Träning för välmående

Det har varit väldigt stressiga dagar den senaste tiden. Det tar alltid en stund att vänja sig med ett nytt typ av liv – speciellt när man en längre tid kört enligt vissa givna rutiner. Nu hoppas jag dock att jag får ordning även på de nya rutinerna så att jag får fokus på det som är viktigt just nu.

Vad är egentligen viktig just nu då? Naturligtvis är studierna viktiga när man en gång börjat studera, men det finns även många andra saker som tar onödigt mycket uppmärksamhet för tillfället – saker som jag kanske väljer att berätta om snart.

Till de saker som tar fokus och uppmärksamhet räknas tyvärr dock inte träningen just nu. Jag tränar visserligen min vana trogen dagligen, men det går lite på sparlåga på grund av mitt ben. Det har tagit oväntat länge att få mitt ben i skick efter Gore-Tex Transalpine Run. Jag hade räknat med att det inte skulle vara möjligt att springa månaden efter evenemanget. Jag hade dock inte räknat med att jag ännu 1½ månad efteråt skulle bli tvungen att välja mina tillfällen gällande löpningen. För tillfället kan jag visserligen springa, men att köra fullfjädrade kvalitetspass är inte riktigt aktuellt ännu.

Istället kör jag kvalitetsträningen i form av cykelpass och styrketräning. Det känns bra det också – speciellt eftersom jag inte känner någon brådska till att tävla nästa gång. Den ursprungliga planen var att tävla i Valencia Marathon i december, men det har jag nu helt skrinlagt. Nästa tävling får helt enkelt bli när jag känner mig redo för det.

I dessa lägen känns det bra att ha mycket annat i livet som kräver ens uppmärksamhet. Då hinner man helt enkelt inte ens känna sig ledsen över att det inte går att springa så mycket som man önskar. Istället får man hitta motivationen i att hålla sig fräsch och frisk. Att satsa på träning för välmående som motivation skall definitivt inte underskattas – speciellt inte om man har ett stressigt liv med mycket göromål under dagarna.

Att jag nu har höstlov för första gången i mitt vuxna liv har hjälpt till en del för att få mer ordning på träningen igen. Därför börjar det också vara dags att komma igång med veckosammanfattningen av min träning igen. Något jag hoppas återvända till i slutet av veckan.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *