Adidas snabbaste trailsko någonsin har lanserats – ADIDAS TERREX AGRAVIC SPEED ULTRA

nya adidas Terrex Agravic Ultra Speed trailskor

Nu är Adidas Terrex Agravic Speed Ultra äntligen tillgänglig för allmänheten och samtidigt lanseras även Adidas Terrex Agravic Speed. Prototypen av den innovationsspäckade racerskon förevisades under förra sommaren och nu är den alltså äntligen här. För att markera lanseringen av skon har adidas TERREX även startat ett mentorskapsprogram som ger ambitiösa traillöpare möjlighet att bemästra stigarna som ett proffs.

Adidas har redan sedan tidigare några av marknadens bästa trailskor med sin Terrex-serie. Terrex Agravic Speed Ultra och Terrex Agravic Speed är adidas premiumskor med kolfiberplatta, likt den som Nike Ultrafly som kom ut förra hösten. Redan genom att ta en titt på skon kan man se att detta är något alldeles extra.

ADIDAS TERREX AGRAVIC SPEED ULTRA Adidas snabbaste trailsko någonsin

Det är tydligt att traillöpning är något som märken för löparskor satsar hårt på just nu och det märks inte minst på antalet trailskor med kolfiberplatta som lanseras just nu. Trailskor har traditionellt sett haft rätt dålig dämpning, samtidigt som de varit tunga.

Nu har vi fått många modeller som är flexibla och lätta, samtidigt som de har allt mer responsiv dämpning.

Nya Adidas Terrex Agravic Speed Ultra – full med innovationer

Agravic Speed Ultra är fullmatad med några av adidas tävlingsvinnande teknologier, som i den rekordbrytande Adizero Adios-serien, och varje del har optimerats för att hjälpa traillöpare att uppleva fart som aldrig förr.

adidas Terrex agravic ultra speed - Adidas snabbaste trailsko någonsin

Skon är baserad på vetenskap, där adidas i samarbete med studenter vid universitetet i Salzburg identifierade vikten av nedförsbackar för prestationen i ultramaratonlopp i terränglöpning.

Dessa resultat var avgörande för utvecklingen av skon, som kombinerar tre element: LIGHTSTRIKE PRO-skummet som absorberar energi, Energy Rods, som driver löparen med varje steg och den nyligen introducerade dynamiska rockergeometrin som möjliggör smidig och effektiv framfotslöpning på stigarna.

nya adidas agravic speed löparskor

Agravic Speed ansluter sig också till Agravic-familjen med en lätt konstruktion är denna sko byggd för snabbhet som aldrig förr på medeltunga traillopp upp till 50 km.

Nytt mentorkskapsprogram med Team TERREX

Nytt mentorkskapsprogram med Team TERREX

För att markera lanseringen av Agravic-familjen ger adidas TERREX oss även möjligheten att delta i ett unikt mentorskapsprogram med Team TERREX . Detta innebär att man får tillgång till personliga coachningssessioner, ledda av världsledande traillöpare och tränare Corrine Malcom och Eric LiPuma tillsammans med personligt skräddarsytt stöd. Man får även tillgång till Team TERREX sportpsykologer och mycket mer.

Sex ambitiösa traillöpare som klarar 500-metersgränsen på adidas TERREX Strava-utmaningen som lanseras den 8 april och även är vinnare av en utlottning kommer att påbörja sitt mentorskap i juni.

nya Adidas speed trailskor

Allt detta kulminerar i ett lopp på adidas TERREX Infinite Trails i Bad Hofgastein, Österrike september 2024. De får också en komplett löparoutfit, inklusive ett par Agravic Speed Ultra.

Agravic Speed Ultra och Agravic Speed finns nu tillgängliga på adidas.se.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *