Adidas x Marimekko – Snygga löparkläder för vår/sommar 2023

Adidas x Marimekko löparkläder 2023

Letar du efter snygga löparkläder till vårens och sommarens tävlingar? Då är kollektionen Adidas x Marimekko en riktig höjdare med sin djärva och stiliga design.

Det finska designföretaget Marimekko och sportklädesjätten adidas har återigen slagit sig samman för sin femte samarbetskollektion i begränsad upplaga. Kollektionen kombinerar Marimekkos expertis inom tryckning med adidas förstklassiga prestanda inom kläder, skor och accessoarer.

Adidas x Marimekko löparkläder 2023

Det senaste samarbetet innehåller två ikoniska tryck från Marimekkos arkiv, nämligen Linssi och Lokki, som ursprungligen designades på 1960-talet men som har fått ett modernt uttryck med livliga färger för den här kollektionen i begränsad upplaga.

Linssi-mönstret skapades 1966 av Kaarina Kellomäki, en textil- och miljökonstnär, medan Lokki-mönstret formgavs 1961 av Maija Isola, en av Marimekkos mest etablerade tryckdesigners. De två trycken gjordes med målet att ge energi och glädje till människors liv genom djärva tryck och livfulla färger. Det nya samarbetet syftar till att väcka dessa tryck till liv genom rörelse, med stöd av adidas prestandateknik i världsklass.

Den senaste adidas x Marimekko-kollektionen kommer att finns redan nu tillgänglig på adidas.se. Kollektionen innehåller plagg för kvinnor, män och barn som sträcker sig över träning, löpning, tennis, cykling, golf, sportkläder och Originals.

Samarbetet fortsätter att förkroppsliga en gemensam designfilosofi och viktiga delar av kollektionen tillverkas delvis av återvunnet material. Kollektionens nya palett är utformad för att inspirera till optimism och självuttryck genom rörelse, och tillgodoser den varierade och medvetna livsstilen hos Gen Z-gruppen.

Samarbeten i begränsad upplaga som detta bidrar till att öka Marimekkos internationella varumärkeskännedom och stöder företagets internationella tillväxtstrategi.

Adidas x Marimekko löparskor

Märkessamarbetskollektionerna genererar också licensintäkter för Marimekko, och merparten av licensintäkterna från adidas-samarbetet redovisas som intäkter för Marimekko i EMEA under de första kvartalen 2021 och 2022. På det hela taget är kollektionen adidas x Marimekko ett modernt uttryck för tryck och ett fantastiskt arv som nästa generation kan njuta av.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *