Adidas Adizero Takumi Sen 10: En helt ny typ av löparskor

nya adidas Takumi Sen 10 löparskor

Adidas har nu presenterat Adizero Takumi Sen 10, ett banbrytande tillskott till den välkända Adizero-serien. Den senaste modellen är konstruerad med dubbla lager av LIGHTSTRIKE PRO-skum och de innovativa ENERGYRODS 2.0, vilket ger löparna bättre dämpad framdrivning. Designen är ett resultat av noggranna tester med adidas toppidrottare i Kenya och Etiopien, vilket säkerställer att skon har en utmärkt prestanda, särskilt för 5-10 km-lopp.

Från och med nu finns den tillgänglig över hela världen via adidas-appen, adidas.com/running-shoes, butiker och utvalda partners.

Framsteg inom design och prestanda

nya adidas Takumi Sen 10 löparskor

Adizero Takumi Sen 10 är en betydande utveckling från föregångaren Adizero Takumi Sen 9. Den är skräddarsydd för roadracing och erbjuder förbättrad smidighet och dämpning, vilket är avgörande för de skarpa svängarna i fartfyllda roadracinglopp.

Skon har de nyligen förfinade ENERGYRODS 2.0, tillverkade av delvis återvunnen glasfiber, vilket ger en mjuk övergång från häl till tå. Den nya versionen använder en unik struktur med glasfiberstavar från häl till tå, tillsammans med ett dubbelt lager av LIGHTSTRIKE PRO-skum, för att uppnå en balans mellan dämpning och framdrivning.

nya adidas Takumi Sen 10 löparskor

Stavarna, i kombination med mellansulans skum, skapar en lätt styvhet som förbättrar framdrivningen och minimerar energiförlusten. Glasfiberns flexibilitet är särskilt fördelaktig i 5-10 km-lopp, där snäva svängar och hård markkontakt är vanliga.

Samarbete och innovation

nya adidas Takumi Sen 10 löparskor

Utvecklingen av Adizero Takumi Sen 10 omfattade grundliga tester och feedback från adidas elitidrottare i Iten, Kenya och Etiopien. Deras insikter, särskilt om behovet av ökad responsivitet, var avgörande för skons design. Dessutom undersöktes Adizero Takumi Sen 9 i labbet för ytterligare förbättringar.

nya adidas Takumi Sen 10 löparskor

Den samlade feedbacken ledde till en sko som är både snabb och flexibel, utan att kompromissa med dämpningen.

Olika modeller och tillgänglighet

nya adidas Takumi Sen 10 löparskor

Skon har en livfull Green Spark-färg, inspirerad av det naturliga underverket bioluminiscens, och passar både manliga och kvinnliga löpare. Priset är 180 euro och finns nu tillgänglig via olika adidas-kanaler.

Adizero Takumi Sen 10 är dessutom en viktig del av Adizero Ekiden Race Pack, som bars av adidas atleter under den 100:e upplagan av det ikoniska Ekiden-loppet, som ägde rum 2-3 januari 2024.

Läs också: Nya adidas Supernova Rise löparskor

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *