Nike InfinityRN 4 finns nu med GORE-TEX överdel och förbättrat grepp

nike infinityrn 4 gore-tex

Jag har tidigare utnämnt nya Nike InfinityRN 4 som en av de löparskor på marknaden med bäst dämpning. Nu har denna skomodell ytterligare förfinats för att bättre anpassa sig till den svenska vintern när den fått en GORE-TEX överdel tillsammans med bättre grepp i yttersulan.

Med andra ord är det också en löparsko som på allvar gör anspråk på titeln om bästa löparskor för vinterförhållanden.

När InfinityRN 4 presenterades var som en sko som representerar den senaste utvecklingen inom familjevänliga löparskor, med framsteg som erbjuder förbättrad stötdämpning och ett effektivare löpsteg.

nike infinityrn 4 med gore-tex för vinterlöpning

Denna modell är den första som integrerar det banbrytande ReactX-skummet, som erbjuder en överlägsen energiåtergivning på 13 % mer än dess föregångare, React-skummet.

Den ökade energieffektiviteten bidrar till en mer uthållig löptur och minskar samtidigt koldioxidavtrycket för mellansulan med över 40 % jämfört med tidigare modeller, vilket bekräftas genom livscykelanalyser av PRé Sustainability B.V. och Intertek China.

Nyheten med GORE-TEX-material erbjuder ett tillförlitligt skydd mot väta, så att löpare kan behålla fokus oavsett väderlek.

Förfinade funktioner i Nike InfinityRN 4

Nike InfinityRN 4 fortsätter att leverera en mjuk och smidig löpning och har förbättrats med ReactX-skum som erbjuder ytterligare stöd. En vidare tåbox ger stabilitet och en säker känsla under löpningen.

Stödet är optimerat för att stabilisera löparens naturliga löpsteg. Den välbalanserade dämpningen och en genomtänkt yttersula bidrar till en naturlig rullning från häl till tå, vilket förbättrar effektiviteten och minskar energiförlusten under löpningen.

En mellansula med ReactX-skum ger som nämnt 13 % bättre energiåtergivning än tidigare, vilket hjälper löparen att prestera längre och med mer kraft i varje steg.

Grepp och Slitstyrka

nike infinityrn 4 med gore-tex och förbättrat grepp

Ytterligare en uppdatering för våra väderförhållanden vid vinterlöpning är en Storm Tread-yttersula för optimalt grepp på våta och hala underlag, med extra gummi över tåpartiet för ökad hållbarhet.

Det unika greppmönstret tillsammans med gummidobbar förbättrar greppet i både uppför- och nedförsbackar.

Ett vattenavstötande foder vid tån håller fötterna torra, en mjuk hälkappa i skum ger ytterligare stöd, och yttersulan har extra gummi för förbättrat grepp och längre livslängd.

Med andra ord är detta inte endast en väldämpad och snygg löparsko. Med uppdateringarna finns nu också modeller av denna löparsko som är bättre anpassad för våra vinterförhållanden med snö, vatten och ojämna underlag. En löparsko som i dess ursprungliga utförande finns med bland bästa Nike löparskor, men som i vinterskrud även har ytterligare fördelar.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *