Sennheiser lanserar högteknologiska öronsnäckor för idrottare

Sennheiser MOMENTUM Sport öronsnäckor

Sennheiser har nu officiellt lanserat sina in-ear MOMENTUM Sport hörlurar, som markerar en betydande innovation inom fitnessindustrin. Dessa öronsnäckor riktar sig till idrottare och fitnessentusiaster och kombinerar avancerad sensorteknik med oöverträffad ljudkvalitet för att förbättra idrottsprestationen.

Sennheiser är ett av världens främsta märke för hörlurar, där speciellt musiker anammat märket. Men de senaste åren har vi sett att märket tagit stora kliv framåt även bland hörlurar för idrottare. Jag själv rekommenderar hörlurar med benledningsteknik för löpning, men bland bästa hörlurar för löpning hittar vi även flera bra alternativ bland in-ear hörlurar.

En av dessa är Sennheiser MOMENTUM Sport som nyligen lanserats och som bygger på flera år av utveckling.

Egenskaper hos nya Sennheiser MOMENTUM Sport

Sennheiser Momentum sport in-ear hörlurar

MOMENTUM Sport-öronsnäckorna har integrerade PPG-pulssensorer (fotopletysmografi) och kroppstemperatursensorer, vilket ger datasynkronisering i realtid med populära fitnessapplikationer. Denna innovation gör det möjligt för idrottare att övervaka sin hjärtfrekvens och kroppstemperatur med imponerande noggrannhet, vilket säkerställer att träningen är både säker och effektiv.

Dessa funktioner, i kombination med Sennheisers välkända ljudkvalitet, syftar till att ge en motiverande boost med varje spår med hög energi, vilket gör träningspassen mer engagerande och effektiva.

Sömlös integration med fitnessappar

Sennheiser Momentum sport in-ear hörlurar

MOMENTUM Sport-öronsnäckorna utökar sin funktionalitet och integreras felfritt med många fitnessappar och -enheter, inklusive Apple Health, Garmin Connect och Strava, bland andra.

Det här är första gången som en produkt som inte kommer från Polar erbjuder fullständig tillgång till Polars avancerade avkänningsfunktioner och analyser, vilket berikar träningsupplevelsen med detaljerad prestationsspårning och smart coachning via Polar Flow-appen.

Ljudkvalitet skräddarsydd för idrottare

Sennheiser Momentum sport in-ear hörlurar

MOMENTUM Sport-öronsnäckorna har inte bara funktioner för fitnessspårning, de omdefinierar också ljudkvalitetsstandarderna för sporthörlurar. En nydesignad 10 mm transducer säkerställer en levande ljudupplevelse, medan innovativa funktioner som den akustiska avlastningskanalen och halvöppen design minimerar distraktioner och upprätthåller miljömedvetenhet.

Med stöd för den senaste Bluetooth 5.2 och olika ljudkodek utlovar dessa öronsnäckor högupplöst ljud för inte bara träning utan även vardagsaktiviteter.

Vattentäthet och hållbarhet i toppklass

MOMENTUM Sport-öronsnäckorna har utformats med tanke på de tuffa fitnessrutinerna och har IP55-klassad tålighet mot svett och vatten, stötsäker konstruktion och öronproppar som inte täpps igen, vilket garanterar hållbarhet i alla miljöer.

Utbytbara öronflänsar och öronproppar ger en anpassningsbar passform för bibehållen komfort under långa träningspass. Öronsnäckorna ger upp till 24 timmars uppspelningstid och har dessutom en snabbladdningsfunktion för dig som är på språng.

Sennheiser MOMENTUM Sport tillgänglighet och pris

Sennheiser MOMENTUM Sport finns nu tillgängligt hos utvalda återförsäljare som t.ex. Webhallen.com. Priset är 3 690 kr och de finns i tre färgalternativ: Polar Black, Burned Olive och Metallic Graphite.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *