Bästa Adidas löparskor för tävling och träning 2023 – Här är de bästa modellerna just nu!

bästa adidas löparskor för tävling och träning 2023

Adidas ADIZERO-serien hade ett fenomenalt år 2022, då deras idrottare vann 10 världsmästartitlar, slog två världsrekord och tog 50 % av alla stora maratonlopp i världen. I serien hittar du ett brett utbud av skor som tillgodoser de individuella behoven hos löpare som strävar efter att slå nya personliga rekord. Här tar jag fram bästa Adidas löparskor för tävling och träning 2023.

Vid valet av bästa löparskor för både träning och tävling är Adidas ett märke att räkna med. Vid sidan av Nike är detta det märke som har flest användare bland elitlöpare. ADIZERO-serien har utvecklats under de senaste 19 åren tillsammans med elitidrottare och löpare och har banbrytande teknik.

Bästa Adidas löparskor för tävling 2023

Bästa Adidas löparskor för tävling 2023

Redan från tidigare har många av löparskorna från Adidas haft Continental-gummisulor, som ger ett utmärkt grepp på de flesta ytor. Under de senaste åren har man även lagt in ENERGYRODS (kolfiberstavar) i mellansulan – något som avsevärt förbättrat snabbheten och löpkänslan i deras löparskor.

De uppdaterade tävlingsskor som ingår i ADIZERO-serien 2023 är följande:

Adizero Adios Pro 3

Bästa Adidas löparskor för tävling och träning 2023

Adidas ADIZERO PRO tog 2022 med storm och vann tre stora maratonlopp under de första fem månaderna efter lanseringen. ADIOS PRO 3 är byggd för snabbhet på tävlingsdagen och har Adidas ENERGYRODS 2.0-teknik från häl till tå, för harmonisk styvhet och energiåtergivning.

Adidas Adizero Adios 3 har Lightstrike-dämpning som garanterar komfort medan Continental-gummisulor ger ett oslagbart grepp i alla typer av terräng.

Adizero Takumi Sen 9

Bästa Adidas löparskor för tävling och träning 2023

Adidas ledande tävlingssko för lopp på 5-10 km, Takumi Sen 9, är för löpare som vill dominera snabba, korta väglopp. Den är skapad med Adidas superlätta LIGHTSTRIKE PRO-skum som ger energi till varje steg, både i spåret och på vägarna. Kolfiberförstärkta ENERGYRODS ger styvhet för spänstiga frånskjut.

Adizero Adios 7

Adios 7 är en lågprofilerad, lättviktig tävlingssko med superlätt dämpning och ett energitorsionssystem. Den är utformad för snabba lopp upp till 21 km.

Dessa exceptionellt lätta löparskor har en andningsbar meshöverdelen som håller dina fötter fräscha, medan en kombination av Lightstrike-dämpning och slitstark Pro ger bra stöd. TORSIONRODS ger extra styvhet för att maximera kraften med varje steg så att du kan pressa dig själv längre än någonsin tidigare – perfekt för tävlingslopp eller vardagsträning.

Adizero Prime X Strung

nya Adizer Prime X Strung löparskor

Adidas första Adizero-löparsko någonsin med Strung-överdel, Adizero Prime X Strung, bryter ny mark för nästa generations framsteg gällande löparskor.

Strung är en innovativ textil som använder uppgifter om idrottare för att skapa ett anpassat material för löpare. Den kokongliknande designen ger optimal komfort och stöd, medan ENERGYRODS och tre lager LIGHTSTRIKE PRO samarbetar i Prime X-yttersulan för att göra varje steg responsivt.

Bästa Adidas löparskor för träning 2023

Bästa Adidas löparskor för träning 2023

ADIZERO-franchisen erbjuder även följande löparskor främst avsedda för träning:

Adizero SL

Adidas Adizero SL är en lättviktig träningssko med hög prestanda som är utformad för att hjälpa dig att springa snabbare och längre. Den har ett EVA-mellansula för stabilitet och dämpning, med ett Lightstrike Pro-skum som absorberar stötar utan att offra hastighet – perfekt för vardagsträning.

För komfort när du springer har den en vadderad häl- och tåkonstruktion med supermjuk mesh i viktiga områden. Utöver detta ger gummiyttersulan grepp på alla ytor samtidigt som den är tillverkad av minst 50 % återvunnet material.

Adizero Boston 11

Boston är en av Adidas mest klassiska modeller av löparskor. Boston 11 är en mångsidig träningssko för vardagsbruk och är byggd för att efterlikna tävlingsdagskänslan i dagliga snabba träningspass. Den har ENERGYRODS i mellansulan som ger en framåtdrivande känslan och begränsar energiförlust i löpsteget.

Det är snabba men samtidigt slitstarka löparskor. Mellansulan blandar superlätt Lightstrike Pro-dämpning med tålig Lightstrike EVA som ger en alldeles utmärkt löpkänsla.

Är Adidas löparskor bra?

Är Adidas löparskor bra?

Här tog jag fram bästa Adidas löparskor för tävling och träning 2023. Som ni kan se är det inte endast i prestanda som Adidas löparskor utmärker sig, utan även i design.

Adidas Adizero-linjen ett bra val för löpare som vill ha en lätt, bekväm och responsiv sko som kan hjälpa dig att prestera på topp. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren löpare har Adizero-linjen något att erbjuda.

Adidas Adizero är en serie löparskor som är kända för sin lätta design, bekväma passform och responsiva dämpning. Här är några anledningar till varför dessa skor är bra för löpning:

  • Lätt vikt: Adizero-linjen är utformad för att vara lätt, vilket gör det enklare för löpare att röra sig snabbt och effektivt. Den lättare vikten på skon minskar också belastningen på benen och fötterna, vilket kan bidra till att förebygga skador och trötthet. Skons vikt minimeras genom att använda material som är lätta, men som ändå ger nödvändigt stöd och dämpning.
  • Responsiv dämpning: Adizero-linjen har responsiv dämpning som hjälper till att absorbera stötar och ger en bekväm löpning. Dämpningen är utformad för att vara fjädrande och responsiv, så att den returnerar energi till löparen med varje steg. Detta bidrar till att minska påverkan på fötter och ben och gör att löpare kan springa längre med mindre trötthet.
  • Andning: Adizero-linjen är utformad för att vara andningsbar, så att luften kan flöda fritt genom skon. Detta hjälper till att hålla fötterna svala och torra, vilket är särskilt viktigt under långa löprundor eller i varmt väder. De andningsbara material som används i skon hjälper också till att förhindra att lukt byggs upp inuti skon.
  • Hållbar: Trots att Adizero-linjen är lätt är den också utformad för att vara hållbar. Materialen som används i skon är valda för sin hållbarhet, så att skorna kan stå emot det slitage som regelbunden användning innebär. Skoens yttersula är också utformad för att vara hållbar och ge ett bra grepp, så att löpare kan känna sig trygga på en mängd olika underlag.
  • Snygga: Adidas är känt för sin snygga design, och Adizero-linjen är inget undantag. Skorna finns i en rad olika färger och stilar, så löpare kan välja en sko som passar deras personlighet och stil. Detta kan bidra till att öka självförtroendet och motivationen under löprundor, eftersom löpare känner sig nöjda med hur de ser ut och känner sig i sina skor.

Vanliga frågor om Adidas löparskor

Hur är Adidas löparskor i storlek?

Adidas löparskor passar vanligtvis i storlek, men det är alltid bäst att prova några olika storlekar för att hitta den bästa passformen för din fotform och löpstil. Det är också viktigt att tänka på vilken typ av strumpor du kommer att ha på dig när du springer, eftersom tjockare strumpor kan kräva en något större skostorlek.

Vilka Adidas löparskor är bäst?

Vilka Adidas löparskor som är bäst beror på dina individuella behov och preferenser. Några populära modeller är Ultraboost, Solarboost och Adizero Adios.

Vilka Adidas löparskor är bäst för breda fötter?

Adidas erbjuder en mängd olika löparskor som är utformade speciellt för bredare fötter, bland annat modellerna Supernova, Solar Glide och Ultraboost. Det är viktigt att prova olika modeller och storlekar för att hitta den bästa passformen för din individuella fotform.

Vilka Adidas löparskor är bäst för överpronation?

För löpare som har överpronation, vilket innebär att deras fötter rullar inåt för mycket när de springer, erbjuder Adidas flera alternativ för stabila löparskor. Solar Boost ST, Adizero Tempo och Supernova ST är populära val för löpare med överpronation.

Vilka Adidas löparskor är bäst för skadebenägna löpare?

Adidas erbjuder flera löparskomodeller som ger extra dämpning och stöd för att förebygga skador, till exempel Ultraboost, Solar Glide och Pulseboost HD.

Vilka Adidas löparskor har bäst dämpning?

Adidas är känt för att erbjuda utmärkt dämpning i sina löparskor, med några av de mest dämpade modellerna som Ultraboost, Solar Glide och Pulseboost HD. Även Adidas Prime X är en modell jag kan rekommendera tack vare dess goda dämpning.

Vilka Adidas löparskor är bäst för maraton- och halvmaratonlopp?

För längre distanslopp som maraton och halvmaraton är det viktigt att välja en löparsko som ger rätt kombination av dämpning, stöd och hållbarhet. Adizero Adios och Boston är populära val bland maratonlöpare på grund av sin lätta men stödjande design.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *