Snabb, enkel och mättande smoothie

Smoothies i olika format är min absoluta “favoriträtt” efter kvällspasset. Jag har som princip att aldrig äta varm mat efter kl. 18.00 på kvällarna och framförallt inte kolhydratrik föda. Jag försöker istället att äta mycket bär och grönsaker för att få i mig mycket nyttigheter i koncentrerad form. Protein behövs dock efter ett hårt pass och därför passar smoothies bra då man lätt och snabbt kan blanda i alla nyttigheter man behöver.

blåbärs- och havresmoothie

En av de smoothies som jag gjort på senaste tiden är en blåbärs- och havresmoothie som jag hämtat från en Pirkka-tidning. Ursprungsreceptet på denna ser ut som följande:

1 påse (35 g) minutgröt med blåbär och äpple

2 dl ekologisk naturell yoghurt

2 dl ekologisk mjölk

1 1/2 dl djupfrysta blåbär

1 ekologisk banan

Dessa ingredienser blandas i en mixer. Ifall man vill ha den lite godare kan man blanda i sötningsmedel . Jag brukar ofta ha i även andra djupfrysta bär som lingon och svarta vinbär för att få i mig ännu fler vitaminer. Detta brukar inte påverka smaken i någon större utsträckning i negativ riktning. Som kompletterande föda tillsammans med smoothien äter jag ofta gojibär, havreyoghurt och morötter efter mitt kvällspass.

En annan smoothie som jag ibland gör är denna gröna smoothie, men den är mycket mer tidsdryg att få till. Därför blir det sällan mer än en gång i veckan som jag gör en sådan.

ingredienserna till havre- och blåbärssmoothien
Ingredienserna till blåbärs- och havresmoothie

Färdig smoothie
Grön renande smoothie

Grön smoothie
Några av ingredienserna till den gröna smoothien. Tillsätt även Aloe Vera saft.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *