Träningen i februari

maratonträning maratonlöpning

Det blev inga överdrivna mängder i februari. Det blev 564,5 km löpning fördelat på 39 löppass och ca. 57 timmar träning. Men mängden betyder faktiskt inte så mycket om det känns som att utvecklingen är den rätta.

Förra veckan kändes det riktigt segt och det var framförallt den veckan som jag tränade betydligt mindre än planerat. Men nu under min lugnare återhämtningsvecka kände jag verkligen hur krafterna återvände och under samtliga mina löppass kändes det som att jag flög fram.

Det som är positivt med tanke på framtiden är också att jag känner att jag ligger betydligt längre fram än vid motsvarande tidpunkt ifjol även om jag påbörjade träningen betydligt senare. Jag känner mig betydligt starkare i löpningen både i kvalitetspassen och under mina lugnare distanspass.

Framförallt känns det ännu roligare att springa i år… och det är ju viktigast. Även ifjol under vintern och våren hade jag en riktigt bra känsla i löpningen, men nu har jag in vanan med två pass om dagen och är starkare på alla sätt och vis.

Men det finns ändå många sätt som jag kan skärpa till mig på. Den senaste månaden har jag låtit många olika saker distrahera mig och det har gjort att jag inte riktigt hållit mig till träningsplanen. Även kosten har stundvis varit väldigt slarvig.

Men om jag håller mig fri från skador ser jag ändå mycket positivt på kommande säsong. Jag hoppas att mars månad blir ännu bättre och roligare än den som nyss varit. Det börjar ju trots allt snart dra ihop sig till tävlingssäsong…

Träningen i februari:

Vecka 5 (1-3.2): 10 km (fotboll + transportlöpning)

Vecka 6: 150 km löpning, 10 löppass och 15 h träning.

Vecka 7: 177 km löpning, 12 löppass och 17,5 h träning.

Vecka 8: 151 km löpning, 11 löppass och 16 h träning

Vecka 9 (25-28.2): 76,5 km löpning, 5 löppass och 8 h träning.

Totalt 564,5 km löpning, 39 löppass och 57 h träning.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *