Läs artikeln om mig på Vasabladet

Benny Sjölind Malta

I en nyligen publicerad artikel på Vasabladet och Österbottens Tidning berättar man om incidenten med min hjärtinfarkt för drygt två månader sedan. Det är en mycket välskriven artikel, så jag kan rekommendera att ni går in och läser den om ni inte tidigare gjort det. Om ni hittat hit till bloggen via denna artikel kan det kanske också vara på sin plats att jag berättar lite närmare om mig och mitt liv här på Malta.

Det fanns en del nämnt om mig i artikeln, men jag har också skrivit en hel del genom åren här på bloggen. Därför tar jag här fram lite läsvärda artiklar på bloggen som ni gärna kan läsa när ni har lite tid över:

Jag börjar med att tipsa om mitt inlägg där jag skrev om min hjärtinfarkt som hände i samband med ett halvmaraton på Gozo.

Sedan dess har jag också i ett inlägg skrivit om hur jag mådde ca. två månader efter hjärtinfarkten, tillsammans med hur jag i övrigt har det här på Malta.

En vanlig fråga som jag också får är vad jag egentligen jobbar med för tillfället. I artikeln på Vasabladet fanns nämnt att jag jobbar med Affiliate Marknadsföring. Det är ett rätt brett ämne som innefattar rätt många saker, men i denna artikel får ni en lite närmare inblick i hur jag jobbar.

De som inte känner mig vet säkert heller inte speciellt mycket om vad jag jobbat med tidigare. Jag började jobba på ett affiliate-företag här på Malta genast när jag kom hit 2019, där jag lärde mig en hel del om affiliate marknadsföring som jag sedan överförde på mina egna sajter och främst Gentlemannaguiden. Jag sade upp mig på detta företag i december 2021 och har sedan dess jobbat för mitt egna företag.

Jag sålde Gentlemannaguiden i oktober ifjol och i denna artikel skrev jag om detta. Sedan jag sålde min huvudsyssla har jag tagit det rätt lugnt, men har kört igång fyra nya projekt (sajter) som alla handlar om affiliate-marknadsföring.

Jag har alltid varit intresserad av temat självutveckling och ett skilt inlägg har jag sammanfattat mina teser över hur man blir framgångsrik.

Livet just nu

Medan jag ändå har er “på tråden” kan jag passa på att skriva om mitt mående just nu. I mitt senaste inlägg i ämnet nämnde jag att jag sov rätt dåligt månaderna efter hjärtinfarkten. Detta verkar nu att ha fixat sig och jag är redan inne på min tredje vecka med bra sömn.

Jag går i regel och lägger mig kl. 22 och vaknar kl. 6. Med andra ord blir det nästan 8 timmar sömn varje natt just nu. Vad detta beror på är svårt att säga, men jag tror att det började från att jag aktivt tvingade mig att stanna kvar i sängen efter att jag vaknade kl. 4 de flesta av dagarna.

Efter att jag lyckades somna om verkar det som att jag stegvis lärde kroppen att den behövde mer sömn och nu har jag alltså sovit väldigt bra en längre tid och det gör mycket för välmåendet.

Jag tränar också alltmer aktivt och både springer och tränar styrka varje dag – även i den extremhetta som vi har just nu. Jag undviker dock att bege mig ut mitt på dagen när temperaturen är över 35 grader. Istället fokuserar jag helt på de tidiga morgontimmarna och kvällarna.

Det bästa med Malta

Ett annat ämne som jag skrivit rätt mycket om på bloggen är hur det är att bo på Malta. Även detta nämndes flyktigt i artikeln på Vasabladet. Vädret var den största orsaken till att jag flyttade hit, men efter att jag väl landade här upptäckte jag även många andra saker som jag gillade med att bo här. Här är några av de främsta orsakerna till att jag gillar att bo här så mycket:

  • Korta avstånd: Här är allt väldigt nära och det är något som jag personligen gillar väldigt mycket. Bil behövs absolut inte om du bor i Sliema eller i någon av de närliggande stadsdelarna. Här är också taxi-tjänster som Bolt och Uber väldigt förmånliga, så du kan utan problem resa med dessa varje dag utan att det svider alltför mycket i plånboken
  • Många nationaliteter på liten yta: Tack vare de korta avstånden träffar du också på mycket människor hela tiden. När du beger dig ut på en morgonrunda är promenaden redan full med människor som är ute på en löptur. Det är heller inga problem att hitta caféer som är öppna redan från kl. 7 på morgonen där du kan sätta dig efter löpturen. De flesta så kallade “expats” som jobbar här är inom iGaming-sektorn och de får snabbt ett brett nätverk av människor.
  • Liv och rörelse varje dag: Här finns egentligen inga lugna dagar oavsett årstid. Restaurangerna är fulla av människor oavsett dag i veckan eller tid på dygnet. Det är en enorm skillnad från hur det var t.ex. i Vasa.
  • Mycket sysselsättning: Vädret gör såklart sitt till även i detta sammanhang, men det som jag gillar speciellt mycket är att det känns som att du är på semester varje veckoslut här. Jag har redan tidigare nämnt att jag inte tänker vänta tills pensionen tills jag börjar njuta av livet och enligt mig är Malta en utmärkt plats att leva på om du vill njuta av livet här och nu.
  • Relativt fritt från myndighetsövervakning: Jag har visserligen slutat med alkohol nu, men jag gillar att Malta är en plats där inte myndigheterna har lagar över precis allt som sker i samhället. Hit hör bland annat alkohollagstiftningen. Här säljer man t.o.m. vin i bokaffärer och det är fritt upp att beställa vin från Bolt eller Wolt. Det faktum att det finns färre alkoholister här än i Finland vill jag påstå att är ett bevis för att mer myndighetsövervakning sällan är lösningen på problemen.
  • Möjligheternas land: Detta är kanske inget unikt för just Malta, men för mig personligen erbjuder landet väldigt många möjligheter. Här hittar du många likasinnade som mer än gärna diskuterar affärsmöjligheter utan att försöka skjuta ner dem. Detta kan såklart ha att göra med att det finns betydligt fler som jobbar med online-verksamhet i jämförelse med t.ex. Finland. Men det är också ett land som lockat till sig många framgångsrika entreprenörer och som bekant är framgångsrika människor sällan snabba att döma andra människor som försöker sitt bästa.

Såklart finns det även många problem här i landet och Malta är definitivt inte för alla. Ett stort problem är trafiken och de oerhört dyra bostäderna. Men jag gjorde ett val redan när jag flyttade hit att se positivt på allt som Malta hade att erbjuda och hittills har det funkat alldeles utmärkt. Jag trivs faktiskt bättre för varje dag som går.

Detta var en kort introduktion av mig och mitt liv här på Malta. Fortsätt gärna följa mig om du nyligen hittat hit!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *