När släpps Nike Alphafly 3? Här är allt vi vet om den nya flaggskeppsmodellen från Nike

nike alphafly 3 lanseringsdatum

Vid London Marathon fick vi äntligen se Nike Alphafly 3 i aktion när Sifan Hassan och Geoffrey Kamworor bar skorna. Detta skapade omedelbart ett stort intresse för skorna eftersom det vanligtvis är ett tecken på att skorna snart kommer att släppas till allmänheten. Så när är Nike Alphafly 3 lanseringsdatum? Här är all information vi hittills har om skomodellen.

Nike Alphafly är förmodligen den löparsko som har det största intresset runt om i världen. Sedan Nike lanserade sina löparskor med en kolfiberplatta i samband med Sub2-projektet 2017 har de varit mycket populära bland löpare.

Nike Vaporfly Next 4% kom i flera olika versioner innan Alphafly debuterade i juli 2020. Det som skiljer modellerna åt är främst en tjockare XoomX-sula på den senare modellen, samt en Air Zoom-enhet på framfoten.

Det var också Nike Alphafly 2 som Eliud Kipchoge bar när han satte sitt världsrekord i Berlin Marathon 2022. Därför är det inte förvånande att det är en av de mest populära maratonskorna för alla som siktar på att sätta ett nytt personligt rekord.

Läs mer: Allt om nya Nike Alphafly 3

Nike Alphafly 3 lanseringsdatum: 4 januari 2024

Nike Alphafly 3 lanseringsdatum

Nike har nu meddelat lanseringsdatumet för Alphafly Next% 3 och den kommer att komma till försäljning för allmänheten den 4 januari 2024.

På Berlin Marathon såg vi Eliud Kipchoge tävla i Nike Alphafly Next% 3. Vi såg också Henrik Ingebritsen tävla i Alphafly 3-löparskorna i Copenhagen Half Marathon den 17 september 2023.

Det bästa sättet att se till att du får Nike Alphafly 3 när den släpps är att gå till Nikes webbplats och klicka på knappen “Notify me”. Du kommer då att få ett mejl som meddelar dig när produkten har släppts.

Detta görs vanligtvis när Nike släpper ett pressmeddelande med mer information om skon. Jag kommer också att informera er genast när Nike officiellt gett mer information om det exakta lanseringdatumet för Alphafly 3.

Nytt världsrekord på maraton i nya Nike Alphafly 3 Super-skor

Vid Chicago Marathon 2023 satte Kelvin Kiptum ett nytt världsrekord för maraton på 2:00.35. Samtidigt satte Sifan Hassan också en topptid när hon noterade den näst snabbaste maratontiden för kvinnor någonsin med 2:13:44. Båda löparna hade de nya Nike Alphafly Next% 3 på fötterna.

Dessa tider har lett till ett större intresse än någonsin för den kommande lanseringen av den nya Nike Alphafly 3.

Vilket pris kommer den nya Nike Alphafly Next% 3 att ha? De tidigare modellerna av Nike Alphafly har haft en prislapp på strax över $300 (drygt 3000 SEK), men den nyaste modellen kommer att vara högre. Det har kommit många uppdateringar till modellen och vi har sett priserna på de mest högprofilerade löparskorna inom området stiga stadigt.

Vad är nytt på Nike Alphafly 3?

Vad är nytt på Nike Alphafly 3?

XoomX-skummet verkar nu vara genomgående längs hela sulan, istället för den tydliga uppdelningen mellan framfot och häl som vi såg på tidigare modeller. Själva sulan ser också något tjockare ut än i Alphafly 2. Zoom Air-enheten är nu också integrerad i sulanheten istället för separat som tidigare.

Överlag verkar Nike Alphafly 3 vara mer dämpad och responsiv än Alphafly 2. Om du har haft båda föregångarna till skomodellen vet du att det fanns omfattande förbättringar av dämpningen från den första till den andra modellen av Alphafly. Det återstår att se om den tredje versionen kommer att bidra ytterligare till att förbättra löparupplevelsen.

Om den modell som Kamworor och Hassan sprang London Marathon med är den modell som släpps till allmänheten verkar det också finnas släta fläckar på yttersulan som är avsedda att minska friktionen.

En annan förbättring av Nike Vaporfly 2 var hållbarheten. Både yttersulan och överdelen kommer att hålla i fler löparkilometer än vad som var fallet med den första versionen. En av de få nackdelar som hörts om skon är att den är något smal i mittpartiet.

Läs mer: Bästa löparskor 2023

Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Christian

    Intressant! Jag hoppas att Alphafly 3 återgår mer mot Alphafly 1 när det kommer till den studsiga känslan. Upplevde att den var nästan obefintlig på Alphafly 2 och blev mycket besviken på den.

    1. says: Benny

      Tackar! Jag gillade faktiskt Alphafly 2 bättre och tyckte att den hade mjukare mellansula och bättre energiåtergivning än första versionen. 🙂 Även hållbarheten på skon var bättre enligt mitt tycke. Enligt vad man sett hittills av Alphafly 3 verkar lovande, men det återstår att se vad som släpps till allmänheten om den blir exakt samma som vi såg på London Marathon.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *