Oakley presenterar Sphaera-serien – Nya sportglasögon för prestanda

nya Oakley Sphaera solglasögon för löpning

När Diamond League-serien drar igång på lördagen den 27 april kommer du att få se en rad innovationer inom friidrotten presenterar. Bland dessa en rad nya spikskor från Nike och Adidas, tillsammans med deras nyaste löparkläder för säsongen. Men det slutar inte där. Som världens främsta märke bland sportglasögon, kommer du även att få se de nyaste sportglasögonen från Oakley. Bland de sportglasgön som hittills i år lanserats återfinns bland annat Oakley Sphaera som kom ut i februari.

Då det gäller bästa sportglasögon för löpning är Oakley klart dominerande. Ifjol lanserade man sina första sportglasögon helt dedikerade till löpning när Corridor MT kom ut på marknaden. Inom friidrotten är också modellen Oakley Encoder väldigt populär. En modell av solglasögon för löpning som enligt mig är den snyggaste på marknaden.

Nya Oakley Sphaera solglasögon

nya Oakley Sphaera solglasögon för löpning

I februari 2024 lanserade Oakley några av sina senaste innovationer inom sportglasögon: modellerna Sphaera och BiSphaera, varav den första är speciellt lämpad för löpning. Dessa banbrytande lanseringar är konstruerade med banbrytande teknik och erbjuder idrottare ett oöverträffat synfält, vilket är kännetecknet för Oakleys nya design.

De här glasögonlösningarna har utvecklats i samarbete med idrottare och är utformade för att förbättra prestationen inom olika sporter, vilket garanterar komfort, stil och högsta funktionalitet.

Design och teknik: Ett arv av innovation

nya Oakley Sphaera solglasögon för löpning

Oakleys Sphaera-modell är kulmen på varumärkets progressiva design och tekniska utveckling. Dess öppna designfilosofi innebär inte bara en resa genom kontinuerlig innovation utan symboliserar också en bro mellan den påtagliga världen och den osynliga kärnan av inspiration.

Designens perfekta geometri är ett eko av naturens ordning och speglar både den yttre miljön och en inre värld av fokus och klarhet.

Elitidrottare och deras val av glasögon

nya Oakley Sphaera solglasögon för löpning

Sphaera-serien har redan gjort succé bland elitidrottare, bland annat den amerikanska friidrottsstjärnan Fred Kerley och den franska längdcyklisten Loana Lecomte.

Dessa atleter betonar glasögonens sömlösa integration med deras tävlingsbehov och lyfter fram bågarnas stil och icke-distraherande karaktär.

Sphaera handlar inte bara om estetik; den är fullpackad med funktioner som tänjer på gränserna för vad prestandaögon kan göra. Det utökade synfältet, ett kännetecken för denna serie, kompletteras av Prizm™ Lens Technology, som förbättrar synskärpan så att idrottare kan se varje detalj.

Den lätta O-Matter™-ramen, frontventilen för luftflöde och Unobtainium®-greppen gör att glasögonen sitter bekvämt på plats under intensiva aktiviteter och nästan inte går att glömma när de bärs.

BiSphaera: Den mångsidiga utmanaren

Oakley BiSphaera

BiSphaera-modellen är ett mångsidigt alternativ till den populära Flak® 2.0 XL och kombinerar stil med funktionalitet. Den ger ett dubbellinsalternativ som passar både tävlingssport och vardagsbruk, med samma lätthet och komfort som Sphaera-serien, men med ytterligare linsalternativ för att passa olika miljöer och preferenser.

Tillgänglighet och lansering

Både Sphaera- och BiSphaera-modellerna finns nu tillgängliga via Oakleys officiella webbplats, utvalda detaljhandelsbutiker och partnerbutiker över hela världen.

Dessa lanseringar markerar ett betydande steg framåt inom sportutrustning och lovar idrottare en blandning av innovation, stil och oöverträffad prestanda.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *