Bästa produkter för återhämtning vid träning

bästa produkter för återhämtning 2023

Träning är oerhört viktigt för god hälsa, men det som många glömmer är att sköta om kroppen även vid sidan om träningen. Tillräckligt med sömn och bra kosthållning är två av de viktigaste sakerna att hålla koll på för god allmänhälsa. Det finns dock även mycket annat du kan göra för din kropp för att prestera bättre, få bättre hälsa och njuta mer av träningen. Här är bästa produkter för återhämtning vid träning 2023.

I en stressig vardag blir fokuset ofta alltför ensidigt för många av oss. Vi nöjer med oss att hinna med träningen, utan att känna efter hur vi egentligen känner oss. Ibland skulle vi säkert må bättre av att fokusera på vila och återhämtning istället för att bege oss ut på ytterligare en löprunda.

Elitidrottare har betydligt mer tid att ägna sig åt återhämtning och skadeförebyggande åtgärder. Men även andra har mycket att vinna på att lägga mer tid på detta.

Bästa produkter för återhämtning vid träning

Här tar jag fram några av de bästa produkterna för återhämtning som finns på marknaden. Oavsett om det gäller återhämtning för löpare eller återhämtning för idrottare generellt. Med dessa i ditt hem behöver du inte besöka massören så ofta, utan kan själv ta hand om denna viktiga del av träningen.

Foamroller – mångsidigt och enkelt att använda

Bästa produkter för återhämtning vid träning 2023

En foamroller bör finnas i varje hem oavsett om du tränar eller inte. Jag rekommenderar också att du har olika typer av foamrollers med olika hårdhet och mönster.

En hård foamroller bearbetar nämligen musklerna på ett helt annat sätt än en mjuk. Om du har riktigt ömma muskler kan det vara en bra idé att börja från en mjuk variant och sedan övergå till en hårdare foamroller vartefter de mjukas upp.

Jag använder inte enbart foamrollern för mina ben, utan jag rullar också ryggen varje kväll när jag suttit och jobbat länge framför datorn.

Fascia-rulle – för djup massage

deep tissue massage roller

Fascia-rullen skiljer sig aningen från en standard foamroller med sina stora knogar på ytan. Den ger en djupare masseringseffekt än släta rullar och ger effektiv djupmassage på egen hand.

Jag rekommenderar att du börjar med att mjuka upp dina muskler med vanlig foamroller innan du börjar använda fascia-rullen. Men den är mycket effektiv när du vant dig vid massage med denna.

Kompressionsstrumpor – påskyndar återhämtningen

Kompressionsstrumpor är väldigt behändiga att använda sig av för att lindra smärta som uppstått från bland annat kramper, benhinneinflammation och hälseneinflammation. Själv använder jag helst kompressionsstrumpor mellan träningspassen istället för under själva löprundorna för att påskynda återhämtningen. Det mest vanliga är dock att använda dem under träning.

Dessa kompressionsstrumpor har hela 6 graderade kompressionszoner, där den ökade cirkulationen både förbättrar prestationen och påskyndar återhämtning.

Massagepistol – kommer åt överallt

massagepistoler för återhämtning

Massagepistoler har blivit oerhört populära bland idrottare under de senaste åren. Här har utvecklingen varit snabb och två av de största märkena är Hyperice och Therabody. Hypervolt massagepistol är mycket kraftfull oavsett om du behöver hjälp med stel nacke och rygg eller behöver maximera återhämtningen efter träning.

Hypervolt Plus är 30% mer kraftfull än deras tidigare modell. Denna går även att para ihop med Hyperice Appen, där du kan starta ett program och låta HyperSmart™ analysera din träningsdata. Hastigheten på massagepistolen kommer automatiskt justeras under ditt program för optimal uppvärmning och återhämtning.

Återhämtningsbyxor – nästa generations återhämtningsprodukt

bästa återhämtningsbyxor 2023

Den mest avancerade av alla återhämtningsprodukter för idrottare är NormaTec 3.0, som även ofta kallas “nästa generations återhämtningsprodukt”.

Återhämtningssystemet för benen hjälper dig både att värma upp benen före träning återhämta dig efter träning och tävling. Här finns även en app för att du skall kunna integrera din återhämtningssession med din träningsplan och styra den direkt från telefonen.

Muskelstimulatorer – förbättrar återhämtning och förbättra muskelstyrkan

Bästa produkter för återhämtning vid träning 2023

Muskelstimulatorer har bevisats förbättra tränings- och idrottsresultat enligt forskning. PowerDot Uno använder sig av EMS (Elektrisk muskelstimulans) som efterliknar det din hjärna gör när den skickar nervimpulser för att aktivera dina muskler under träning. PowerDot skickar elektiska impulser till dina muskler genom ett par självhäftande elektroder som fästes på olika delar av din kropp

Bland fördelarna med att använda sig av denna produkt är försnabbning upp muskelåterhämtningen, ökning muskelstyrka och uthållighet samt tillfällig smärtlindring.

Massagekuddar – bäst för nackbesvär

Massagekuddar är väldigt sköna att använda sig av i återhämtningssyfte. Vid sidan av mina massagepistoler Therabody Elite och Flowgun Pocket, är Flowpillow Heat den produkt som jag oftast använder mig av i återhämtningssyfte. Den är också väldigt populär hos min flickvän.

När jag suttit för länge framför datorn och fått styv nacke är Flowpillow Heat alltid en räddning i nöden och något som omedelbart tar bort styvheten i nacken. Men den kan även med fördel användas både för baklår och vader – två utsatta områden för löpare.

Uppkopplad wearable – bäst för nedre rygg

Bästa produkter för återhämtning vid träning 2023

Det har länge spekulerats i hur morgondagens bärbara teknik kommer att påverka oss. Redan idag kan vi se flera smarta produkter som kan hjälpa oss både vid skador och återhämtning.

Ryggproblem är en av våra vanligaste skador och här kan Venom Back hjälpa till med att värma upp och mjuka upp stela muskler. Det är är en innovativ och digitalt uppkopplad wearable som använder värme och vibrationer detta ändamål.

Även Venom Leg använder sig av samma teknik för att värma upp, mjuka upp och lätta stela muskler. Denna kan användas på knä, quadriceps, baksida lår och vader.

Kylbehandling lokalt

Bästa produkter för återhämtning vid träning 2023

Att använda sig av kylbehandling för återhämtning är ett gammalt knep. Själv beger jag mig ofta ner till havet här i Malta efter avverkat träningspass för att kyla ner kroppen efter ett löppass.

Det finns också produkter numera som ger dig effektiv så kallad kryoterapi, utan att behöva ta till varken ispåsar eller kallbad. Här finns bland annat Hyperice ICT Shoulder som är utformad för att behandla och/eller förhindra axelsmärta och inflammationer.

bästa behandling mot löparknä

Knäproblem är vanliga hos löpare och Hyperice ICT Knee är framtagen för att behandla och/eller förebygga knäsmärta och inflammationer i knät. Även för korsband/ligament/menisk-skador samt löparknä är Hyperice ICT perfekt att använda sig av.

Det är många som hör av sig och frågar vad de skall göra om de drabbats av löparknä. Här har du en behandlingsmetod som kan hjälpa dig att snabbare återhämta dig om du drabbats av löparknä.

bästa behandling mot tennisarmbåge

Hyperice ICT Utility finns också för att behandla och/eller förhindra stukad fot eller handled, tennisarmbåge, benhinneinflammation eller ledinflammationer.

Här gav jag er bästa produkter för återhämtning vid träning 2023 som jag kan rekommendera. Speciellt massagepistoler, massagekuddar och foamrollers är något som jag använder nästan dagligen för optimal återhämtning. Med alla framsteg som vi sett de senaste åren inom området är det nästan en nödvändighet att ha någon av dessa produkter hemma.

Jag önskar att jag haft dessa produkter redan tidigare i mitt liv, men ingen orsak att gråta över spilld mjölk – speciellt eftersom tekniken hos produkterna inte var tillräckligt utvecklad för tio år sedan. Men nu är det äntligen dags att dra full nytta av teknikens under även bland återhämtningsprodukter!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *