Tillräckligt frisk igen

Idag var jag äntligen såpass frisk att jag kunde återvända till jobbet. Jag har nog varit täppt i näsan och trött hela dagen, men ändå betydligt bättre i skick än de senaste 3 dagarna. Det blev alltså två träningsfria dagar på grund av förkylningen men idag var jag igen igång med träningen.

PicsArt_1387396108526
Det blev en del julstjärnor under mina sjukdagar. Stort tack till sambon. 🙂

Det känns alltid lite stressigt att tvingas till träningsfria dagar, men om man skall se det positiva i situationen så hade jag enligt mitt träningsprogram inte hade några kvalitetspass inplanerade varken på måndag eller igår. Efter söndagens genomkörare visade Holméns träningsprogram att följande kvalitetspass skulle äga rum idag onsdag med 10 km på 42 minuter. Det var alltså i rätt lugn fart dagens 10 kilometer skulle köras. Alltså rätt bra flyt även här med tanke på att man inte bör köra alltför hårt under det första passet efter sjukdom.

Jag värmde upp med att springa den drygt 2 kilometer långa sträckan till gymmet. Därefter körde jag ett styrkepass på ungefär 45 minuter innan jag körde igång med “kvalitetsdelen” av träningspasset, nämligen 10 kilometer på löpbandet. Jag har inte berättat alltför mycket om mina principer gällande träning på löpband på senaste tiden. De som önskar läsa mer om mina tankar angående löpning på löpband kan gå in på följande länk. Jag kan väl tillägga att man även bör vara medveten om att de löpband som finns på gymmen i allmänhet fungerar olika bra. Vissa av löpbanden är såpass utnötta att de går ojämnt eller helt har slutat fungera vid högre farter. Detta känner man nog rätt snabbt när man sätter igång på de högre farterna. För de som brukar bege sig iväg till Wasa Sports Club här i Vasa kan jag informera om att löpbanden längst till höger inte fungerar vid farter över 14 km/h. 🙂

Idag var alltså målet att springa strax under 42 minuter på 10 km, vilket betyder 4:20 min./km i snittfart. Jag ställde in farten på 15 km/h och lade lutningen på 1 % på löpbandet. Enligt vissa torde en lutning på 1 % göra att löpningen bättre motsvarar löpning utomhus. Jag anser att det nog behövs ännu lite mer lutning på löpbandet för att man skall komma i närheten av utomhuslöpning.

Hursomhelst kändes det riktigt lätt att springa idag. Det är klart att den beskedliga farten gjorde sitt till, men med tanke på mitt allmäntillstånd idag var jag riktigt förvånad över hur lätt det kändes. Jag sprang sträckan på 41:30, vilket alltså med god marginal underskred min måltid. Efter kvalitetsdelen sprang jag i lugn takt den 2 kilometer långa sträckan hem. Det blev totalt 15 kilometer löpning idag, då jag även sprang en kilometer på löpband innan mina 10 km.

PicsArt_1387396417697
Jag har svårt att hålla mig borta från det nyöppnade Punnitse & Säästä här i Vasa. Det blev lite mellanmål införskaffat under lunchpausen.

Det var länge sedan jag lade in infografik här på bloggen. Nedan är ett bevis på att jag sover lagom länge under mina powernaps efter jobbet då jag i allmänhet sover just 10 till 20 minuter. Under detta lite infografik om träning på löpband.

How To Take The Perfect Nap

Explore more infographics like this one on the web’s largest information design community – Visually.

 

Treadmill Workouts

Explore more infographics like this one on the web’s largest information design community – Visually.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *