Oakley® presenterar sin framtidsvision i “Future Genesis” – Är nya modeller av smarta solglasögon på väg från märket?

Oakley Future Genesis

Oakley är världens mest kända märke för solglasögon och synonymt med banbrytande design och banbrytande innovation sedan starten 1975. Nu ger man sig ut på en ny spännande resa “Future Genesis” som markerar en viktig vändpunkt i varumärkets utveckling och förenar dess rika arv med en framåtblickande vision.

Med detta projekt Oakley vill omdefiniera sin estetik och kreativa inriktning, förankrad i arvet men ändå inriktad på att skapa en bättre morgondag. Det sägs inte direkt ut i kampanjen, men vi kan ändå utläsa mellan raderna att Oakley snart kommer att lansera nya smarta solglasögon inom den närmaste framtiden. Kanske under 2025 när märket firar sitt 50-års jubileum?

Framtiden för sportglasögon

framtiden för sportglasösong

Det är tydligt att vi står inför en spännande framtid gällande sportglasögon och solglasögon för löpning. Vi har redan sett flera exempel på smarta glasögon på marknaden och inom idrottens värld ger denna teknik en oerhörd potential.

Redan nu finns modeller av solglasögon där du får fram all nödvändig data som puls, hastighet i löpning/cykling – bara för att nämna några parametrar.

Hjärtat i berättelsen: Maxine Fearlight

Oakley Future Genesis Maxine

I centrum för Oakleys transformativa vision står Maxine Fearlight, en karaktär som förkroppsligar varumärkets utveckling. Hon representerar en bro mellan det förflutna och framtiden, och tar vidare arvet från den ikoniska 90-talskaraktären Max Fearlight genom att se världen genom en ny, hoppfull lins.

Caio Amato, Oakleys Chief Marketing Officer, betonar varumärkets filosofi att inte bara förutsäga framtiden utan att aktivt forma den.

“Future Genesis handlar inte bara om nya produkter eller tekniker; det är ett tankesätt som utmanar konformitet”, förklarar Amato och betonar varumärkets engagemang för innovation och unikhet.

Protopiska drömmar och realiteter

Oakley Future Genesis

“Future Genesis” är mer än bara ett koncept; det är en berättelse som väcks till liv genom två kortfilmer. Filmerna återför publiken till Max Fearlights värld och drar en tydlig linje från Oakleys dystopiska rötter till en hoppfull, protopisk framtid som Maxine ser framför sig.

Filmerna utforskar teman som arv, omvandling och den obevekliga strävan efter innovation, och visar upp produkter som verkar trotsa fysikens lagar och varumärkeskampanjer som inte är av denna värld.

Visionära produkter och designfilosofi

I hjärtat av “Future Genesis” ligger Oakleys engagemang för att tänja på gränserna för design och teknik. Initiativet kommer att se varumärket utnyttja sitt grundläggande DNA för att utforska nya gränser inom produktinnovation.

Bland de första produkterna som förkroppsligar denna nya era är Medusa och solglasögonen 13:11 som kom ut på marknaden i januari. Medusa, en äldre produkt, är omgjord för den digitala tidsåldern, medan solglasögonen 13:11, inspirerade av Maxines egna par i filmerna.

Men mellan raderna går det alltså att utläsa att vi troligen även kommer att få se andra smarta solglasögon lanseras från Oakley under det kommande året.

“Future Genesis” är nämligen enligt dem själva endast början på Oakleys förnyade resa. Med planer på att lansera fler innovativa produkter och kampanjer är Oakley redo att fira sitt 50-årsjubileum i stor stil.

Oakleys nya 13:11 glasögon: En blandning av fantasi och vetenskap

Oakley presenterade sina nya 13:11 solglasögon i januari. Designen förenar sömlöst den ikoniska Pro M Frame® med den distinkta Kato™-glasformen och skapar en modell som står i skärningspunkten mellan det förflutna och framtiden.

13:11 har fått sitt unika namn från en kreativ blandning av bokstäver och siffror: “M” från M Frame och “K” från Kato – de 13:e respektive 11:e bokstäverna i alfabetet. Denna nomenklatur är inte bara en finurlig detalj utan en blinkning till den genomtänkta integrationen av två av Oakleys legendariska designer.

Design och teknik

Med sin slående bryndesign gör 13:11 ett djärvt uttalande både estetiskt och funktionellt. De här glasögonen är designade för äventyrare, utforskare och alla som är redo att tänja på gränserna för sin värld.

De har en ram utan gångjärn och en lins i ett stycke inspirerad av Kato, byggd med hållbarheten och flexibiliteten hos O-Matter™-materialet. Unobtanium®-öronstrumpor och näskuddar ger ett halkfritt grepp, medan Oakleys Prizm™-linsteknologi ger oöverträffad färg- och kontrastseende.

Varje par 13:11 levereras i ett skräddarsytt, formanpassat fodral och signalerar ett nytt kapitel i Oakleys designhistoria.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *