Nya Insta360 X4 – Är detta den bästa Actionkameran för löpare?

bästa actionkamera för löpare 2024

I april lanserade Insta360 sin senaste flaggskeppskamera, Insta360 X4, som lovar att revolutionera världen av 360° videografi. Jag har själv nyss köpt denna kamera efter att ha undersökt olika alternativ på marknaden. Frågan är om detta är bästa actionkameran för löpare just nu? För att kunna säga det med säkerhet måste jag såklart testa den, men utifrån produktbeskrivningarna lovar det onekligen gott.

Jag har tidigare skrivit om en av de bästa drönarna för löpare på marknaden. Men det finns ett annat alternativ för dig som vill springa med en actionkamera i handen som ger nästan samma effekt som att springa med en drönare.

Föregångaren, Insta360 X3, har fått enormt bra recensioner sedan den lanserades i september 2022 och därför var det stor förväntan på den nyaste modellen inför lanseringen. Utifrån de recensioner som den nyaste modellen fått hittills verkar det som att denna modell är klart bättre.

Med 8K 360°-videofunktioner, tillsammans med 5,7K vid 60 fps och 4K vid 100 fps, erbjuder den här nya kameran oöverträffad bildkvalitet och oändliga kreativa möjligheter. Insta360 X4 har den innovativa “skjut först, peka sedan”-funktionen och den karakteristiska Invisible Selfie Stick-effekten.

bästa actionkamera för löpare 2024

Dessutom kan den användas som en traditionell actionkamera med ett uppgraderat Single-Lens Mode som ger ultrabred 4K med 60 bilder per sekund.

Insta360 X4 drivs av ett robust 5nm AI-chip och inkluderar ett smart kontrollsystem med röst- och geststyrning. Batteriets prestanda har också fått en betydande uppgradering, med en drifttid på 135 minuter. Kameran har löstagbara linsskydd, vilket ger förbättrat skydd och användarvänlighet.

Trots sina avancerade funktioner är X4 fortfarande kompakt och hållbar, vilket gör den till ett oumbärligt verktyg för actionentusiaster, tillfälliga kreatörer och proffs. Jag själv kommer att använda den främst för löpning och jag köpte Get-Set Bundle alternativet, som bland annat innehåller den en osynlig selfie-stick som bland annat gör det möjligt att få det att verka som att du använder en drönare när du springer.

Insta360 X4 – Förbättrad bildkvalitet och mångsidighet

bästa actionkamera för idrottare, cyklister och löpare 2024

Introduktionen av 8K-upplösning kommer att vara omvälvande för kreatörer. Vårt mål var att designa den mest robusta och användarvänliga 360°-kameran, som passar både nybörjare och experter, sade JK Liu, grundare av Insta360 vid lanseringstillfället av kameran.

Insta360 X4 erbjuder 8K30fps video, vilket säkerställer skarpa och detaljerade bilder även efter omramning. För dynamiska actionbilder eller slowmotion-sekvenser kan användarna använda 5,7K med 60 fps eller 4K med 100 fps, vilket ger en fantastisk filmkvalitet

X4:s 360°-fotograferingsfunktioner inkluderar effekten Invisible Selfie Stick, som skapar imponerande vyer från tredje person. Dessutom tar kameran 360°-foton på 72 MP med inbyggd AI-denoising.

Det nya Me-läget ramar automatiskt in motivet samtidigt som selfiepinnen hålls osynlig, tillgängligt i 4K30fps eller 2,7K120fps.

Dubbla funktioner: 360°-kamera och actionkamera

bästa actionkamer för idrottare och löpare 2024

Insta360 X4 övergår sömlöst mellan en 360°-kamera och en traditionell actionkamera med vidvinkel. I Single-Lens Mode levererar X4 uppslukande vidvinkelvideor, perfekt för POV-bilder från första person. Detta läge har nu smidig 4K60fps-inspelning och en ultrabred 170° vy med MaxView vid 4K30fps.

Insta360 X4 är utformad för att klara de tuffaste förhållandena och har avtagbara linsskydd och en 2,5-tums pekskärm i Corning Gorilla Glass. Dess FlowState-stabilisering och 360° Horizon Lock säkerställer jämna och jämna bilder. Det nya 2290 mAh-batteriet ger en imponerande drifttid på 135 minuter vid 5,7K30fps. Kameran är vattentät upp till 33 fot och klarar temperaturer så låga som -20ºC (-4ºF).

bästa actionkamera för löpare 2024

Insta360 X4 erbjuder avancerade funktioner för att förenkla inspelningen av otroliga bilder. Geststyrning och Voice Control 2.0 möjliggör handsfree-användning, medan Timed Capture möjliggör schemalagd inspelning. Kamerans kreativa fotograferingslägen, som Bullet Time och 8K TimeShift, har uppgraderats för ännu mer spektakulära effekter.

Smart, AI-driven redigering

Insta360:s redigeringssvit passar alla kunskapsnivåer, från snabba AI-redigeringar till detaljerade manuella justeringar. Insta360-appens Quick Edit- och AI Edit-funktioner gör det enkelt att omforma och redigera 360°-videor.

För stationära användare ger Insta360 Studio en flexibel redigeringsplattform, och det nya Insta360 Reframe-pluginet för Adobe Premiere Pro effektiviserar arbetsflödet för professionella redaktörer.

Insta360 X4 finns nu tillgänglig för köp från Insta360.com till ett utgångspris på 499,99 USD, där det slutliga priset beror på det paket av tillbehör du väljer.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *