Löppass med hundbråk

Idag var det återhämtning på schemat. Min träning bestod av 15 km löpning i lugn takt med styrketräning på ca. 45 min. efteråt. Träningen var ingen njutning idag på grund av magproblem. Efter jobbet hade jag en sådan enorm aptit att jag utan desto större eftertanke drog i mig en ordentlig måltid strax innan träningen. Man borde ju kunna förutse vilka följder det får för träningspasset…

PicsArt_1362828669000
Toffe hålls i alla fall kopplad.

Annars var väl det mest anmärkningsvärda som hände idag det hundbråk som jag råkade ut för under mitt löppass. Även om jag nuförtiden är hundägare finns det två saker som jag stör mig enormt mycket på när det gäller hundar, eller snarast deras ägare. Det första är när hundägare av någon orsak tror att det är ok att ha sina hundar att ströva fritt utan koppel. Det andra är när hundägarna går runt med flexikoppel med en räckvidd på drygt 30 meter.

Det är ytterst sällan jag säger till åt ägaren då hundarna strövar fritt. Främst eftersom dessa hundar oftast sköter sig rätt väl. Idag sprang jag dock förbi en hundägare som hade en riktigt stor hund att springa fritt utan koppel. Jag bara skakade på huvudet när jag sprang förbi dem, men när hunden kom rusande efter mig då jag passerat vände jag om och tillrättavisade ägaren. Förhoppningsvis har ägaren skaffat ett koppel tills nästa gång…

Efter träningarna har jag intensifierat min stretching den senaste tiden. Det behövs verkligen nu när jag ligger på så många träningstimmar i veckan. Framförallt försöker jag se till att fokusera ordentligt med djupstretching och andningsövningar eftersom stretchingen annars lätt blir rätt slarvig och inte särskilt effektiv.

Imorgon är det dags för ett kvalitetspass igen med backlöpning på schemat.

PicsArt_1366221447770
Efter träningarna använder skumrullen rätt flitigt eftersom det alltid finns en viss risk för löparknä med de kilometermängder jag ligger på just nu.

PicsArt_1366221676357
Dagens smoothie som jag hittade i senaste numret av Runner’s World. Receptet är enligt följande:

– 200 g frysta jordgubbar

– 3,5 dl mjölk

– 1,5 dl grynost (keso)

– 1 banan

PicsArt_1366221794491
Ingredienserna.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *