Snyggaste löparkläder för kvinnor 2024

snyggaste löparkläder dam 2024

Jag har en lång historia som modebloggare för män och 2022 sålde jag Sveriges största modesajt för män. Men mitt intresse för mode begränsar sig inte endast till herrmode, utan jag har också alltid haft koll på modebranschen och dess trender i stort. Även mode för kvinnor är med andra ord något som jag följer med stort intresse, där är löparmode för kvinnor något jag intresserat mig för den senaste tiden. Här tar jag fram mina favoriter inom kategorin “snyggaste löparkläder dam 2024”.

Som en del i detta lade jag nyss upp en sida med snygga löparkläder för damer , där jag listat allt från de senaste trenderna inom löparkläder för kvinnor, till de snyggaste plaggen i olika kategorier.

Kvinnligt löparmode är väldigt fascinerande och något som de största aktörerna inom sportvärlden satsar stora resurser på. Det märks inte minst hos Nike som 2023 lanserade Leak Protection i sina leggings – ett ultratunt, absorberande foder som hjälper till att skydda mot läckage vid mens.

Det är bara ett exempel på produkter som Nike tagit fram under de senaste åren med speciellt fokus på den kvinnliga kroppen. Nike löparkläder har en längre tid varit de absolut populäraste bland kvinnor och nu är dessa bättre än någonsin tidigare.

Snyggaste löparkläder dam 2024

Snyggaste löparkläder dam 2024

Det finns många bra märken för löparkläder just nu som skiljer sig från mängden då det gäller innovationer specifikt för damer. Här tar jag fram några av dessa:

Nike – Världens främsta märke bland snygga löparkläder för damer

Inom Project Dreamweaver har Nike tillsammans med ett kvinnoteam studerat deras biomekaniska, fysiologiska, psykosociala och perceptuella behov under hela den mer än 500 000 mil långa resan med 70 000 löprundor och två år i programmet.

Snyggaste löparkläder för damer 2024

Denna information har legat till grund för Nikes servicemodell för idrottare och framtida innovationer inom skor och kläder från Nike Running, vilket gynnat alla kvinnliga löpare under flera år.

Löparkläder från Nike är alltså inte enbart bland de snyggaste och mest stilrena på marknaden, de är också bland de mest funktionella. Nyligen tog man även fram en kollektion med innovativa träningskläder för gravida kvinnor. Om du letar efter både tränings- och tävlingskläder för vår- och sommarsäsongen är Nike ett av de toppmärken jag rekommenderar.

Snyggaste löparkläder dam 2024

Bland de fräscha färger som märks i Nikes vårkollektion märks löparkläder som shorts och löpartröjor i Vapor Green.

Adidas – Innovativt märke med löparkläder för damer i livliga mönster

Adidas är ett annat märke jag kan rekommendera tack vare deras innovativa löparplagg för damer. Speciellt Adizero-kollektionen med tränings- och tävlingskläder är en av de mest högklassiga på marknaden.

snygga löparkläder dam från adidas 2024

Adidas lättaste kollektion någonsin kombinerar lätta och ventilerande teknologier för att du skall kunna fokusera på träning eller tävling helt utan störningsmoment. Även Adidas-löparkläder är kända som några av de snyggaste på marknaden, där man ofta har unika och stilrena mönster på kläderna.

Bland vårens nyheter syns bland annat leopardmönstrade shorts och löparskor, i blå och neonfärgad nyans.

I Adidas klassiska linje finns en rad plagg som aldrig går ur mode. Dessa plagg är något att satsa på om du vill ha löparplagg för flera säsonger. Jag kan också rekommendera Terrex-linjen från Adidas om du söker snygga och funktionella löparkläder för traillöpning eller vandring.

New Balance – Skönaste löparkläderna för damer 2024

snyggaste löparkläder för damer 2024

Om du letar efter både bekväma och snygga löparkläder för damer 2024 är New Balance ett av mina främsta tips. Det som framförallt imponerar är deras löparkläder i material som närmast liknar sammet.

Du hittar bland annat shorts och överdelar med den snabbtorkande tekniken NB DRY som leder bort fukt från kroppen och gör dem bekväma att träna i.

Dessa träningskläder har även ett sömlöst foder för extra bekvämlighet, andningsförmåga och stöd.

På shortsen finns insydda drop-in fickor med en bakficka med dragkedja som gör det enkelt att förvara saker under löpningen. Bland löparkläderna från New Balance finns många fräscha färger denna vår, däribland denna brunröda färg.

Löparkläderna från New Balance är inte endast bekväma och snygga, de har även en väldigt smickrande passform med exakt rätt skärning.

Craft Sportswear – Svenskt märke med stilrena och funktionella löparkläder för damer

Ytterligare ett märke som jag kan rekommendera om du letar efter funktionella och snygga löparkläder för damer är svenska Craft Sportswear. Med deras stilrena färgskala på träningskläderna tillsammans med dera kännspaka prickiga logo är dessa bland de mest stilrena på markanden.

I vårens kollektion syns en rad neutrala färger i beige och svart som håller modet för många säsonger framöver. Definitivt ett av toppvalen för dig som letar inom kategorin “Snyggaste löparkläder dam 2024”.

Trender inom löparkläder för damer 2024

Då det gäller frågor som mode och stil är det naturligtvis till stor del en fråga om tycke och smak. Vi har alla individuella behov och preferenser. Men baserat på en koll av de senaste trenderna finns det vissa plagg som är speciellt populära just nu. Bland de kategorier av löparplagg för kvinnor som finns på marknaden märks speciellt följande:

Leggings med hög midja

Från att ha varit ett plagg främst för gymmet och yoga har leggings med höga midjor tagit löparvärlden med storm. Dessa plagg är väldigt mångsidiga och kan användas både på löparturen, i gymmet eller som Athleisure-plagg.

Bland årets modefärger märks jordiga nyanser i olivgrönt och brunt.

Mångsidiga löparshorts

Även bland löparshorts för kvinnor är cykelshorts med hög midja populära i löparspåret. Men inom detta område märks också en flera andra typer av löparshorts som både är snygga och bekväma. Bland dessa är de short med en kombination av cykelbyxor och shorts.

Det viktigaste när du väljer löparshorts är att de är tillverkade i ett bekvämt tyg som torkar snabbt. När vi pratar stil är det såklart också viktigt att beakta kroppsformen för att hitta den modell du trivs i.

Löparkläder med livliga mönster

Det är tydligt att kvinnor i allt högre grad vill uttrycka individualitet även i löpningen 2024. Livliga mönster och klara färger fortsätter vara en stor trend bland löparkläder för kvinnor 2024.

Även tillverkarna har tagit fasta på trenden och lanserar nu mängder av samarbetskollektioner för att tillgodose behovet. Adidas är en av de främsta då det gäller att ta fram samarbetskollektioner, där bland annat samarbetena med Stella McCartney och Marimekko kan nämnas.

Men det handlar inte endast om design. Även samarbeten inom materialteknologi är framträdande, där giganter som Nike och adidas bland annat lagt in Gore-Tex i flertalet av plaggen i kollektionerna de senaste åren.

Snygga Athleisure plagg för kvinnor 2024

Athleisure blev ett uttryck under pandemin och är ännu idag stort bland både män och kvinnor. Det som kännetecknar Athleisure är att det handlar om plagg som kan användas både till träning och i vardagen som normala plagg.

Numera används träningskläder i allt högre grad även utanför träningen för ärenden på stan, som mathandel och shopping. Detta har även gjort att aktörerna i sportbranschen nu satsar på mer mångsidiga plagg med en renare design.

Här kan nämnas sportbehån som nu till stor del liknar vanliga linnen och vi ser också att löparkläder nu alltmer börjar likna traditionella gymkläder. En intressant utveckling som samtidigt gör våra löparkläder mer prisvärda!

Sammanfattning – Snyggaste löparkläder dam 2024

Detta var endast några av de plagg att hålla koll på när du väljer löparkläder 2024. Om du vill läsa mer om ämnet rekommenderar jag att du går in på sidan med snygga löparkläder för damer som jag nyss lade upp.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *