Summering av träningsveckan – Vecka 8

maratonträning på löpband

Den sista tuffa veckan i februari blev aningen lugnare än planerat. Delvis hade det att göra med fullt program gällande andra delar av livet och delvis hade det att göra med att jag kände mig aningen sliten. Oftast hör dock dessa delar ihop och det är inte alltid så enkelt att veta hur mycket det beror på det ena eller det andra.

Faktum är i alla fall att det kräver lite mer fokus och vila om man skall orka träna de mängder som jag planerat för veckan. Nu blev jag tvungen att ta bort ett par löppass och genomföra ett par pass i både kortare och i lugnare tempo än planerat.

Kvalitetspassen kunde i alla fall genomföras enligt planen. Det blev i huvudsak på löpband som jag körde dessa pass. För tillfället är det närmast omöjligt att få till stånd effektiva fartpass ute trots att man har dubbskor. Det är inte endast halkan som bidrar till detta. Även det ojämna och otillförlitliga underlaget gör att det är riskfyllt att köra i höga farter ute.

Jag tog det lite lugnare på mitt tempopass på 16 km på tisdag för att kunna ösa på lite mer på torsdagens tusingar. Det gick helt enligt planen och jag kunde t.o.m. ha kört i ett ännu högre tempo på dessa båda pass. Det är alltid bra när man känner att det finns mer att ta av efter ett kvalitetspass.

På lördagen blev det ännu ett långpass där jag delade upp det med 19 km lugnt ute och sedan 15 km i lite högre fart på löpband.

På söndagen kände jag mig riktigt sliten och därför blev det endast 7 km i lugn takt med sambon.

Nu blir det ännu två dagar med dubbelpass och mycket mängd innan jag vilar från löpningen i några dagar i slutet av veckan. Sedan är det igen dags att ta itu med mars månads tuffare träning. Oj, vad veckorna rinner iväg!

Träningen förra veckan:

Vecka 8

Måndag 18.2:

Förmiddag: 10 km

Eftermiddag: 13 km + styrka 30 min.

Tisdag 19.2:

FM: 10 km

EM: 16 km i 16,5 km/h med 1% lutning på löpband (tot. 20 km)

Onsdag 20.2:

10 km + styrka 60 min. (gym)

Torsdag 21.2:

FM: 10 km

EM: 2x5x1000 meter på löpband. Första 5 i 18 km/h och andra 5 i 18,5 km/h, med 1% lutning. (tot. 17 km).

Fredag 22.2:

FM: Styrka 60 min. + 10 km

EM: 10 km

Lördag 23.2:

Långpass 34 km, 19 km ute och 15 km på löpband i 15 km/h.

Söndag 24.2:

Lugnt 7 km

Totalt 11 löppass, 151 km löpning och 16 h träning.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *