Bästa Adidas löparskor för tävling och träning 2024 – Här är de bästa modellerna just nu!

bästa adidas löparskor för tävling och träning 2024

Adidas ADIZERO-serien hade ett fenomenalt år 2022, då deras idrottare vann 10 världsmästartitlar, slog två världsrekord och tog 50 % av alla stora maratonlopp i världen. Även 2023 fortsatte i samma takt där vi fick se Tigist Assefa slå världsrekord med ett par adidas Adizero-skor på fötterna. I serien hittar du ett brett utbud av skor som tillgodoser de individuella behoven hos löpare som strävar efter att slå nya personliga rekord. Här tar jag fram bästa Adidas löparskor för tävling och träning 2024.

Vid valet av bästa löparskor för både träning och tävling är Adidas ett märke att räkna med. Vid sidan av Nike är detta det märke som har flest användare bland elitlöpare. ADIZERO-serien har utvecklats under de senaste 20 åren tillsammans med elitidrottare och löpare och har banbrytande teknik.

Det som jag speciellt gillar med Adidas löparskor är att de flesta modeller har bred tåbox, något som gör det bekvämt bland annat för dem som lider av Mortons Neurom.

Bästa Adidas löparskor för tävling 2024

Bästa Adidas löparskor för tävling och träning 2024

Redan från tidigare har många av löparskorna från Adidas haft Continental-gummisulor, som ger ett utmärkt grepp på de flesta ytor. Under de senaste åren har man även lagt in ENERGYRODS (kolfiberstavar) i mellansulan på flera modeller – något som avsevärt förbättrat snabbheten och löpkänslan i deras löparskor.

Här är bästa adidas löparskor för träning och tävling 2024:

Adizero Adios Pro 3

Bästa Adidas löparskor för tävling och träning 2024

Adidas ADIZERO PRO tog 2022 med storm och vann tre stora maratonlopp under de första fem månaderna efter lanseringen och är ännu en av de bästa modellerna på marknaden. ADIOS PRO 3 är byggd för snabbhet på tävlingsdagen och har Adidas ENERGYRODS 2.0-teknik från häl till tå, för harmonisk styvhet och energiåtergivning.

Adidas Adizero Adios 3 har Lightstrike-dämpning som garanterar komfort medan Continental-gummisulor ger ett oslagbart grepp i alla typer av terräng. Jag gillar också att detta är en av de mest hållbara löparskorna på marknaden. Om du vill ha en snabb, bekväm och hållbar löparsko är det få som slår Adidas Adizero Pro 3.

Definitivt bland de bästa Adidas löparskor för tävling och träning – jag själv använder dem nämligen även för träning.

Adizero Takumi Sen 10

bästa adidas löparskor för tävling och träning 2024

Nya ADIDAS TAKUMI Sen 10 är Adidas tävlingssko för lopp på 5-10 km. Den är utformad för löpare som vill dominera snabba, korta väglopp. Den är skapad med Adidas superlätta LIGHTSTRIKE PRO-skum som ger energi till varje steg, både i spåret och på vägarna. Kolfiberförstärkta ENERGYRODS ger styvhet för spänstiga frånskjut.

Adizero Takumi Sen 10 har betydande förbättringar i jämförelse med föregångaren Adizero Takumi Sen 9. Den har bland annat förfinade ENERGYRODS 2.0, tillverkade av delvis återvunnen glasfiber, vilket ger en mjuk övergång från häl till tå.

Den nya versionen har också en unik struktur med glasfiberstavar från häl till tå, tillsammans med ett dubbelt lager av LIGHTSTRIKE PRO-skum, som skapar en perfekt balans mellan dämpning och framåtdrivning.

Adizero Adios 8

bästa adidas löparskor

Adios 8 är en lågprofilerad, lättviktig tävlingssko med superlätt dämpning och ett energitorsionssystem. Den är utformad för snabba lopp upp till 21 km.

ADIZERO ADIOS 8 har även den fått betydande uppdateringar jämfört med föregående modell. Bland de nya funktionerna märks en lättviktig ovandel i mesh, en ENERGYTORSION ROD 2.0 inbäddad i mellansulan för en snabb tåavsats och en kombination av LIGHTSTRIKE PRO och LIGHTSTRIKE 2.0 för en dämpad landning och dynamisk fjädringskänsla. 

Adidas Adizero Adios 8 är tillverkad med minst 50 % återvunnet material i ovandelen.

Adidas ADIZERO PRIME X 2 STRUNG

bäst dämpade adidas löparskor 2024

Adidas Prime är en löparsko som jag själv är förtjust i. Den har en oerhört skön löpkänsla med exceptionell dämpning. I den nyaste modellen, Adidas Adizero Prime X2 Strung, finns betydande uppdateringar som gör skon bättre än någonsin tidigare.

Den har en STRUNG-överdel som är utformad för både styrka och flexibilitet och ger förbättrad förstärkning i hälen och mellanfoten, samtidigt har den optimal flexibilitet i framfoten.

Med en stapelhöjd på 50 mm från tre lager LIGHTSTRIKE PRO är skons mellansula konstruerad för lägre vikt och ökad fjädring i fram- och mellanfotszonen. Dessutom ger Continental™-yttersulan ett väldigt bra grepp i alla terränger.

Det som gör skon ännu mer speciell är att den inte har endast en, utan två karbonplattor inbäddade i Lightstrike Pro-kärnan. Något som ger ytterligare förbättrad respons i löpningen.

Adidas Terrex Agravic Speed

bästa trailskor från adidas

Nylanserade Adidas Terrex Agravic Speed är Adidas snabbaste och bästa trailskor på marknaden just nu. Agravic Speed Ultra är definitivt den snabbaste, men om du söker en lite förmånligare variant som fortfarande har alla de responsiva egenskaperna för terränglöpning är Agravic Speed det bästa valet.

Terrex Agravic Speed har en ventilerande och omslutande ovandel som ger stöd i varje steg på varierande underlag. Den har även ett slitstarkt överdrag som ger terrängbeprövad slitstyrka och en kilformad plös som stänger ute smuts.

I mellansulan märks en Lightstrike Pro-dämpning som ger en lätt känsla medan rocker-formen ger en smidig övergång i steget. En av de största fördelarna med Adidas Terrex-serien är även den mönstrade yttersulan i Continental™-gummi ger ett säkert grepp på stenar och rötter både i vått och torrt före.

Bästa Adidas löparskor för träning 2024

Bästa Adidas löparskor för träning 2024

ADIZERO-franchisen erbjuder även följande löparskor främst avsedda för träning:

Adizero SL

bästa adidas löparskor

Vi kommer snart att få se en ny modell av dessa löparskor. Adidas Adizero SL är prisvärd och lättviktig träningssko med hög prestanda som är utformad för att hjälpa dig att springa snabbare och längre. Den har ett EVA-mellansula för stabilitet och dämpning, med ett Lightstrike Pro-skum som absorberar stötar utan att offra hastighet – perfekt för vardagsträning.

För komfort när du springer har den en vadderad häl- och tåkonstruktion med supermjuk mesh i viktiga områden. Utöver detta ger gummiyttersulan grepp på alla ytor samtidigt som den är tillverkad av minst 50 % återvunnet material.

Adizero Boston 12

bästa adidas löparskor 2024

Boston är en av Adidas mest klassiska modeller av löparskor. Nya Adidas Boston 12 är en mångsidig träningssko för vardagsbruk och är byggd för att efterlikna tävlingsdagskänslan i dagliga snabba träningspass. Den har ENERGYRODS i mellansulan som ger en framåtdrivande känslan och begränsar energiförlust i löpsteget.

Det är snabba men samtidigt slitstarka löparskor. Mellansulan blandar superlätt Lightstrike Pro-dämpning med tålig Lightstrike EVA som ger en alldeles utmärkt löpkänsla.

Den lätta designen i kombination med den senaste tekniken gör den till det perfekta valet för löpare som vill ha en smidig övergång från träning till tävlingsdag. 

Bland några av de mest framträdande tekniska uppdateringarna i BOSTON 12 är en konstruerad mesh för förbättrad andningsförmåga på överdelen. Även denna modell har energy rods 2.0 som ger en högpresterande mellansula och en kombination av LIGHTSTRIKE PRO och LIGHTSTRIKE 2.0 för dynamisk löpning med bra dämpning.

Supernova Rise, Stride och Solution

mest bekväma adidas löparskor

En skomodell som fått ett väldigt bra mottagande sedan den lanserades är nya Adidas Supernova-serien, med modellerna Supernova Rise, Stride och Solution. Dessa är Adidas bekvämaste löparskor och utmärkta för din dagliga träning.

Supernova Rise är framtagen utifrån forskning utförd av adidas på 1 300 kvinnliga löpare. Där man utnyttjad forskningen för att skapa en banbrytande serie.

SUPERNOVA-serien sticker ut med sin Dreamstrike+ mellansula, en vidareutveckling av LIGHTSTRIKE PRO-tekniken som används i den hyllade ADIZERO-serien. 

Det nya skummet på skomodellen ger oerhört bra komfort och dämpning och utgör hela mellansulan i SUPERNOVA RISE. Den kompletteras av en mellansula av EVA-blandning i framfoten.

Det finns även ett Support Rod System, som inspirerats av fotens rörelsedynamik, som integrerats i yttersulan för balanserat stöd och mjuka övergångar. SUPERNOVA SOLUTION:s Support Rod System skiljer sig något, med dubbla mittstänger för extra stöd, perfekt för löpare som söker ännu mer stabilitet.

Är Adidas löparskor bra?

Är Adidas löparskor bra?

Här tog jag fram bästa Adidas löparskor för tävling och träning 2024. Som ni kan se är det inte endast i prestanda som Adidas löparskor utmärker sig, utan även i design.

Adidas Adizero-linjen ett bra val för löpare som vill ha en lätt, bekväm och responsiv sko som kan hjälpa dig att prestera på topp. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren löpare har Adizero-linjen något att erbjuda.

Adidas Adizero är en serie löparskor som är kända för sin lätta design, bekväma passform och responsiva dämpning. Här är några anledningar till varför dessa skor är bra för löpning:

  • Lätt vikt: Adizero-linjen är utformad för att vara lätt, vilket gör det enklare för löpare att röra sig snabbt och effektivt. Den lättare vikten på skon minskar också belastningen på benen och fötterna, vilket kan bidra till att förebygga skador och trötthet. Skons vikt minimeras genom att använda material som är lätta, men som ändå ger nödvändigt stöd och dämpning.
  • Responsiv dämpning: Adizero-linjen har responsiv dämpning som hjälper till att absorbera stötar och ger en bekväm löpning. Dämpningen är utformad för att vara fjädrande och responsiv, så att den returnerar energi till löparen med varje steg. Detta bidrar till att minska påverkan på fötter och ben och gör att löpare kan springa längre med mindre trötthet.
  • Andning: Adizero-linjen är utformad för att vara andningsbar, så att luften kan flöda fritt genom skon. Detta hjälper till att hålla fötterna svala och torra, vilket är särskilt viktigt under långa löprundor eller i varmt väder. De andningsbara material som används i skon hjälper också till att förhindra att lukt byggs upp inuti skon.
  • Hållbar: Trots att Adizero-linjen är lätt är den också utformad för att vara hållbar. Materialen som används i skon är valda för sin hållbarhet, så att skorna kan stå emot det slitage som regelbunden användning innebär. Skoens yttersula är också utformad för att vara hållbar och ge ett bra grepp, så att löpare kan känna sig trygga på en mängd olika underlag.
  • Snygga: Adidas är känt för sin snygga design, och Adizero-linjen är inget undantag. Skorna finns i en rad olika färger och stilar, så löpare kan välja en sko som passar deras personlighet och stil. Detta kan bidra till att öka självförtroendet och motivationen under löprundor, eftersom löpare känner sig nöjda med hur de ser ut och känner sig i sina skor.

Vanliga frågor om Adidas löparskor

Hur är Adidas löparskor i storlek?

Adidas löparskor passar vanligtvis i storlek, men det är alltid bäst att prova några olika storlekar för att hitta den bästa passformen för din fotform och löpstil. Det är också viktigt att tänka på vilken typ av strumpor du kommer att ha på dig när du springer, eftersom tjockare strumpor kan kräva en något större skostorlek.

Vilka Adidas löparskor är bäst?

Vilka Adidas löparskor som är bäst beror på dina individuella behov och preferenser. Några populära modeller är Ultraboost, Solarboost och Adizero Adios.

Vilka Adidas löparskor är bäst för breda fötter?

Adidas erbjuder en mängd olika löparskor som är utformade speciellt för bredare fötter, bland annat modellerna Supernova, Solar Glide och Ultraboost. Det är viktigt att prova olika modeller och storlekar för att hitta den bästa passformen för din individuella fotform.

Vilka Adidas löparskor är bäst för överpronation?

För löpare som har överpronation, vilket innebär att deras fötter rullar inåt för mycket när de springer, erbjuder Adidas flera alternativ för stabila löparskor. Solar Boost ST, Adizero Tempo och Supernova ST är populära val för löpare med överpronation.

Vilka Adidas löparskor är bäst för skadebenägna löpare?

Adidas erbjuder flera löparskomodeller som ger extra dämpning och stöd för att förebygga skador, till exempel Ultraboost, Solar Glide och Pulseboost HD.

Vilka Adidas löparskor har bäst dämpning?

Adidas är känt för att erbjuda utmärkt dämpning i sina löparskor, med några av de mest dämpade modellerna som Ultraboost, Solar Glide och Pulseboost HD. Även Adidas Prime X är en modell jag kan rekommendera tack vare dess goda dämpning.

Vilka Adidas löparskor är bäst för maraton- och halvmaratonlopp?

För längre distanslopp som maraton och halvmaraton är det viktigt att välja en löparsko som ger rätt kombination av dämpning, stöd och hållbarhet. Adizero Adios och Boston är populära val bland maratonlöpare på grund av sin lätta men stödjande design.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *