att du har olika typer av foamrollers med olika hårdhet och mönster.

En hård foamroller bearbetar nämligen musklerna på ett helt annat sätt än en mjuk. Om du har riktigt ömma muskler kan det vara en bra idé att börja från en mjuk variant och sedan övergå till en hårdare foamroller vartefter de mjukas upp.

Jag använder inte enbart foamrollern för mina ben, utan jag rullar också ryggen varje kväll när jag suttit och jobbat länge framför datorn.

Fascia-rulle

deep tissue massage roller

Fascia-rullen skiljer sig aningen från en standard foamroller med sina stora knogar på ytan. Den ger en djupare masseringseffekt än släta rullar och ger effektiv djupmassage på egen hand.

Jag rekommenderar att du börjar med att mjuka upp dina muskler med vanlig foamroller innan du börjar använda fascia-rullen. Men den är mycket effektiv när du vant dig vid massage med denna.

Kompressionsstrumpor

Kompressionsstrumpor är väldigt behändiga att använda sig av för att lindra smärta som uppstått från bland annat kramper, benhinneinflammation och hälseneinflammation. Själv använder jag helst kompressionsstrumpor mellan träningspassen istället för under själva löprundorna för att påskynda återhämtningen. Det mest vanliga är dock att använda dem under träning.

Dessa kompressionsstrumpor har hela 6 graderade kompressionszoner, där den ökade cirkulationen både förbättrar prestationen och påskyndar återhämtning.

Massagepistol

bästa massagepistol

Massagepistoler har blivit oerhört populära bland idrottare under de senaste åren. Här har utvecklingen varit snabb och ett av de största märkena är Hyperice. Hypervolt massagepistol är mycket kraftfull oavsett om du behöver hjälp med stel nacke och rygg eller behöver maximera återhämtningen efter träning.

Nu har Hyperice även släppt Hypervolt Plus som är 30% mer kraftfull än deras tidigare modell. Denna går även att para ihop med Hyperice Appen, där du kan starta ett program och låta HyperSmart™ analysera din träningsdata. Hastigheten på massagepistolen kommer automatiskt justeras under ditt program för optimal uppvärmning och återhämtning.

Återhämtningsbyxor

Den mest avancerade av alla återhämtningsprodukter för idrottare är NormaTec PULSE 2.0, som även ofta kallas ”nästa generations återhämtningsprodukt”.

Återhämtningssystemet för benen hjälper dig både att värma upp benen före träning återhämta dig efter träning och tävling. Här finns även en app för att du skall kunna integrera din återhämtningssession med din träningsplan och styra den direkt från telefonen. Här kan du läsa mer om hur denna återhämtningsprodukt fungerar och vilka ytterligare fördelar du har av att använda den.

Uppkopplad wearable

Det har länge spekulerats i hur morgondagens bärbara teknik kommer att påverka oss. Redan idag kan vi se flera smarta produkter som kan hjälpa oss både vid skador och återhämtning. Ryggproblem är en av våra vanligaste skador och här kan Venom Back hjälpa till med att värma upp och mjuka upp stela muskler. Det är är en innovativ och digitalt uppkopplad wearable som använder värme och vibrationer detta ändamål.

Även Venom Leg använder sig av samma teknik för att värma upp, mjuka upp och lätta stela muskler. Denna kan användas på knä, quadriceps, baksida lår och vader.

Kylbehandling lokalt

Att använda sig av kylbehandling för återhämtning är ett gammalt knep. Själv beger jag mig ofta ner till havet här i Malta efter avverkat träningspass för att kyla ner kroppen efter ett löppass.

Det finns också produkter numera som ger dig effektiv så kallad kryoterapi, utan att behöva ta till varken ispåsar eller kallbad. Här finns bland annat Hyperice ICT Shoulder som är utformad för att behandla och/eller förhindra axelsmärta och inflammationer.

bästa behandling mot löparknä

Knäproblem är vanliga hos löpare och Hyperice ICT Knee är framtagen för att behandla och/eller förebygga knäsmärta och inflammationer i knät. Även för korsband/ligament/menisk-skador samt löparknä är Hyperice ICT perfekt att använda sig av.

Det är många som hör av sig och frågar vad de skall göra om de drabbats av löparknä. Här har du en behandlingsmetod som kan hjälpa dig att snabbare återhämta dig om du drabbats av löparknä.

bästa behandling mot tennisarmbåge

Hyperice ICT Utility finns också för att behandla och/eller förhindra stukad fot eller handled, tennisarmbåge, benhinneinflammation eller ledinflammationer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *