Nike lanserar banbrytande InfinityRN 4 med starkt fokus på miljövänlighet och prestanda

nya Nike InfinityRN 4 löparskor

Den globala sportklädesjätten Nike har tillkännagivit lanseringen av sin senaste löparsko, Nike InfinityRN 4 med ReactX-skum i mellansulan. Denna innovativa löparsko syftar till att skapa en exceptionell balans mellan förbättrad atletisk prestanda och minskad miljöpåverkan.

Med det banbrytande ReactX-skummet siktar Nike på att överträffa föregångaren i Infinity-serien, som hade Nike React-skum i mellansulan. Bland annat utlovas en minskning av koldioxidutsläppen med minst 43 % per par, vilket beror på en minskad energiförbrukning under produktionen.

Dessutom ger ReactX-skummet en imponerande ökning av energiåterföringen med 13 %, vilket innebär en ny milstolpe inom sportprestanda.

nya Nike InfinityRN 4 löparskor

Skobranschen förlitar sig främst på två metoder för skumtillverkning: formsprutning och kompressionsgjutning. Den förstnämnda metoden ger visserligen ett mindre koldioxidavtryck tack vare den enklare processen, men den är ofta inte tillräckligt bra för att ge hög energiåtergivning och därmed sämre prestanda.

nya Nike InfinityRN 4 löparskor

Den senare metoden ger visserligen mer responsiva skum med överlägsen energiåtergivning, men innebär mer avfallsproduktion och ökad energianvändning.

Nikes ReactX-skum verkar dock utmana dessa traditionella normer. Efter fem års intensiv forskning, utveckling och testning har Nike lyckats utnyttja fördelarna med injektionsprocessen för att uppnå bättre energiåtergivning utan en motsvarande ökning av koldioxidavtrycket.

Förutom det nya ReactX-skummet har InfinityRN 4 en innovativ Nike Flyknit-överdel som ger förbättrat luftflöde, andningsförmåga, flexibilitet och inneslutning.

Ovandelen har en mjuk, stödjande skumkrage och använder ett lättviktstyg som genererar ca 60 % mindre avfall jämfört med konventionella tillverkningsmetoder för överdelar till skor.

För att ytterligare förbättra användarupplevelsen har den uppdaterade designen av ovandelen ett rymligare tåområde, ett robust stödsystem för mellanfoten och ett vattenavvisande foder.

Den mycket efterlängtade Nike InfinityRN 4, med dessa nya funktioner lanseras globalt idag och konsumenter kan köpa dessa löparskorna på Nikes officiella webbplats och hos utvalda återförsäljare över hela världen.

Läs mer: Bästa Nike löparskor 2023

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *